Cartofi frantuzesti gratinati
Cartofi frantuzesti gratinati retete: cum gatesti cartofi frantuzesti gratinati si cele mai gustoase retete de cartofi frantuzesti cu telemea, zucchini gratinati, retete de prajituri frantuzesti in franceza, cartofi bavarezi, mancare cartofi, ciorba cartofi, tocinei de cartofi, mancarica de cartofi, cartofi la cuptor, tocanita de cartofi.Cartofi franțuzești - rețeta originală de cartofi gratinați
Încercați rețeta de cartofi franțuzești gratinați și faceți o impresie de neuitat! Cu textura fină, gustul cremos și delicios, acești cartofi gratinați sunt o capodoperă a bucătăriei franceze.
Cartofi franțuzești la cuptor
Ce poate fi mai gustos decât o combinație de cartofi, ou fiert, smântână și cașcaval, rumenite în cuptor și servite pe îndelete? Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi franțuzești, care nu este același lucru cu cartofii Dauphinoise. Este o rețetă preluată din bucătăria franceză și adaptată, o combinație de arome, perfectă atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine.
Piept de pui la gratar si cartofi gratinati
3 fileuri de piept pui2 linguri miere1 lingura sos soia1 lingura otet balsamicsare, piperGarnitura:amestec de legumecartofi gratinati cu parmezan
Gnocchi gratinati
1 pachet de gnocchi de cartofi din comert 50 g parmezan 100g cascaval 100ml smantana 50g branza dulce 25g unt piper,sare
Cartofi gratinați la cuptor cu smântână și cașcaval
Cartofi gratinați la cuptor cu smântână și cașcaval - o rețetă foarte simplă pe care o puteți prepara pentru orice ocazie și orice masă, însoțită sau nu de carne.
Cartofi gratinați după rețeta lui Jamie Oliver
Cartofii gratinați după rețeta faimosului Jamie Oliver sunt extrem de apetisanți și savuroși. Este o rețetă foarte simplă pe care o puteți prepara pentru orice ocazie și orice masă.
Dovlecei si cartofi gratinati, o masa de duminica
-4 dovlecei mijlocii -1 ardei capia -2 morcovi -1 ceapa uscata -1 legatura ceapa verde -1 kg cartofi -250 gr. cas afumat -200 gr. sm^ant^ana (sau iaurt) -5 oua -sare piper -tarhon -cimbru -busuioc -1 legatura frunze marar -1 legatura frunze de patrunjel
Budinca De Mere
170g unt 8 mere, decojite, fara samburi, taiate in bucati 60ml coniac 10 oua 110g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 400ml smantana 200ml lapte 450g briose frantuzesti, taiata in felii subtiri zahar pudra
Croissante franțuzești autentice - o provocare de două zile cu rezultat de milioane
Învață să faci croissante franțuzești autentice cu această rețetă detaliată. Sfaturi, tehnici și secrete pentru un rezultat perfect, ca în patiseriile din Franța.
Puricei cu slaninuta gratinati
500 grame puricei 200 grame slaninuta afumata cubulete(sau pancetta) 250 grame cascaval afumat ras unt.
Dovlecei gratinati
4 -5dovlecei tineri 1 ceapa 2-3 fire de ceapa verde 2 ardei grasi 150 g kaizer 150 g cascaval 150 g branza 2 oua 1 legatura patrunjel ulei de masline
Taitei gratinati cu ciuperci si cascaval
250g taitei lati grasime pentru vas 600g ciuperci proaspete sau 1 conserva 1 ceapa sare piper rosii in bulion 3oua 1/2l lapte 150g cascaval.
Mici gratinati
500 g mici 150 g cascaval felii 100 g sunca taraneasca 300 ml smantana 100 g cas oaie ( cascaval razuit) 1 galbenus 1 lingura pesmet seminte de rodie( pt ornat) sare piper
Ficatei gratinati cu sos picant
ficatei (spalati, uscati, sarati si piparati), parmezan, feliute de kaiser.Pentru sos: smantana, boia, ardei iuti, usturoi.
Dovlecei cu cas gratinati
2 dovlecei mici 1 ceapa verde 120 gr cas 150 gr cascaval 1/2 legatura marar verde 3 oua sare piper cateva felii de kapia rozmarin uscat
Zucchini Gratinati
Un preparat pe care il poti servi ca si fel principal, sau ca garnitura, langa o friptura de pui.
Creveti gratinati cu spanac
1 ceapa, 1 lingura unt, 150 ml vin alb sec, 200 ml apa, 200 ml frisca lichida, 300 g creveti, 1/2 lam^aie, 300 g spanac congelat, 1 lingura unt, 50 g cascaval, sare, piper proaspat macinat.
Rulada de muschi de porc cu mix de legume ca la adjud
Pentru rulada: - o bucata de muschi de porc (aproximativ jumatate de kilogram) - 3-4 felii de sunca afumata - 1-2 catei de usturoi - mirodenii: sare piper cimbru salvie coriandru etc - un pahar de vin alb (de preferinta Chardonnay) - ulei de masline extravirgin. Pentru garnitura: - mix de legume frantuzesti( poti folosi legume proaspete cum ar fi: morcovi cartofi mazare fasole verde etc sau un mix de legume congelate de la magazin) - unt (aproximativ 50 de grame) - mirodenii: sare piper cibru - o lingurita de delikat - un strop de zeama de lamaie. Pentru sos: 1- ardei gras rosu sau gogosari 2 ulei de masline extravirgin 3- jumate de lingurita de aceto balsamico (otet balsamic) 4- sugar brown( zahar brun) 5- o lingurita de sos de rosii 6- mirodenii: sare si piper. Pentru decor: 1- patrunjel 2- ardei gras rosu si galben.
Pui cu morcovi gratinati
300 g carne de pui (pulpe ciocanele piept) 2-3 morcovi mai mari 30 ml ulei 30 g unt 2 lingurite zahar 1 cub/lingurita concentrat de pui cateva fire de patrunjel sare piper curry cimbru
Gnocchi gratinați, cu broccoli și spanac
Gnocchi cu un amestec de legume verzi într-un sos de branza. Este mancarea perfecta la jumatatea saptamanii.
Tortellini gratinati gustosi
250 gr tortellini cu umplutura de ciuperci 250 gr tortellini cu umplutura de branza 100 gr de unt 100 gr parmezan 50 gr faina 700 cl lapte cu 3,5 grasime 200 gr de rosii decojite taiate cubulete sare piper nucusoara oregano.
Ficatei cu ciuperci gratinati cu cascaval afumat
250 gr ficatei de pui 4 ciuperci mari 1 ceapa 2 linguri ulei sare piper 2 oua 100 gr smantana 50 gr cascaval afumat patrunjel verde 1 lingura pasta de ardei 1 lingura faina 1 lingura de ulei 30 gr pesmet
Cum să faci piure de cartofi PERFECT
Atunci când vine vorba despre bucătărie, nu prea dăm atenție preparatelor simple. Avem impresia că știm cum se fac și că nu putem greși. De multe ori, această impresie este greșită și tocmai mâncărurile banale nu ne ies cum trebuie. Este și cazul piureului de cartofi, pe care fiecare gospodină îl prepară în stilul propriu. E foarte ușor să greșești și să strici preparatul, iar una dintre cele mai mari greșeli este să folosești mixerul. Acesta nu face decât să strice piureul, să-l facă gumat și grețos. Piureul de cartofi perfect are câteva secrete și, dacă țineți cont de acestea, veți obține o garnitură gustoasă, cremoasă și plină de savoare.
Cartofi noi
un kg cartofi noi,o lingura unt sau 2-3 linguri ulei,patrunjel verde,mararsare.
Acordeoane din cartofi
6 cartofi, 50g unt, 200g salam, 3 triunghiuri de branza topita
Sufleu de cartofi simplu
Pentru 5 portii:cartofi - 1 kgceapa - 100 goua - 3 bucatiulei - 300 ml
Cartofi frantuzo - secuiesti
6 cartofi mari fierti 4-6 oua fierte tari o cutie mica de smantana 1 carnat secuiesc sare
Cartofi a la Cretu
500g cartofi, 3-4 oua, 3-4 catei de usturoi, 150g cascaval/telemea, 150g mezeluri – resturi
Cartofi extra cu ou
5 cartofi mari 150 ml ulei 4 oua 2 linguri smantana sare, piper
Musaca de omleta cu cartofi
5 cartofi medii,3-4 ouabranza/cascaval,kaizer,patrunjel-dupa gust
Cartofi afumati cu zama alba
o ceapa mica, un morcov, putin ulei, apa, putina vegeta, cartofi, costite afumate, smantana
Salată bavareză cu cartofi și ouă
Salata bavareză este o combinație delicioasă de cartofi, ouă fierte și maioneză. Se face ușor, dar nu este o combinație ușoară și pentru digestie sau pentru siluetă. Salata bavareză are destul de multe calorii, așa că trebuie consumată cu moderație. Dacă vreți să preparați o variantă mai light a ei, puteți înlocui maioneza clasică cu o maioneză light sau chiar cu un iaurt slab în grăsimi.
Gratin de cartofi aromati
675g cartofi2 rosii125g branza cheddar, razuitasare si pipercondimente (cimbru, busuioc, rozmarin, patrunjel)150ml smantana70g mozzarella
Cartofi noi cu omleta de legume
5 cartofi potriviti,2 oua,2 cepe verzi,marar,usturoi verde,carnati,branza,rosie,castravete,sare,piper.
Karottengemse, mancarica de morcovi si cartofi
morcovi si cartofi in cantitati egale, ceapa cam 1/3 din morcovi sau cartofi, smantana groasa, supa de legume sau apa simpla, ulei - de care ne place, sare,piper,patrunjel.
Cartofi Duchess
Nici nu e de mirare că cea mai iubită legumă este cartoful. Există zeci de rețete pe bază de cartof, ca să nu mai punem la socoteală faptul că este o legumă ieftină și foarte la îndemână. Există atât de multe rețete cu cartofi, încât nu ai cum să te plictisești vreodată de ei. De la banalii cartofi prăjiți, până la rețete complexe, servite în restaurante cu pretenții. O rețetă mai aparte vă propunem și noi astăzi. Este vorba despre cartofi Duchess, un fel de mâncare de inspirație franțuzească, care pe cât de pretențios sună, pe atât este de simplu de făcut. Este vorba, practic, despre niște norișori de piure rumeniți în cuptor și serviți pe post de garnitură.
Gratin de cartofi
1kg cartofi2 cepe3 catei usturoi pisati400ml smantana(200ml smantana acra si 200ml smantana pentru frisca)100g gouda razuit1ousare,piper.
Cartofi "prăjiți" la cuptor - crocanți și aromați
Aproape că nu există cineva care să poată refuza o porție de cartofi prăjiți. Fie că îi servim simpli sau pe post de garnitură, cartofii prăjiți sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare, mai ales că se prepară ușor și sunt ieftini. Singurul lor defect este că îngrașă și sunt nesănătoși, mai ales dacă îi prăjim în baie de ulei. De aceea, astăzi vă propunem o rețetă de cartofi prăjiți la cuptor, crocanți și rumeniți, cu foarte puțin ulei. Sunt o alegere ideală, mai ales pentru copii și mesele lor, pentru a transforma un preparat nesănătos într-unul inofensiv.
Mancare de cartofi cu masline
500 g cartofi 1 morcov 1 ardei rosu/galbe/portocaliu 1 ceapa 150 g masline 1 cana bulion Sare,piper Patrunjel
Placinta spaniola cu cartofi
Pentru 2 portii: 2 cartofi (potriviti ca marime); 100 g de unt (sau o jumatate de pachet); o ceapa; 6 oua; sare
Cartofi cu salvie la cuptor
vreo 800-1 kg cartofi ulei de masline sare, salvie maruntita
Cartofi Astoria
1 kg cartofi, 1 rosie, 1 morcov mic, 1 ardei iute, 1 ceapa mare, 1 manunchi de patrunjel, 1 lingurita boia de ardei, putin ulei, sare/vegeta, piper.
Cartofi la cuptor in stil mediteranean
900 g cartofi taiati in sferturi4 linguri ulei2 linguri suc lamaie8 catei usturoi necuratati1 lingura sare grunjoasa400 g rosii mici150 g masline¼ lingurita rozmarin