Atunci când ne gândim la salata de boeuf, ne gândim automat la o masă festivă, de sărbătoare. Dar salata de boeuf poate fi preparată în orice moment și pentru orice ocazie, chiar și în perioada postului. Pentru varianta de post, vom înlocui carnea cu ciupercile și vom folosi maioneză vegetală. 

Maioneza de post o puteți găsi în orice supermarket, gata preparată, sau o puteți face acasă, din ulei de măsline și lapte de soia. Găsiți AICI o rețetă rapidă de maioneză vegetală.

Salată de boeuf de post

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • 1 țelină mică
  • 2 rădăcini păstârnac
  • 200 g castraveți murați
  • 200 g gogoșar murat
  • 250 g ciuperci
  • 100 g mazăre
  • sare
  • piper
  • 1 lingură muștar
  • maioneză vegetală

Mod de preparare

Puneți legumele spălate, întregi, la fiert într-o oală cu apă și puțină sare. Morcovii, păstârnacul și țelina le puteți curăța, iar cartofii îi veți fierbe în coajă.

Când legumele au fiert, lăsați-le să se răcească, după care curățați cartofii de coajă. Tăiați legumele cubulețe sau dați-le pe răzătoarea mare. Tocați mărunt castraveții murați și gogoșarii și scurgeți bine zeama. Tocați ciupercile cubulețe, după ce le-ați curățat. Dați într-un clocot mazărea dacă este congelată.

Puneți toate legumele într-un vas încăpător, asezonați cu sare și piper și puneți maioneza și muștarul. Amestecați și, după gust, mai puteți adăuga și zeamă de lămâie.

Lăsați salata la frigider câteva ore înainte de a o savura.

Poftă bună!