Timp total 35 minute

Ingrediente

  • Ratatouille nicoise
  • Ratatouille este o mancare de legume taraneasca
  • traditionala
  • din regiunea Provence
  • Franta. Originea ei este: Nisa. Ratatouille nicoise se gaseste in Franta in menu-ul fiecarui restaurant care se respecta
  • simpla sau cu adaos de carne
  • paste
  • paine
  • iar la urma se serveste
  • ca un fel de >
  • branza albastra sau camembert sau alte asemenea soiuri de branzeturi frantuzesti
  • faimoase in toata lumea. Ceva innebunitor pentru papilele gustative. Este o retea simpla
  • ieftina
  • iar daca se respecta prepararea ei
  • va veti delecta cu ceva absolut minunat
  • nu doar pentru papilele gustative
  • ci si pentru cele olfactive ! Ratatouille a dat si numele faimosului si comicului sobolan
  • din filmul de desene animate cu acelasi nume
  • care a ajuns cel mai mare bucatar al Parisului. Asadar
  • daca cititi cu atentie reteta
  • la sfarsit am pentru voi o surpriza!
  • Ingrediente : 2-3 rosii medii (ideal ar fi ca una dintre ele sa fie bine
  • bine coapta
  • dar nu deja...bulion ! 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1-2 dovlecei
  • 1-2 vinete
  • 2 ardei grasi colorati
  • busuioc uscat si busuioc verde
  • o frunza de dafin
  • herbes de Provence (ierburi de Provence)
  • ulei de masline
  • sare si eventual 1/2 sau un cub de concentrat de legume.