Supa cremă de conopidă de post, vegană, cu cartofi, mazăre și usturoi, este consistentă, plină de nutrienți și nu în ultimul rând, foarte aromată.

Supă cremă de conopidă de post, cu mazăre și usturoi

Această rețetă este fără gluten, fără ulei, fără zahăr și foarte important, este săracă în grăsimi.

În plus, este ușor de făcut, în mai puțin de 30 de minute fiind gata, și este întotdeauna un succes. Este consistentă și sățioasă, simțindu-se gustul de conopidă, morcov și cartofi la fiecare înghițitură. Mazărea verde adaugă un alt strat de textură și o aromă bogată.

La baza acestei supe se folosesc ceapă, usturoi, țelină și morcov. De reținut, ceapa și usturoiul sunt indispensabile, dar dacă vă lipsește țelina sau morcovul, puteți folosi puțin mai mult sau chiar mai puțin din oricare.

În ceea ce privește condimentele, se adaugă pătrunjel uscat și cimbru, dar vă puteți juca și cu alte condimente pentru a crea diferite arome. Salvia, rozmarinul și oregano merg bine în această rețetă. De asemenea, puteți adăuga o frunză de dafin pe măsură ce se fierbe, dar nu uitați să o scoateți înainte de a omogeniza supa.

Rețeta de supă cremă de conopidă de post

Preparare 10 minute
Gătire 25 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 1 ceapă medie, tăiată cubulețe
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 3 bucăți medii de țelină, tăiate
  • 3 morcovi medii, curățați și tocați
  • 1/2 linguriță de pătrunjel uscat și tot atât cimbru
  • 200 de grame de conopidă, tocată
  • 1 cartof mare, curățat și tăiat cubulețe
  • 1,5 litri de supă de legume sau apă
  • 150 de grame de mazăre verde, proaspătă sau congelată
  • Sucul proaspăt de la o lămâie, opțional
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Adăugați ceapa, usturoiul, morcovul și țelina într-o oală cu 60 ml de supă de legume (sau apă) și un praf de sare și piper. Gătiți la foc mediu până când legumele încep să se înmoaie și să devină parfumate, aproximativ 6 minute.

Se amestecă ierburile uscate și se gătește totul pentru alte câteva minute.

Adăugați cartofii, conopida și supa și fierbeți, la foc mic, timp de 15 minute până când legumele sunt fragede.

Puneți cu grijă aproximativ jumătate din supă într-un blender și amestecați până se omogenizează. Aveți grijă să lăsați aburul să iasă pe măsură ce blenduiți. Se toarnă înapoi în oală cu supa rămasă, neamestecată. De asemenea, puteți folosi un blender direct în oală până când ajungeți la consistența dorită.

Blenduiți și mazărea verde, puneți un strop de suc proaspăt de lămâie și asezonați cu sare și piper, dacă doriți.

Serviți imediat sau păstrați într-un recipient sigilat la frigider până la 5 zile.