Desertul perfect pentru iubitorii de cafea.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 225g unt
- 225g zahar pudra
- 4 oua
- 225g faina
- 3 lingurite esenta de cafea
- 1/2 lingurita praf de copt
- 75g de nuca, tocata fin, plus jumatati de nuci, pentru decorare
- 1/2 lingurita cacao
- 1/2 lingurita zahar pudra
- Pentru crema tiramisu:
- 250g mascarpone
- 142ml smantana lichida
- 4 linguri lichior de cafea
- 2 lingurite de zahar pudra
- cateva picaturi de esenta de vanilie
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se ung cu unt 2 tavi de tort si se tapeteaza cu hartie de copt.2. Se bate untul intr-un bol cu un mixer electric pana se inmoaie si este cremos. Se adauga zaharul pudra si se bate, apoi se adauga ouale, pe rand, adaugand cate o lingura de faina dupa fiecare ou. Se adauga esenta de cafea, apoi se cerne si se adauga faina ramasa si praful de copt, urmate de nucile tocate.
3. Se imparte amestecul in mod egal in tavile preparate si se niveleaza usor. Se coc timp de aproximativ 30 de minute, pana cand sunt bine crescute si aurii. Se lasa sa se raceasca in forme timp de 10 minute, apoi se intoarc pe un platou.
4. Pentru prepararea cremei, se pune mascarpone intr-un bol si adauga treptat smantana lichida, urmata de lichiorul de cafea, zahar pudra si vanilie.
5. Se pune unul dintre blaturi pe un platou si se adauga jumatate din crema tiramisu. Se acopera cu al doilea blat, apoi se intinde restul de crema tiramisu deasupra. Se amesteca cacao cu zahar pudra si se presara peste tort. Se decoreaza in partea de sus cu jumatati de nuci.