Minciunele cu untura
Minciunele cu untura retete: cum gatesti minciunele cu untura si cele mai gustoase retete de minciunele, intorsuri cu untura, cornulete cu untura, retete cornulete cu untura, cornulete cu untura si smantana, rulada cu mere cu foietaj, galuste cu pasat, creveti cu unt, paella cu creveti, paine cu masline.Minciunele sau scovergi
Minciunelele sau scovergile sunt deliciul copiilor, mai ales dacă sunt calde și pufoase, abia luate de pe foc. Se servesc fiebinti, presarate cu zahar, gem, branza sau simple.
Cornulete cu untura si rahat
* 150 g untura * 2 galbenusuri * 100 g smantana * 1 lingurita extract de vanilie * 1 praf de sare * faina cat cuprinde * zahar pudra pentru pudrat * rahat
Minciunele - desertul copilăriei
Minciunelele, acel desert care ne aduce aminte de copilărie, este nemaipomenit atunci când aveți poftă de ceva dulce și deloc complicat de obținut.
Cornulețe cu smântână și untură. Un deliciu ca pe vremea bunicii
Cornulețe fragede cu smântână și untură - una din cele mai delicioase și mai bune rețete de cornulețe.
Prajitura cu nuca Jerbou
Coca (pentru 3 foi): 600 g faina 3 galbenusuri 200 g margarina sau 150 g untura (eu am pus 4 linguri untura) un cub de drojdie 2 linguri de zahar 100 ml lapte Umplutura: 500 g nuca 8 linguri de zahar esenta de rom 3 albusuri un plic de zahar vanilat gem Glazura: 2 linguri de cacao 8 linguri zahar praf 2 linguri de ulei o lingura de apa fiarta
Soare arzator, prajitura pentru cafea
420 g faina20 g drojdie proaspata160 ml lapte50 g zahar80 g untura (sau untura vegetala/unt/ulei)1 lingurita sare1 ou coaja rasa de lamaieGlazura: 2 linguri suc de lamaie, 1 cana (250 ml) zahar pudra, 1/4 lingurita esenta vanilieIn plus: 2-3 linguri gem/jeleu de fructe ...dupa preferinta, 1/4 cana nuci tocate sau migdale feliate
Zabic
250g malai apa untura sare
"Mansaf"- mancarea nationala a Iordaniei
Avem nevoie de : -2 kg carne de miel -2 bulgari de iaurt uscat de capra"jameed" -2 paini " shrak" -1 ceapa -3 cani de orez care se fierb in 4 cani de apa -sare dupa gust -1 cana de seminte de migdale -1 cana de seminte de pin"snobar" -2 lingurite condiment pentru "mansaf":all spice,piper,cuisoare,coriandru,ghimbir,cardamom,scortisoara,nucsoara,piper alb -3 lingurite curcuma -3 linguri ulei vegetal -2 linguri untura de oaie( optional) beduinii fierb orezul in apa cu sare si untura de oaie
Placinta cu spanac si branza
pentru foi: 500 gr.faina drajdie,sare,oregano cca.60 ml.ulei apa claduta pt.compozitie: 1 kg.spanac proaspat 2 oua 1 lingura untura cca.300.gr.branza telemea marar(optional) 1 legatura ceapa verde
Tocana munteneasca
3-4 cartofi, 500 g carne de porc, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 100 g. ciuperci, 2 cepe mari, sare si piper dupa gust untura malai
Intorsuri
-1 kg de faina alba. -1 ou. -50 g untura de porc. -150 ml de ulei sare dupa caz 200 g brinza sarata sau dulce mere pregatite ca pentru placinte.
Placinta cu varza
15 linguri de faina drojdie cit o nuca untura cit o nuca 1 ou apa calduta varza verde sare piper ulei
Biscuiti aromati in forma de stea
- 300 g faina - 200 g untura - 100 g zahar - 1 ou - un praf de sare - putina vanilie, sau scortisoara pentru extra flavors..
Pateu de casa - reteta slovaca
400 g ficatei de pui 4 oua 200 ml smantana pentru gatit 150- 200 g untura ( porc rata gasca) 1 lingurita sare piper negru proaspat macinat.
Scovergi
500 g faina 350-400 ml apa calduta un cub de drojdie 2 linguri zahar o lingura untura solida (2 linguri ulei) 1/2 lingurita sare Pentru prajit: 1/2 l ulei
Puseuri
faina-500g, oua- 2 bucati, margarina (unt, untura)-250 g, lapte-150 ml, zahar- 4 linguri, 1 praf sare, 1 lingura cacao, 1 lingura gem (prune), drojdie-25 g, esenta de rom, 1 farfurie nuca macinata
Pogaci cu jumari
600 gr faina 160 gr jumari 200 gr untura 4 galbenusuri ou 30 gr drojdie proaspata 400 ml smantana 1 lingurita sare piper
Focaccia cu prosciutto
500g faina alba 250ml apa 25g drojdie 150g prosciutto sau bacon afumat 50g untura sau unt 8 g sare 12 lingurita zahar 1 ou batut pt uns
Curechi de dovleac
1 dovleac de 2 kg (necopt), 2 linguri de untura, 1 ceapa, cateva fire de marar uscat, 1 lingurita de boia, 1 lingura de faina, 300 ml smantana sau lapte
Cozonac oparit
1 kg faina, 12 galbenusuri, 500 ml lapte, 50 g drojdie, 4 linguri de smantana, 250 ml ulei,coaja de lamaie, o vanilie, o lingura de untura
Prajitura cu prune
3 cani faina 200 g margarina 100 g untura 1 ou 5 linguri zahar 3 linguri smantana 2-3 linguri gris ( pesmet) 1 praf de copt 1 zahar vanilat scortisoara coaja de lamaie
Supa deasa de spanac
3 l apa,500 g spanac,1 lingura unt sauuntura,1 lingura faina,1 galbenus,2 linguri smantana,sare.
Tarta taraneasca
Pentru umplutura:Costita afumata 300 g ,Smantana 150 g,Oua 3 buc,Sare, Piper,2 ardei grasi rosii.Pentru aluat:Faina 200 g,Unt 100 g,Untura 30 g,2 linguri de apa.
Prajitura cu foaie sfaramata
400 g zahar 700 g faina 200 untura 50 g margarina Unirea 150 g unt 3 oua 2 zahar vanilat 1 praf de copt 1 lamaie 300 ml lapte gem visine gem caise 70 g ciocolata
Lintzer
2 oua 3 linguri de untura 1/2 cana de zahar sare 1 borcan cu gem de 400 g ,1 plic praf de copt ,500g faina ,esenta de rom si zahar pudra pentru ornat .
Felii de porc rumenite in sos dulce
600 g pulpa porc 1 lingurita zahar 1 caciulie usturoi 70 ml vin alb 2-3 linguri untura 1 lingura sos de soia sare piper boia
Piadina (lipie)
1kg faina, 130g untura, o lingurita de sare, o lingurita bicarbonat(nestins), 2 plicuri praf de copt pentru dulciuri 12g unul sau 15g depinde de marca.
Tochitura mocaneasca
600 g carne macra de porc 200 g carnati afumati 150 g ficatei 350 ml vin 2 linguri untura 1 lingura pasta de gogosari 6 catei usturoi 2 fire cimbru sare piper macinat boia iute
Sufleu de cartofi cu carnaciori
1/2 kg de cartofi 3 cepe mijlocii 2 linguri de untura 400g carnati o cana de suc de rosii sare si piper 100 g cascaval.
Lebervurst
Ficat de porc 1 kg slanina cruda 500 g soric 800 g cap porc 2 kg franzela 500 g ceapa 500 g untura 150 g piper 3 g ienibahar 2 g sare mate de vita subtiri.
Prajitura cu mere
-1 kg mere -scortisoara -1 pliculet zahar vanilat -500 gr faina -150 gr untura -250 gr zahar -3 galbenusuri -1 pliculet praf de copt -pesmet -1 lingura smantana -lapte
Biscuiti Spritati
1 kg faina 250 g untura 1 praf de copt coaja rasa de portocala si lamaie (sau esenta de portocale) 250g zahar 1 plic zahar vanilinat 1 ou (+2 linguri cacao)
Friptura din piept de rata
un piept de rata 2 linguri de untura de porc sare, de dafin sau ce va place o ceapa un mar o gutuie 2-3 catei de usturoi o mandarina un pahar de vin
Gomboti cu prune si pesmet
• 300 gr cartofi• 100 gr faina• 1 galbenus• 1 lingurita untura sau unt• ½ lingurita sare• pesmet prajitprune sau caise
Paturi ardelenesti
Faina de malai, Carnati de casa, branza de oaie framantata cu sare, untura &ndash pentru prajit lapte acru (iaurt) de oaie &ndash pentru servire
Ciolan cu bere
1-2 ciolan crud de porc(partea mai carnoasa)7-8 cepe3-4 catei usturoi1.5 l supa de carne5-6 linguri untura1 sticla bere blonda (0.5 l)
Prajitura delicioasa cu mere
- 1 kg mere - scortisoara - 1 pliculet zahar vanilat - 500 gr faina - 150 gr untura - 250 gr zahar - 3 galbenusuri - 1 pliculet praf de copt - pesmet - 1 lingura smantana - lapte
Omleta rapida cu verdeata
6 oua,2 linguri lapte,2 linguri verdeata,sare,1 lingura unt sau untura.
Felii de pepene fursecuri
-300 gr untura de porc netopita -300 gr zahar tos -2 oua -o lingura de otet -un praf de sare -esenta de vanilie -faina cam 600 gr pentru un aluat virtos
Friptură de pui la ceaun
Există câteva mâncăruri care ne trimit, inevitabil, cu gândul la copilărie sau la gospodăria bunicilor. Una dintre acele mâncăruri este puiul rumenit la ceaun, pe foc de lemne, servit cu mămăligă și mujdei de usturoi. Puteți recrea gustul acela și pe aragaz, folosind un vas din fontă sau, în orice caz, cu pereții mai groși. Secretul unei fripturi delicioase constă în două ingrediente: carne de pui de țară și untura în care va fi prăjită. Dacă folosiți doar ulei, friptura nu va avea același gust.
Fasole cu jambon
500g fasole verde sau galbena o ceapa medie 200g jambon 1 lingura untura 50g morcov ras bulion 1 lingura faina condimente (piper busuioc boia iute verdeturi a la provence) o legatura marar
Carne, costite si carnati la garnita
carne de porc taiata bucatele carnati coaste de porc untura
Taci si inghite
1,5 litri de lape500 g faina de malai100 g unt /margarina/ unturacarnati de casaslanina afumata250 g smantanacas de oaie, branza burduf sau orice fel de branza sarataoua
Jambon cu varza calita
1 felie de jambon 1 varza 3-4 rosii 1 ceapa 1 usturoi 1 ardei gras 200 ml bulion 150 ml vin rosu 50 g untura de porc sare piper paprika cimbru,condimente pentru friptura
Varza cu carne
800 g carne vitel 1,2 kg varza proaspata 1 ceapa rosie 1 rosie 1/2 ardei gras 2 linguri untura 200 ml bulion facut in casa cimbru marar verde sare piper
Pogacele cu jumari
Aluat 250ml lapte 1 ou (batut putin cu furculita) 1 lingurita zahar 1 lingurita sare 2 linguri untura topita 600g faina 1 plic drojdie uscata Umplutura 300g pasta de jumari 1 lingurita chimion macinat grosier 1 ou pentru uns
Placinta cu bacon si oua
Ideala pentru micul dejun, aceasta reteta poate fi folosita si pe post de aperitiv, la o petrecere.
Papricaș de pui după rețeta ungurească
Papricașul de pui este una dintre cele mai iubite mâncăruri din bucătăria maghiară. Sosul aromat și cremos și carnea fragedă de pui, alături de garnitura preferată, fac ca masa de prânz sau de cină să fie cu adevărat reconfortantă.