Prajiturele care se topesc in gura, cu crema delicioasa de vanilie. Un desert delicios care satisface orice pofta de ciocolata.

Prajituri Calde De Ciocolata Cu Crema De Vanilie
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250g faina
  • 60g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare de mare fina
  • 150g unt
  • 125g zahar brun
  • 70g zahar pudra
  • 2 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200g ciocolata neagra (70% cacao), topita
  • 300g fulgi de ciocolata neagra
  • 1-2 linguri lapte (optional)
  • Pentru crema de vanilie:
  • 300ml smantana
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 linguri de lapte praf

Mod de preparare

1. Se amesteca faina, cacao, praf de copt si sare intr-un bol.

2. Intr-un un bol separat, se amesteca untul si zaharul cu un mixer electric pana devine palid si pufos. Treptat, se adauga ouale, pe rand, batand cu telul dupa fiecare adaugare. Se adauga 2 lingurite de esenta de vanilie.

3. Treptat, se adauga ciocolata topita, amesecand tot timpul, pana cand este complet incorporata in amestec. Se adauha ingredientele uscate si fulgii de ciocolata. (Amestecul va fi rigid. Daca este prea rigid, se adauga 1-2 linguri de lapte).

4. Se incalzeste cuptorul la 170C si se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Cu ajutorul unei linguri, se pun 12 cercuri din aluat (aproximativ 90g fiecare) in tava.

5. Se coc timp de 15-18 minute - sunt gata atunci cand un bat introdus in centru iese un pic lipicios. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceascatimp de cateva minute pe foi de copt, apoi se transfera pe un platou si se lasa sa se raceasca usor.

6. Intre timp, se amesteca usor smantana cu 1 lingurita de esenta de vanilie si lapte prafd intr-un bol pana se amesteca si incepe sa se ingroase. Se impart prajiturile calde pe platouri de servire, apoi se toarna crema de vanilie peste, inainte de a le servi.