Timp total 35 minute
Ingrediente
- Ratatouille nicoise
- Ratatouille este o mancare de legume taraneasca
- traditionala
- din regiunea Provence
- Franta. Originea ei este: Nisa. Ratatouille nicoise se gaseste in Franta in menu-ul fiecarui restaurant care se respecta
- simpla sau cu adaos de carne
- paste
- paine
- iar la urma se serveste
- ca un fel de >
- branza albastra sau camembert sau alte asemenea soiuri de branzeturi frantuzesti
- faimoase in toata lumea. Ceva innebunitor pentru papilele gustative. Este o retea simpla
- ieftina
- iar daca se respecta prepararea ei
- va veti delecta cu ceva absolut minunat
- nu doar pentru papilele gustative
- ci si pentru cele olfactive ! Ratatouille a dat si numele faimosului si comicului sobolan
- din filmul de desene animate cu acelasi nume
- care a ajuns cel mai mare bucatar al Parisului. Asadar
- daca cititi cu atentie reteta
- la sfarsit am pentru voi o surpriza!
- Ingrediente : 2-3 rosii medii (ideal ar fi ca una dintre ele sa fie bine
- bine coapta
- dar nu deja...bulion ! 2-3 catei de usturoi
- 1 ceapa mare rosie
- 1-2 dovlecei
- 1-2 vinete
- 2 ardei grasi colorati
- busuioc uscat si busuioc verde
- o frunza de dafin
- herbes de Provence (ierburi de Provence)
- ulei de masline
- sare si eventual 1/2 sau un cub de concentrat de legume.