Rețeta perfectă pentru tartă cu nectarine și aluat fraged, ideală pentru orice moment. Ușor de preparat, cu ingrediente simple si un gust irezistibil.

Tartă cu nectarine și aluat fraged

Tarta cu nectarine și aluat fraged e o rețetă clasică, perfectă pentru zilele de vară. E genul de desert care nu dă greș niciodată, indiferent de ocazie.

Prepararea acestei tarte este simplă și nu necesită multe ingrediente. Aluatul fraged se poate face manual sau la robot, din faină, unt rece, zahăr, ou și un praf de sare. După ce aluatul este gata, se lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Pentru umplutură, se taie nectarinele în felii și se amestecă cu zăhar, scorțișoară și un pic de zeamă de lămâie. Se poate adăuga și o lingură de amidon pentru a îngroșa umplutura.

Aluatul se întinde apoi într-o formă de tartă. Se toarnă umplutura peste aluat și se dă tarta la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, sau până când blatul se rumenește frumos.

Tarta cu nectarine se poate servi caldă sau rece, cu frișcă sau înghețată. Este un desert perfect pentru a fi savurat alaturi de familie si prieteni.

Și, dacă nu ai nectarine proaspete la îndemână, nu e nicio problemă. Poți folosi nectarine congelate. Important e să le lași să se dezghețe complet și să le scurgi bine de apă înainte de a le adăuga pe aluat.

Rețeta de tartă cu nectarine și aluat fraged

Preparare 15 minute
Gătire 40 minute
Timp total 55 minute

Ingrediente

Pentru aluat

  • 250 grame faina
  • 125 grame unt, rece
  • 75 grame zahăr
  • 1 ou
  • Un praf de sare

Pentru umplutură

  • 3-4 nectarine
  • 50 grame zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură amidon (opțional)

Mod de preparare

Se prepară aluatul fraged: se amestecă făină cu sarea, se adaugă untul rece tăiat cubulețe și se freacă cu mâna până se obține un amestec nisipos. Se adaugă oul și zahărul și se amestecă până se formează un aluat omogen. Se învelește aluatul în folie alimentară și se da la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Se taie nectarinele în felii și se amestecă cu zahărul, scorțișoară, zeamă de lămâie și amidonul (opțional). Dacă folosești nectarine congelate, lasă-le să se dezghețe și scurge-le de excesul de apă.

Se întinde aluatul într-o formă de tartă și se înțeapă cu o furculița. Se toarnă umplutură peste aluat și se da tarta la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, sau până când blatul se rumenește frumos.

Se lasă tarta să se răcească complet înainte de a o servi.

Sfaturi

  • Poți folosi și alte fructe, precum piersici, prune sau caise.
  • Dacă vrei o tarta mai aromată, poți adaugă în umplutură și un pic de extract de vanilie sau migdale.
  • Pentru un aspect mai elegant, poți decora tarta cu fructe proaspete, frișcă sau fulgi de ciocolată.

Tarta cu nectarine merge bine cu înghețată de vanilie, frișcă, sau chiar un pahar de vin dulce. Dacă vrei ceva mai simplu, o cafea sau un ceai fac pereche bună.