Melcisori cu lapte

Melcisori cu lapte retete: cum gatesti melcisori cu lapte si cele mai gustoase retete de lapte cu frecatei, frecatei cu lapte, loboda cu lapte, grau fiert cu lapte, placinta cu lapte batut, orez cu lapte simplu, paste cu lapte si scortisoara, budinca gris cu lapte si zahar ars, supa thailandeza cu creveti si lapte de cocos, clatite de post cu lapte de soia.

Melcișori cu lapte - Secretul pentru o rețetă ca la mama acasă

Melcișorii cu lapte sunt foarte ușor de făcut și bineînțeles, sunt preferații copiilor. Și un alt avantaj important este că pot fi serviți la micul dejun sau la cină.

melcisori cu branza

500 g melcisori sau alte paste fainoase 300 g branza 50 g unt 50 g zahar

Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

jumatate de kilograme de ciuperci champignon jumatate de litru de suc de rosii (facut in casa) sare piper negru macinat 200 de grame de melcisori putin ulei de floarea-soarelui 2 cepe aurii medii.

Melcisori cu martipan si mere

150 g unt/margarina;500 ml lapte (1,5% grasime);50 g drojdie;2 oua;1 ltza sare;85 g zahar;900 g faina;esenta vanilie;5, 6 mere;200 g martipan.

Melcisori cu scortisoara

500 g faina 100 ml lapte 100 ml ulei 25 g drojdie 1 esenta de vanilie 150 g zahar 1 lingura otet 100 g unt scortisora 100 g zahar

Melcisori aperitiv

Foi de placinta 250 gr. gouda light 200 gr. jambon degresat un ou 2 linguri unt.

Melcisori vanilati cu nuca

500 gr melcisori,3 lg zahar vanilinat,200 gr nuca macinata,ulei

Melcisori cu dovleac

Aluat: 4 oua,100 g zahar, 100 ml lapte, 25 g drojdie, 150 g unt, esenta de vanilie, un praf de sare, aprox. 600 g faina Umplutura: o cana dovleac ras, 3-4 linguri zahar,o lingura unt, 1 lingurita scortisoara, cateva stafide, 1 albus de ou, 4-5 linguri nuci macinate

Melcisori cu nuca

500 gr faina 10 gr drojdie, 2 oua, coaja de la o lamaie, 50 gr unt, 250 ml lapte cald, 100 gr zahar 200 nuca macinata+100 zahar 1 ou pentru uns 100 ml sirop din apa si zahar

Melcisori cu zahar brun si scortisoara

Pentru aluat.......pe care l-am facut la masina. 500 g faina 250 ml lapte 1 plic drojdie(7grame) 50 g zahar 80 g unt 1 ou 1 praf de sare Pentru umplutura 6-8 linguri(in functie de cat de dulce vrem umplutura) zahar brun 6-8 linguri scortisoara esenta de vanilie Pentru uns ulei 1 galbenus

Melcisori cu nuca sau stafide

25 gr drojdie un praf sare 50 gr zahar brut 300 ml lapte dulce 3 oua de gaina 150 gr unt 50 gr zahar pudra 600 gr faina alba 150 nuca macinata 30 gr zahar cu melasa scortisoara stafide pepite de ciocolata ou pt uns

Paste cu branza telemea

500 g paste scurte (melcisori scoici) 250 g telemea 50 g branza topita sau feta 1-2 linguri smantana 2-3 linguri ulei de masline sare

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

0.5kg faina 20 gr drojdie 3 linguri zahar putina sare coaja razuita de la o lamaie sau portocala 1 lingurita apa de trandafir sau esenta vanilie rom etc 300 ml lapte sau apa ( e mai bun cu lapte) Pt umplut: 100 gr unt sau untura 100 gr zahar 150 gr nuca 100 gr stafide +10 ml esenta rom 100 gr ghimbir confiat Extra: 1ou 1 lingura apa

Melcisori pizza

400 g faina 1 pac drojdie uscata( 7 g) 1 praf copt 1 lingurita sare 4 linguri ulei de masline 220 apa calduta 1 lingurita zahar 250 g sunca afumata 200 g cascaval 1 cutie ciuperci taiate 1 ou ketchup oregano pasta de gogosari

Paste cu praz si afumatura

# 1 pachet paste scurte (400-500 g) - melcisori scoici spirale etc. # 1 praz # 1 ceapa # 1 ciolan afumat micut (350-500 g) # 4-5 rosii mari # 2-3 ardei kapia rosu/gogosar # 1 peperoni # 50 g cascaval/mozarella/parmezan # 4-5 linguri ulei # sare piper cimbru

Paste cu migdale

Cantitati pentru doua portiipaste fainoase (melcisori) - 200 grmigdale - 100grzahar - 5 lingurilamaie - 1 buc, ulei - 3 lingurisare, esenta de vanilie si de rom - dupa gust

Melcisori cu fructe de padure

300 gr faina alba (de tip 650 am folosit eu) 1.5 linguri Green Sugar ( sau 2-3 linguri zahar tos) coaja rasa de la 1/2 lamaie 1/2 plic drojdie uscata 130 ml lapte 2 oua (eu am avut oua foarte mici deci merge si doar un ou mare) 2 linguri ulei un pic de sare Pentru umplutura aprox 200-250 gr fructe de padure: mure si afine 2 linguri zahar brun Pentru glazura 1 lingura unt 2 linguri lapte 1 lingura Green Sugar (1.5 linguri zahar tos) 1 plic zahar vanilat

Melcisori cu stafide

1/2 kg faina alba tip 000 25 gr drojdie uscata 2 linguri smantana 200 ml apa 100 gr zahar 125 gr unt sare un varf de cutit cuisoare macinata Umplutura: 100 gr stafide 50 gr nuca 100 gr lamai confiate 1 lingura zahar 1 ou

Paste cu pui si legume la cuptor

1 punga de paste (melcisori)½ piept de pui3 linguri ulei1 legatura de ceapa verde1 ceapa1 ardei verde1 ardei rosu2 rosii1 lingura de pasta de rosii5 catei de usturoisare, piper, marar, coriandru, ierburi italiene50 g cascaval ras1 dovleac3 linguri de fainaSosul pentru dovleac1 ou1 iaurt1 lingura de smantana.Sosul alb2 lunguri unt100 g smantana2 linguri de faina.50 ml lapte.

Melcisori Cu Nuca (de Post)

500 g faina, 2 lingurite rase de drojdie uscata, 100 g margarina,se poate pune ulei. 150 g zahar, 3/4 ceasca de apa calduta, 1 praf de sare, coaja rasa de lamaie. Pentru umplutura aveti nevoie de: -o mana de stafide, 200 g nuca macinata, 50 g zahar, gem de capsuni.

Budinca cu paste si branza de vaci

500 g branza proaspata de vaci 4 oua 1 pachet de paste fainoase (melcisori sau chiar spaghete) stafide,zahar dupa gust (minim. 5 linguri),un vf. de cutit de sare,coaja rasa de lamaie,zahar vanilinat Pentru sos:un galbenus de ou,300 ml lapte,1 lingura faina,1 zahar vanilinatPentru uns tava:50 g unt sau margarina,2 linguri pesmet

Paste cu costita

500 g paste (spirale melcisori fundite) 250 g costita afumata 50 g ketchup de rosii si ardei rosii 100 g bulion 50 g branza telemea 1 ardei gras rosu 1 rosie 1 ceapa mai mare 1 ardei peperoni nu prea iute optional cateva ciuperci champignon 1 legatura patrunjel verde 4-5 linguri de ulei sare piper paprika cimbru

Paste la cuptor cu legume, carnati si branza

500 g paste scurte (spirale melcisori creste) 200 g carnati afumati 2-3 rosii 1 ceapa mare 2 ardei grasi rosu/galben 1 ardei peperoni nu prea iute 1 vanata (500-600 g) o mana de frunze de spanac 3 oua 100 g telemea 4 linguri smantana 50 ml ulei 1 legatura patrunjel 50 g ketchup de rosii si ardei rosii sare piper paprika 2 cuburi/lingurite concentrat de ciuperci

Paste cu porc si ghebe

500 gr cotlet de porc 200 gr ghebe in saramura 1 ceapa 1 morcov 1/2 cana suc de rosii de casa 2 linguri paste de gogosari cu kapia 250 gr paste (eu am folosit melcisori de la Hutton) 1 lingura pasta de tomate sare piper 1 lingurita boia de ardei dulce 2 linguri ulei 1/2 lingurita busuioc uscat patrunjel verde 1 catel de usturoi

Prajitura Cuburi de Lapte

Crema de lapte:1 litru lapte100 g amidon4 linguri zahar100 g ciocolata alba250 g unt la temperatura camerei.Glazura:200 g ciocolata cu lapte,5 linguri de lapte3 linguri zahar150 g margarina sau unt1 pachet foi pandispan

Pandispan alb cu sirop de lapte

7 oua,300 g zahar,zeama si coaja de la o lamaie,4 linguri de ulei,250 g fainao cana lapte100g lapte condensat

Supa de lapte

1/2 parte lapte 1/2 parte apa 2 linguri de faina lapte acru sau branza (dupa gust)

Lapte condensat

260 g apa clocotita 6 linguri unt topit 200 g lapte praf 360 g zahar

Griu cu lapte

250g arpacas 1l lapte 100g zahar scortisoara coaja de lamie

Prajitura tres leches

Aluat: 5 oua 250 g faina 250 g zahar tos 100 ml lapte 2 lg praf de copt 1/2 lg esenta de vanilie (unt pt tapetat tava) Sirop: 500 ml lapte 500 ml lapte evaporat 500 ml lapte condensat 1 lg esenta de vanilie

Lapte de migdale - beneficii și contraindicații. Este cel mai consumat lapte în timpul postului

Laptele de migdale este o băutură hrănitoare, pe bază de migdale, care a devenit foarte populară de-a lungul anilor.Are o aroma fină, așa că mulți oameni îl consideră mai gustos decât alte tipuri de lapte vegetal. Poate fi folosit ca alternativă la laptele animal în cafea, alături de fulgi de ovăz sau în rețetele care necesită coacere.

Gris cu sos caramel

Pentru grisul cu lapte: 300 ml lapte 30 g gris zahar dupa gust un praf sare Pentru sosul caramel: 4-5 linguri zahar 1 cana lapte

Piure de spanac cu Miez de Lapte

1 kg spanac250 ml lapte2 linguri faina50 ml ulei4 catei usturoisare1 ou de persoanaDelaco Miez de Lapte

Cafea cu lapte de cocos

Pt 4 persoane:600 ml lapte,440 ml lapte de cocos de la cutie, 200 ml cafea la filtru proaspata si tare

Trandafiri din pasta de lapte praf

lapte praf apa zahar coloranti

Mamaliguta cu lapte

500 ml apa,250 grame de faina, putina sare,lapte

Loboda cu lapte

2 kg loboda 1 L lapte 2 cepe 3 linguri faina sare piper suc de rosii o legatura patrunjel ulei

Tort de biscuiti in lapte, cu budinca, fructe, nuci

500 g biscuiti (2-3 pachete petit beure ori normali) 1-2 budinci crema la alegere 500 ml lapte (sau apa suc) pentru o budinca si 50 ml. lapte pt biscuiti fructe nuci alune dupa preferinta

Orez cu lapte

150g orez 600-700ml lapte 3 linguri zahar 1 vf de cutit sare coaja lamaie/portocala scortisoara pudra

Ice caffe latte

1 cana cafea preparata fara zahar 150-200 ml lapte 1 lingurita zahar 30 gr ciocolata amaruie 2-3 linguri lapte

Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte

Pentru 2 foi:8 oua234g zahar206g faina28g cacaoPentru crema:200ml frisca lichida1 cutie lapte condensat100ml lapte6g gelatina (cantitatea necesara pentru 250ml lichid)50g miereesenta de vanilieCiocolata neagra pentru glazura

Dovleac fiert in lapte - desert

Am folosit 500 ml lapte ,300 g dovleac curatat de coaja si taiat cubulete.Cantitatile se pot mari dupa necesitate...

Ciocolata Calda

900ml lapte 150g ciocolata 70% cacao 65g ciocolata cu lapte 150ml smantana lichida sare

Crostini Miez de Lapte

1 paine subtire( bagheta) 70 ml ulei de masline 2-3 catei de usturoi 20 buc mozzarela mini 70 g prosciutto crudo 10 rosii cherry 2 cutiute Miez de Lapte Natur 1 cutie cu Miez de Lapte Natur cu boabe mici sare piper oregano patrunjel verde

Milch Schnitte

Pentru o foaie: tava mare 40x42cm 4 oua (233g), 117 g zahar, 103 g faina, 14 g cacaoCrema de lapte: 200 ml smantana (+1 plic intaritor frisca, sau fara), 175 g lapte condensat, 100 ml lapte, 6 g gelatina inmuiata in apa rece (sau cantitatea necesara pentru 250 ml lichid), 50 g miere=1 lg, esenta vanilie

Tort de rodii cu zah~ar brun

Blat: 6 ou~a 1 can~a zah~ar brun 2 + 1/2 c~ani f~ain~a 1 lingurit~a praf de copt 1/2 can~a ulei 1 can~a lapte 1 + 1/2 c~ani seminte de rodii Crem~a si decor: avem 2 optiuni: 1)Creme Pasteleiro ( budinc~a de cas~a) sau: 2)Budinc~a de lapte condensat: 1 cutie lapte condensat (aprox. 400 gr.) 2 cutii lapte* (aprox. 800 ml) 1 lingurit~a zah~ar vanilat 1 baton scortisoar~a 2 linguri maizena ( amidon de porumb)

Prajitura banateana cu miere

pentru foaie:- 4 linguri miere- 12 lg ulei- 300 g zahar- 2 oua intregi- 2 lgt. bicarbonat nestins- 6 lg lapte- 500g fainaPentru crema:- un cub de margarina Rama- 2-3 lg faina- 200 ml lapte- 250ml lapte- 200g zaharIn plus: gem de prune (sau alte preferinte, dar acrisor)

Semifreddo de cafea

180 g lapte condensat 50 ml lapte rece 2 lingurite cafea solubila 250 ml frisca lichida

Paine cu ou si lapte

2-3 oua, 3 felii de paine, putin lapte, ulei, putina sare

Orez cu lapte, simplu

Pentru o portie: Orez - o ceasca Lapte - trei cesti Zahar - 1-3 linguri Zahar vanilat - 1 plic Sare Scortisoara