Descoperă o variantă delicioasă de drob de miel fără prapure, perfectă pentru cei care doresc să se bucure de această mâncare tradițională.

Drob de miel fără prapure

Drobul de miel este o mâncare tradițională românească, care se prepară în special de Paște. Este o rețetă simplă, dar care implică multă atenție la detalii, iar rezultatul final este un deliciu inegalabil.

Gospodinele știu că în perioada Paștelui, cel mai căutat este drobul de miel cu prapure. Însă, dacă din diferite motive nu vreți să folosiți, vă prezentăm o rețetă simplă, fără acest ingredient.

Rețeta de drob de miel fără prapure

Preparare 20 minute
Gătire 50 minute
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 600 g organe de miel (inimă, ficat, rinichi, splină, plămâni)
  • 4 ouă
  • 2 cepe
  • 2, 3 legături ceapă verde
  • 2 legături de usturoi verde
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 felie de pâine înmuiată în lapte
  • 50 ml de ulei
  • 50 g de unt
  • sare și piper, după preferință

Mod de preparare

Ca și în cazul drobului de miel cu prapure, această rețetă presupune ca ceapa să se călească, apoi se adaugă organele de miel (curățate), iar atunci când sunt făcute bine, se iau de pe foc și se lasă la răcit.

Se dau prin mașina de tocat sau se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie, însă țineți cont că nu trebuie să ajungă la fel ca o pastă.

Într-o tavă, se așează hârtie de copt și se toarnă jumătate din compoziție, se pun ouăle fierte tari în mijloc, apoi se acoperă cu ceea ce a rămas.

Pentru această rețetă, este necesar să puneți câteva bucățele de unt din loc în loc, pentru că are nevoie de grăsime ca să se rumenească frumos.

Dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 40-50 de minute.

Drobul de miel fără prapure este o opțiune delicioasă pentru cei care doresc să se bucure de această mâncare tradițională. Rețeta poate fi adaptată și personalizată în funcție de preferințele fiecăruia, iar ingredientele de calitate sunt cheia succesului.

Sperăm că această variantă a rețetei va fi apreciată de toți cei care o încercă și va aduce bucurie în casele lor de Paște.

De la masa de Paște nu trebuie să lipsească preparatele tradiționale: ciorba de miel, friptura de miel, pască.