Cine ar fi crezut că banala mămăligă poate fi transformată într-o gustare apetisantă și delicioasă? Dacă v-a rămas mămăligă rece și nu știți ce să faceți cu ea, o puteți transforma în aceste sticks-uri crocante și delicioase. O puteți face și de la zero, dacă nu aveți mămăligă rece.

Sticks-urile de mămăligă pot fi pregătite și pe grătar, dar în acest caz va trebui să le tăiați mai mari. Veți obține astfel o gustare foarte simplă, care se potrivește pentru orice ocazie. 

Sticks-uri de mămăligă cu cașcaval (mămăligă prăjită)
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 200 g mălai
  • 1 litru apă
  • un cubuleț de unt
  • sare
  • parmezan
  • cașcaval
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Mai întâi, ne vom acupa de mămăligă dacă nu este făcută deja. Puneți apa cu puțină sare la fiert. Adăugați cubulețul de unt și, când acesta s-a topit, începeți să puneți mălaiul în ploaie, amestecând cu un tel. Păstrați 2 mâini de mălai pentru final. Lăsați mămăliga să fiarbă la foc mic, amestecând să nu se facă cocoloașe.

Când mămăliga aproape că a fiert complet, încorporați cașcavalul și parmezanul date pe răzătoare și mălaiul rămas. După ce brânzeturile s-au topit și mămăliga s-a întărit, opriți focul și răsturnați-o într-o tavă. Lăsați mămăliga să se răcească complet, după care o veți tăia în bucățele potrivite, sub formă de sticks-uri de dimensiunea degetului.

Puneți puțin ulei într-o tigaie pe foc. Puteți adăuga și puțin unt dacă doriți. Așezați bucățile de mămăligă în tigaie și rumeniți-le pe toate părțile. Scoateți sticks-urile de mămăligă pe prosoape de bucătărie, pentru a scăpa de excesul de ulei.

Poftă bună!