Briose ciocolatoase
Briose ciocolatoase retete: cum gatesti briose ciocolatoase si cele mai gustoase retete de briose oreo, briose cu piersici, briose cu cereale, briose cu mascarpone, briose cu broccoli, briose cu ton, briose cu budinca, briose simple de facut, briose rapide si pufoase, briose simple cu iaurt.Briose ciocolatoase
250 g faina, 1 plic praf de copt, 175 g zahar, 2 linguri cacao, 100 g ciocolata taita marunt, eu am pus 80 g cu lapte si restul amaruie, 250 ml lapte, 90 ml ulei, 1 pliculet vanilie, 1 ou.
Negrese ciocolatoase
1 2/3 cana zahar 3/4 cana cacao 1 1/3 cana faina 1/2 ,lingurita praf de copt 1/4 lingurita sare 2 oua 2 linguri apa 3/4 cana unt sau margarina topita 1 plic de zahar vanilat nuci,chipsuri de ciocolata (optional)
Briose cu visine
pentru 12 briose:400 gr visine350 gr faina150 gr zahar brun120 gr unt150 gr iaurt natural3 ouaun pliculet praf de coptesenta de vaniliehartii pentru briose si optional zahar praf pentru pudrat
Spirale Ciocolatoase
ALUAT : 1 ceasca de smantana lichida, cam 150 ml ( eu am folosit La Dorna 12%) 1 lingurita drojdie uscata 2 linguri de zahar 1 praf de sare 3 linguri ulei de arahide 300 gr faina 1 galbenus CREMA: 100 ml lapte 2 linguri de zahar 4 lingurite cacao 1 lingura faina 1 lingura rom 1 lingurita de unt 1 albus TOPPING: 1 galbenus sirop de agave
Muffins ( briose) mozaicate
150 g zahar 3 oua 100 ml ulei 100 ml lichior 200 g faina 1 praf de copt 1 praf de budinca vanilie 2 linguri cacao 2 linguri pesmet Cantitatile sunt pentru 12 bucati de briose( nu depasiti gramajul)
Briose - mumii de Halloween
Briose: 150 g unt, 200 g zahar, 100 g ciocolata neagra, 3 linguri lapte, 3 oua, 6 linguri faina. Glazura: 100 g unt, 4 linguri lapte, 2-3 cani zahar pudra, esenta de vanilie.
Briose cu ciocolata si lichior de visine
Compozitia este pentru 12 briose. 3 oua 150g ciocolata 100g margarina 300g faina 1 lingura de cacao 75 ml lichior de visine 200g zahar 1 lingurita praf de copt 1 praf de sare
Briose Omiduta
Pentru briose: 2 cup faina 3 lingurite praf de copt 1/4 lingurita sare 3/4 cup zahar 1 ou 1 cup lapte 1/4 cup ulei vegetal Pentru asamblare: frisca 250 ml M&M's 2 bucatele de ciocolata pentru antene colorant alimentar rosu si albastru
Briose cu cascaval Sofia si broccoli
Ingrediente pentru 12 briose:200g faina200 ml lapte2 oua2 linguri de ulei1 plic de praf de copt100 g cascaval100 g broccoli congelat1 legatura de ceapa verde
Briose ghivece de primavara
Ingrediente briose:2 oua, 150g zahar, 2 plicuri de vanilie, un pic de sare, 75 ml ulei, 250ml iaurt, 50 ml lapte sau frisca nebatuta, ½ pliculet de praf de copt, 30g faina, 2 mere mari.Crema de unt:unt si zahar in parti egale
Briose cu stafide
Lista ingrediente:3/4 de canuta stafide,1/4 de canuta Johnnie Walker wisky,1 cana cu zahar alb,1 cana cu faina alba,1 pliculet cu zahar vanilat,1 lingurita cu praf de copt,3 oua de gaina,75 de ml de ulei de floarea-soarelui13 forme de briose.
Desert rapid, cu capsune
Va propun un desert delicios foarte usor si rapid de facut. De data asta am folosit cateva briose cu lamae pe care le ave-am in casa dar la fel se poate pregati cu pandispan cozonac sau piscoturi. Am pregatit trei cupe pt care am avut nevoie de: 3 briose cu lamiae 250g smantana dulce 200g capsuni 1 portocala
Briose cu budinca de vanilie
Pentru briose:3 oua120 gr iaurt90 ml ulei150 gr zahar1 lingura cacao130-140 gr faina1 praf de copt1 lingurita esenta de rom Budinca:1 plic budinca de vanilie450 ml lapte3 linguri zahar1 lingura untfloricele din ciocolata pentru decor
Briose aromate cu morcovi si ghimbir
Ingrediente pentru aluatul de briose4 morcoviI lingurita ghimbir ras200 g zahar150 g unt4 oua400 g faina100 g nuci macinate1 plic praf de copt½ lingurita scortisoara macinata1 varf de sare100 g frisca batutaIngrediente pentru pasta de martipan200 g migdale200 g zahar pudra½ lingurita esenta de migdale2 albusuri1 lingura zeama de lamaieColorant alimentar portocaliu si verde
Briose turnulet-aperitiv
Pentru briose 250 g faina intergrala de secara 100 g masline fara samburi 2 oua 250 ml lapte caldut 75 ml ulei de masline 1 praf de copt 1 lingura smantana degresata Pentru umplutura 100 g crema de branza 100 g branza de vaci degresata 100 ml smantana degresata marar verde
Brioșe aperitiv cu roșii, brânză și șuncă
Descoperă rețeta noastră de brioșe aperitiv cu roșii, brânză și șuncă! Ușor de făcut și delicios, acest aperitiv va fi hitul oricărei petreceri.
Briose cu crema din nuca de cocos
Pentru briose:3 oua intregi2 galbenusuri125 g smantana100 g unt topit150 g zahar2 linguri cu cacao neagra1 praf de coptesenta de rom200 g faina ( aprox. 15 linguri)Pentru crema :2 albusuri100 g fulgi de nuca de cocos10 linguri cu zahar farinesenta de rom
Briose cu capsuni si crema
ingrediente pentru 12 briose :- 170 gr faina- 200 gr zahar- 1 lingurita praf de copt- praf de sare- 115 gr unt topit, caldut- 2 oua mari- 5 linguri sirop de capsune incalzitfrostingul se pregateste cu cel putin 6 ore inainte de decorare:- 200 ml frisca lichid- 220 gr ciocolata alba taiata bucatele- 2 linguri sirop capsune- 1 picatura de gel colorant Wilton
Briose cu glazura si flori din zahar
Pentru briose115 gr margarina, la temperatura camerei100 gr zahar tos,3 oua,200 gr faina,1 lingura si jumatate cacao,1 lingurita si jumatate praf de copt,1 lingurita de esenta de vanilie,120 ml laptePentru glazura226 g de crema de branza5 lingurite de unt la temperatura camerei2 lingurite extract de vanilie320 g zahar pudra
Briose de ciocolata cu crema de unt
Pentru briose:3 oua - 130 gr zahar - 100 gr margarina (unt) - 180 gr faina - 150 ml lapte - 100 gr ciocolata cu lapte - 100 gr ciocolata amaruie - 50 gr migdale (nuci, sau alune) - 1 zahar vanilat - 1/2 praf de coptPentru crema de unt:150 gr unt 250 gr zahar praf 1 lingura cacao
Briose Red Velvet cu glazura de crema de branza
Pentru briose115 gr margarina, la temperatura camerei100 gr zahar tos,3 oua,200 gr faina,1 lingura si jumatate cacao,1 lingurita si jumatate praf de copt,1 lingurita de esenta de vanilie,120 ml lapte1 lingurita si jumatate de colorant alimentar rosuPentru glazura226 g de crema de branza5 lingurite de unt la temperatura camerei2 lingurite extract de vanilie320 g zahar pudra
Brioșe cu banane și fulgi de ovăz
Învață cum să faci cele mai delicioase și sănătoase brioșe cu banane și fulgi de ovăz, perfecte pentru micul dejun sau o gustare nutritivă.
Prajitura cu Cola
Stiai ca poti folosi Cola la prajituri? Iata ce reteta am gasit!
Briose englezesti
Briosele englezesti sunt perfecte pentru micul dejun. Sunt perfecte cu unt si o cafea cu lapte.
Briose aperitiv picante
sunca presata,ceapa verde,faina,unt,praf de copt,oua,lapte,sare, piper.
Briose cu fructe
250 gr faina 2 linguri zahar 4 lingurite praf de copt 1/2 lingurita sare 1 ou,batut 1 cana lapte 1/4 cana ulei Fructe(optional)
Briose cu goji si catina--reteta fara gluten
Iata, deci, cum am creat aceste micute si delicioase briose:Pt 6 bucati avem nevoie de:-1 ou-40 gr. zahar-muuulta scortisoara (reteta prevede cca 1 lingura, dar eu am pus mai multa, pt ca ne place mult)-125 ml lapte-50 gr unt moale-150 gr. faina de orez in amestec cu faina de cocos si de migdale (obtinute prin macinarea ingredientelor in rasnitade cafea)-1 lingurita praf de copt (d preferat este cel cu tartrat de potasiu, special pt. acest tip de retete--daca nu aveti,e bun si cel obisnuit)-1 lingura fructe de catina deshidratate din toamna-1 lingura goji berries
Briose pufoase cu vanilie
20 gr.unt 130 gr.zahar 210 gr.faina 3 oua mari 60 ml.lapte 1 esenta vanilie coaja de la 1 lamaie praf copt 1 lingurita
Briose cu vanilie
Nu te poti satura niciodata de briose si, din fericire, exista o multime de retete pentru aceste deserturi simple si foarte apreciate.
Briose pentru Craciun
150 g faina, 50 g zahar, 1 lingurita praf de copt, 100 g ciocolata maruntita, 100 g stafide, 1 ou, 50 g unt topit, 125 ml lapte.
Briose cu capsuni
Ou - 2 buc.; Zahar - 200 g ;Lapte - 150 ml ;faina - 300 g ; capsuni - 250 g ;praf de copt - 1 pliculet ;esenta de lamaie - 1 lingurita
Briose cu inghetata
200 g faina2 lingurite mici (de cafea) praf de copt1 ou50 g unt topit500 ml inghetata de ciocolata
Briose cu migdale si lamaie
2 lamai spalate bine3 oua15 dkg migdale macinate1 lingurita praf de copt15 dkg zahar
Brioșe cu ouă și bacon
Dacă nu mai știți ce să pregătiți la micul dejun, sau pur și simplu căutați o variantă originală de a găti ouăle, rețeta aceasta vă va cuceri pe loc. Brioșe pufoase, cu bacon și cașcaval, perfecte ca gustare, aperitiv sau mic dejun. Se fac rapid, sunt bune atât calde, cât și reci, iar copiii le vor adora. Aceste brioșe sunt o alternativă nemaipomenită dacă v-ați plictisit de clasica omletă, ouă ochiuri sau ouă fierte. Pentru aceste brioșe de ou aveți nevoie de o tavă pentru muffins, clasică, cu 12 forme. Poate fi de teflon sau de silicon. În funcție de dimensiunea tăvii și de adâncimea orificiilor pentru brioșe, cantitățile din rețetă vă vor ajunge la fix sau va mai rămâne compoziție. Dacă formele nu sunt foarte înalte, puneți 6 ouă în loc de 8 și mai puțină smântână.
Brioșe cu ciocolată simple și pufoase
Există cineva care poate refuza o porție de brioșe cu ciocolată? Pufoase, fragede, aromate, brioșele cu ciocolată se topesc în gură pur și simplu, dacă sunt bine făcute. Secretul unor brioșe ca la carte constă în respectarea cantităților și în alegerea unor ingrediente de calitate. Așa că, dacă vă hotărâți să faceți aceste brioșe cu ciocolată, nu faceți rabat și alegeți o ciocolată de calitate superioară. Va face diferența în ceea ce privește gustul.
Briose aperitiv cu pui
pui - 200g ;Smântâna - 200 ml ;aluat - 1 foaie ;cascaval ras - 100 g ;ou batut - 1 buc;sare - 1 vf de cutit
Brioșe - rețeta originală
Brioșele, sau muffins, sunt un desert foarte gustos, rapid și ușor de făcut, atunci când aveți poftă de ceva dulce sau vreți să pregătiți prăjituri rapide pentru musafiri. Rețeta originală de brioșe este una foarte simplă și, pornind de la ea, puteți improviza și adăuga ce alte ingrediente vă plac, cum ar fi cacao, vanilie sau fulgi de cocos. Astăzi vă prezentăm cea mai simplă rețetă originală de brioșe, pe care le puteți prepara în mai puțin de o oră.
Briose Cu Oua Si Spanac
Combinatia perfecta de oua, spanac si carnati transforma aceasta gustare intr-o adevarata placere pentru papilele gustative.
Briose simple
2oua, 10linguri zahar, 10linguri faina, o lingurita praf de copt, un plic zahar vanilat, un praf sare, 2linguri smantana, 4linguri lapte, 8linguri ulei, 70g ciocolata
Briose After Eight
190 g faina70 g zahar2 lingurite praf de copt1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar6 bucati de After Eight1 ou70 ml ulei20 ml kefir
Briose aperitiv cu spaghete si branza
200 g spaghete , 250 g telemea, 1 lingura zahar, 3 oua, chimen
Cheesecake tip briosa
Pentru 18 brioseo cana si jumatate cu biscuiti faramitati6 linguri unt450 g mascarpone225 g crema de branza3 oua3/4 cana zaharsareesenta de romciocolata
Briose cu miere si fistic
Un desert usor, inspirat din Orientul Mijlociu, cu miere si fistic crocant.
Briose cu masline
200 g faina200 ml lapte2 oua1 ceapa mica2 linguri ulei1 praf de copt100 g cascaval10 masline
Briose cu lichior Bailey
2 oua80 g zahar1 pachet zahar vanilat80 g unt120 ml lichior Bailey150 g faina1,5 lingurita praf de copt
Briose cu rom
400 g faina250 g zahar3 linguri cacao2 lingurite praf de copt250 ml ulei150 ml rom4 oua2 pachete zahar vanilat
Budinca Diplomat
80g fructe confiate50g curmale50ml rom3 briose uscate4 oua125g zahar tos50g zahar pudra vanilat750ml lapteunt topit, pt unsul briosei50g zahar brun
Briose cu marmelada
½ cana unt sau margarina½ cana zahar1 ou1½ cana faina1½ lingurita praf de copt½ lingurita sare½ cana lapte½ cana nuca macinatamarmelada