Focaccia crocanta

Focaccia crocanta retete: cum gatesti focaccia crocanta si cele mai gustoase retete de focaccia cu ceapa.

Prajitura cu mere si crusta crocanta

Aluat: 125 g de faina 25 g unt un varf de cutit de drojdie 20 g de zahar 60 ml de lapte un galbenus de ou un praf de sare. Umplutura: 400 g de mere acrisoare taiate felii subtiri 40 g de zahar zeama de la o jumatate de lamaie o lingura de pesmet. Crusta crocanta: 50 g de faina 30 g de unt 30 g de zahar un praf de scortisoara macinata.

Focaccia

-500gfaina -350g apa -25g drojdie -200ml ulei -sare,10g zahar

Tarta crocanta cu rubarba si capsuni

Ingrediente pentru aluat:- 200 g faina (daca mai trebuie puteti sa mai adaugati inca 3 linguri de faina)- 100 g margarina- 100 g zahar pudra- 1 ou- 1 pliculet zahar vanilat- putina sare.Ingrediente pentru umplutura:- 3 fire rubarba- 250 gr capsune proaspete/congelate- 125 g zahar- 2 linguri rase de amidon- 1 ou- zahar vanilat- putina sareIngrediente pentru pasta crocanta:- 25 g zahar- 25 g zahar brun- 40 g faina- 25 g margarina

Focaccia cu rozmarin și usturoi

Dintre toate felurile de pâine, focaccia este cea mai aromată, cea mai gustoasă și singura pe care nu o poți refuza, orice ar fi. Celebra rețetă de pâine italiană a devenit cunoscută în toată lumea și a început să câștige din ce în ce mai mult teren.  Focaccia pornește de la rețeta de bază a pâinii, doar că are o cantitate ceva mai mare de ulei de măsline și este foarte aromată. Cu usturoi, cu rozmarin, cu parmezan, cu măsline, cu busuioc... și lista poate continua. O puteți savura cu orice, de la salate până la ciorbe și supe. Caldă sau rece. Cu unt sau simplă.  Dacă deja înghițiți în sec, trebuie să încercați această rețetă de focaccia cu usturoi și rozmarin. Se face ușor și vă garantăm că, odată ce o gustați, o veți face de fiecare dată când veți avea ocazia. 

Focaccia umpluta cu branza

500g faina150g branza de vacicondimente pt pizaa (mediteraneene)ulei de maslinedrojdie350ml apa calda

Focaccia cu prosciutto

500g faina alba 250ml apa 25g drojdie 150g prosciutto sau bacon afumat 50g untura sau unt 8 g sare 12 lingurita zahar 1 ou batut pt uns

Ficat de rata in crusta crocanta

4 bucati cu ficat de rata 2 oua faina pesmet sare piper

Focaccia cu ceapa si masline

300 g faina, 10 g drojdie proaspata, 100 ml apa calduta, 100 ml lapte caldut, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita sare, masline, 3 linguri ulei, 1 ceapa potrivita, oregano.

Focaccia cu parmezan

Atunci când vine vorba despre alternative pentru pâine, focaccia se numără printre opțiunile cele mai populare. Originară din bucătăria italiană, focaccia a devenit cunoscută în toată lumea. O puteți prepara simplă, sub formă de pâine. Cu parmezan, cu roșii, cu rozmarin proaspăt sau doar cu ulei de măsline. Astăzi vă propunem o rețetă de focaccia cu parmezan, delicioasă și ușoară, care poate fi servită atât ca atare, pe post de gustare, cât și pe post de pâine care însoțește alte alimente.

Paine italiana cu coaja crocanta

2 1/2 cani apa calda, 2 pliculete drojdie uscata, 8 cani faina cernuta, 1 lingura sare, unt, faina de porumb, 1 albus, 1 cana = 240 ml.

Prajitura crocanta cu prune

200 g faina 1,2 kg prune 150 g zahar brun (de trestie) dar cred ca iese la fel de bun si cu zaharul obisnuit 160 g unt 5-6 linguri musli 75 g alune nesarate (eu am pus migdale)

Pâine de casă cu cartofi - crocantă la exterior și pufoasă la interior

Nimic nu se compară cu o bucată de pâine caldă, făcută în casă și ruptă cu mâna, pe care întinzi unt sau cremă de brânză. Iar unul dintre cele mai gustoase feluri de pâine este cea cu cartofi, o pâine densă și sățioasă, care va fi pe placul întregii familii. Pâinea cu cartofi este un sortiment de pâine de inspirație germană și are o aromă ușor dulce, datorită amidonului din cartofi. Trebuie să alegeți cartofii sfărâmicioși, cu o textură uscată, care nu vor absorbi foarte multă apă în timpul fierberii. 

Paine crocanta

50 g drojdie proaspata500 ml lapte incalzit1 lingurita sare585 g faina de secara 100 unt inmuiat35 g faina de secara 105 g faina alba

Focaccia Cu Masline

Focaccia este o paine asemanatoare cu o placinta sau o pizza,fiind de origine italiana. Ea poate fi umpluta cu diferite ierburi aromatice in functie de preferinte, printre cele mai utilizate fiind oregano si busuiocul. Este o paine care se face foarte usor in ciuda timpului putin mai mare in care trebuie sa asteptati sa creasca aluatul. Pentru un gust dar si o culoare mai interesanta puteti utiliza mai multe feluri de masline (eu am folosit 2). Maslinele daca nu le luati decojite, va trebui sa le scoateti samburii. Deasemenea eu am folosit drojdie de la Dr. Oetker care nu mai necesita sa o lasati in apa sau lapte caldut pentru a se activa. Se amesteca direct cu faina.

Mini rulade cu crusta crocanta

un piept de pui taiat ca pentru snitele 100 gr. fulgi de porumb 2 oua 1 lingura boia ardei dulce sare piper 2 linguri faina 50 ~70 gr. cascaval 1 capia taiata fisii 3 linguri de marar taiat marunt

Focaccia, o reteta testata de generatii

Daca prepari o data aceasta focaccia, nu vei mai opta pentru painea din magazin.

Briose Cu Mure Si Crusta Crocanta

Briosele sunt in lista mea cu deserturi preferate de savurat la cafea.

Prajitura crocanta cu mure

o2 foi de placinta injumatatite o3 linguri unt sau margarina Rama topit(a) o1 lingura zahar o3 linguri alune tocate marunt o250 ml frisca lichida omiere pentru indulcit o1 lingurita esenta de vanilie o250 gr mure

Paine crocanta la cuptor cu sunca si branza Cheddar

unt pentru uns 250 gr paine taiata felii 90 gr sunca feliata 150 gr branza Cheddar rasa 3 oua 250 ml lapte 250 ml smantana 1 lingura mustar

Focaccia cu branza feta si rozmarin

25 g drojdie proaspata, 350 apa calduta, 1 lingtza zahar, sare (in aluat si presarata pe piine), 570 g faina, 100 g brinza feta (eu am pus chiar 200), rozmarin (proaspat sau uscat, eu am avut uscat), ulei de masline.

Prajitura cu cafea si nuca

200 g unt 200 ml lapte 250 g zahar 250 g faina 50g cafea solubila 50g cacao4 oua 1 pliculet de praf de copt 2 pliculete zahar vanilat Crusta crocanta:100 gr nuci,70g unt100ml frisca lichida100g zahar

Focaccia cu cherry, busuioc si pancetta

500g faina O lingura busuioc O jumatate lingurita zahar 2 lingurite drojdie uscata 2 linguri sare 325 ml apa calduta 2 linguri ulei masline ............................. 400g rosii cherry O lingura ulei masline sare piper 200g pancetta taiata cubulete 2 linguri busuioc

Tarta crocanta cu prune

180 g faina80 g unt80 g zahar1 lingurita praf de coptzahar vanilatcoaja de la 1 lamaie1 ou500 g prunecrumble100 g faina100 g zahar100 g unt1/2 lingurita scortisoara

Pulpe dezosate in crusta crocanta

o caserola pulpe dezosate si fara piele condimente dupa gust (eu am folosit sare, piper, boia, usturoi granulat) faina 3 oua cateva linguri de lapte 200 gr fulgi de porumb 5-6 lg pesmet ulei pentru prajit (eu am folosit ulei de palmier)

Salata crocanta cu pui

piept de pui fiert - 250 gmorcovi fierti - 3 bucporumb dulce boabe - 150 gbroccoli fiert - 250 gmozzarella - 250 gpaine prajita - 4 feliifrunze de salata verde - 8 buculei de masline - 4 lgsare - 1 vf de cutit

Salata crocanta cu rosii si branza feta

Cantitate : 4 portii o120 gr paine taiata cubulete o2 linguri ulei de masline o4 rosii tocate o4 catsraveciori proaspeti tocati o o mana de maline negre,curatate de samburi o100 gr branza feta ocateva frunzulite de leustean patrunjel sau busuioc pentru ornat o1-2 lingurite otet

Salata crocanta cu paine, rosii si usturoi

o600 gr rosi taiate in sferturi o2 linguri busuic uscat si tocat o1 lingura sare o200 gr paine taiata cubulete o1 lingura ulei de masline o100 gr branza topita o2 linguri sos de usturoi

Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta

2 foi de napolitana Pentru crema 200 gr zahar + 100 gr zahar 100 gr miere 75 ml apa zeama de la 1 lamaie 2 albusuri semintele rase de la 1 baton de vanilie 1 lingurita esenta de vanilie

Placinta crocanta cu mere si zmeura

2 mere curatate si taiate cubulete330g zmeura2lg zahar tos1 pastaie de vaniliezeama de la o lamaie125g faina100g zahar brun1lg praf de copt3lg mari pesmet100g unt rece, cubuleteinghetata de vanilie pentru servit

Dovlecei in crusta crocanta

2 dovlecei 2 oua 300 ml iaurt sau smantana 200 g pesmet alb 150 g telemea de vaci 3 lg ulei de masline piper sare Sos: 200 ml smantana 12%grasime 2 lgt ierburi provance 1 lgt praf de usturoi 1/2 lgt ghimbir macinat piper sare

Bruschete cu somon afumat, avocado și brânza feta

Bruschete cu somon afumat, avocado și brânza feta, pentru un mic dejun sofisticat sau un aperitiv elegant pentru cină. Sunt perfecte cu un pahar de vin alb sau cu o șampanie!

Ceapă caramelizată. Cum o faci crocantă și cum o folosești în rețete

Această rețetă de ceapă caramelizată se prepară rapid și foarte ușor. Ai nevoie de câteva ingrediente banale și doar trei pași de parcurs.

Placinta crocanta (crumble) cu rubarba

Pentru baza de fructe:2 mere curatate si taiate in felii de 1cm300g zahar tos (sau mai mult, depinde de cat de dulce e rubarba)8baghete de rubarba, taiate in bucati de 2 cmPentru crusta crocanta(crumble):450g faina250g unt rece, cubulete125g zahar brun125g zahar demerara50g fulgi de ovaz (sau pesmet)

Broccolini cu brânză, în crustă crocantă

Broccolini cu brânză, în crustă crocantă, are o aromă ușoară, oarecum dulce, și pot fi serviți simpli sau ca garnitură. Vezi cum se prepară.

Ciabatta cu măsline - rețeta simplă, crocantă și cu miez pufos

Perfectă pentru mic dejun, prânz sau cină, această ciabatta cu masline este o alegere ideală pentru orice iubitor de pâine și gustări sănătoase.

Placinta crocanta cu mere

Pentru aluat: o cana de ulei o cana de apa calda un varf de cutit de sare o lingurita de praf de copt esenta de vanilie coaja de lamaie 100 gr zahar faina aprox. 400 gr cat cuprinde cum se spune Umplutura: 500 gr mere cam 200 gr zahar (mai bine gustati pentru ca merele pot fi acrisoare/ dulci etc 6 linguri de gris o lingurita de scortisoara (optional)

Focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati

Aluat: -400 gr faina alba -150 gr cartofi -180 ml apa calduta -30 gr untura -25 gr drojdie de bere -1 lingura ulei de masline -sare Topping: -250 gr carnati proaspeti -150 gr cascaval afumat -2 crengute de rozmarin -3 linguri ulei de masline -sare si piper negru

Antipasti De Legume

Antipasti reprezinta primul fel de mancare la o masa in stil talian. Reteta de mai jos este usoara si vegetariana.

Focaccia cu roșii. Cea mai bună rețetă și trucuri pentru o coacere perfectă

Descoperă rețeta de focaccia cu roșii, un deliciu culinar italian. Află istoria sa fascinantă, secretul ingredientelor de calitate și tehnici pentru a o coace la perfecțiune.

Tort diplomatic cu visine

Pandispan: 4 oua intregi 150g zahar 150g faina sare o jumatate teaca de vanilie unt si faina pt tapetarea tavii Pt foaia frageda si crocanta: -1 pachet de 250g foaie frageda din comert Pt crema: -250ml frsca lichida 30g zahar farin 4 oua 40g faina 500ml lapte 100g zahar o jumatate teaca de vanilie coaja de la o jumatate de lamaie Pt insiropat: Personal am folosit 30ml visinata in care am adaugat 100ml apa -pt decor am folosit visine proaspete si visine insiropate -in plus o mana de fulgi de ciocolata amara