Retete cu smantana lichida

Retete cu smantana lichida

Tort Mars

Blat: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana, 150g unt Mousse de fistic: 200g fistic, 300g smantana lichida, 2 galbenusuri, 4 linguri de zahar, 2 linguri brandy, 4g agar-agar (se poate pune si gelatina normala)Sos caramel: 20g unt, 2 linguri zahar brun, 2 linguri smantana lichidaSos de ciocolata (Ganache): 50g ciocolata cu lapte, 2 linguri smantana lichidaMousse Mars: 500g ricotta, 100g zahar, 3 ciocolate Mars de 60g fiecare, 300 ml smantana lichida, 3 linguri gelatina pulbere

Piure de mazăre cu mentă

Piure de mazăre cu mentă aromat, colorat și simplu de făcut. Poate fi savurat alături de orice carne sau pește, este o garnitură deloc pretențioasă, dar foarte gustoasă și hrănitoare.

Piure de țelină, fin și cremos

Piureul de țelină are un gust deosebit, este cremos și reprezintă o alternativă elegantă și cu mai puțini carbohidrați la piureul de cartofi pe care obișnuiesc să îl gătească adesea numeroși români.

Pate De Somon Afumat Cu Ridichii Si Castraveti Murati

Pateul de somon afumat, servit cu paine prajita si salata de muraturi, este un aperitiv excelent.

Stoemp de legume

1 kg cartofi 500 gr morcov 1 ceapa patrunjel putin unt putina smantana lichida (sau lapte ) sare nucsoara

Coaste De Porc Cu Mustar, Mere Si Smantana

25g unt 4 coaste 1 praz, taiat in felii subtiri 1 catel de usturoi, tocat 2 mere rosii, fara cotor, taiat felii 1 lingurita cimbru 200ml smantana lichida 3 linguri de mustar

Somon în sos de smântână

Somonul este o sursă excelentă de proteine și de grăsimi sănătoase. Este foarte bogat în Omega 3 și 6 și reprezintă alegerea ideală pentru o masă rapidă și sănătoasă.  Somonul se gătește foarte ușor și este un pește destul de versatil. Puteți prepara o mulțime de rețete din el, este sățios și foarte gustos și nu are nevoie neapărat de o garnitură.  Astăzi vă propunem o rețetă de somon în sos alb, cu zeamă de lămâie și smântână, care se prepară rapid și ușor. 

Medalion De Porc Cu Chilli, Lamaie Si Smantana

Un preparat perfect pentru un pranz in familie.

Tarta Twix

Caramel si ganache de ciocolata. Ce porti cere mai mult de la un desert?

Tort Little Black Dress

Este un tort foarte simplu, dar care va uimi pe toata lumea.

Ganache de ciocolată albă

Ganache-ul este cea mai populară cremă de tort, care se face din ingrediente la îndemână, simplă și rapidă. Fie că vorbim despre ganache de ciocolată neagră sau albă, aveți nevoie de ingrediente de calitate pentru o cremă deliciosă și pufoasă. Secretul este ca ganache-ul să fie rece de la frigider atunci când îl bateți cu mixerul și să nu mixați mai mult decât trebuie, pentru că altfel se va tăia. Un minut în plus de mixat și frișca se va separa, iar crema va fi compromisă.

Sos de caramel cu frișcă lichidă

Sosul de caramel este un ingredient extrem de versatil și delicios, care poate fi folosit într-o varietate de moduri. Acesta poate fi utilizat într-o varietate de deserturi, începând cu prăjituri și plăcinte, și continuând cu înghețate și fructe.

Cheesecake Oreo

Crusta de Oreo, cheesecake si ganache de ciocolata, ornat cu trufe Oreo. Crezi ca poti sa-i rezisti?

Cocktail Candy Cane

Aceasta este o bautura minunata pentru petreceri sau pentru o seara cu prietenii. Datorita aromei puternice de fructe, nu este foarte usor sa o combini cu mancarea. Cu toate acestea, este minunat cu snacks-uri sarate cum ar fi covrigi, nuci sau de chips-uri.

Sos Mornay (sos de cașcaval)

Sosul Mornay este un sos foarte cremos, delicios și popular în bucătăria internațională. În mod original, se prepară având ca bază sosul Bechamel, la care se adaugă cașcaval sau brânză Gruyere. Puteți folosi și alt tip de cașcaval sau un amestec de brânzeturi date pe răzătoare, rezultatul va fi oricum delicios. Sosul Mornay se poate servi cu legume, paste, cu pește, fripturi sau ouă. 

Frittata cu bacon și spanac

Frittata, sau omleta pentru leneși, este alegerea ideală pentru un mic dejun în familie sau un brunch târziu, într-o zi de weekend. Există atâtea feluri de a face frittata, încât fiecare gospodină are o rețetă proprie, adaptată.

Tortellini cu brânză de capră

O porție de paste cu sos te salvează întotdeauna când vrei să pregătești o masă contra-cronometru. Iar pastele proaspete sunt mereu o alegere delicioasă și rapidă pentru un prânz sau o cină gustoasă.  Tortellini sunt un fel de paste care se pot găti într-o mulțime de moduri. Dar cea mai populară modalitate de a-i găti și savura este cu sosuri de brânzeturi și, eventual, dați la cuptor cât să se rumenească. O astfel de rețetă vă propunem și noi astăzi, doar că fără coacere. Puteți folosi tortellini cumpărați sau făcuți în casă, iar brânza de capră o puteți înlocui cu brânză brie sau brânză cu mucegai. 

Cheesecake Snickers

Cheesecake Snickers cu crusta Oreo, crema de branza cu Snickers si ganache de ciocolata, un desert cu devarat decadent.

Jeleu de fructe

Blat1:250g visine,10linguri zahar,100ml smantana lichida,150ml apa,10g gelatina,zahar vanilatBlat 2:250g caise,5-6linguri zahar,100ml smantana,150ml apa,10g gelatina,zahar vanilatBlat3:250g capsune,100ml smantana,5linguri zahar,10g gelatina,zahar vanilat (aici nu e nevoie de apa)Blat 4:200ml smantana lichida,5linguri zahar,10g gelatina,vanilie

Paste Carbonara Rapide Cu Dovlecei Si Bacon

Pastele sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa prepari un pranz rapid si gustos.

Somon cu sos de unt, în stil toscan

Somonul este o sursă excelentă de proteine, de Omega 3 și Omega 6, grăsimi sănătoase, precum și sodiu și potasiu. De aceea, este indicat să consumăm măcar o porție de somon pe săptămână.  Somonul este un pește versatil, deloc pretențios, care poate fi gătit într-o mulțime de feluri. La grătar, la cuptor, la abur, cu sau fără sosuri. Nu aveți cum să vă plictisiți de el și de gustul lui bogat și textura cremoasă.  Astăzi vă propunem o rețetă de inspirație italiană, de somon cu sos de unt, roșii cherry și spanac. Este delicios, se face ușor și, în jumătate de oră aveți pregătită cina pentru întreaga familie. 

Carbonara, Fara Paste

O versiune mai usoara a pastelor preferate de toata lumea, aceste Carbonara, gata in 20 de minute, inlocuiesc pastele cu cartofi dulci.

Spuma de dovleac cu nuci caramelizate

Spuma: 2 cani piure de dovleac, 100 ml frisca lichida, 1 lingurita scortisoara, esenta de vanilie.Sos caramel: 100g zahar, 100 ml frisca lichida, 50 g margarina.Topping: 100 g miez de nuca, 1/2 cana zahar.

Rulada Meringue Cu Cafea Si Ciocolata

Un desert care combina perfect meringue (bezea), ciocolata si cafea va surprinde orice invitat.

Mangomisu - tiramisu cu mango

Usor, proaspat si plin de mango, este varianta tropicala de tiramisu.

Prajitura cu caramel de lamaie

Blat 8 oua medii (de tara am folosit eu) 13 lg zahar 9 lg faina de grau 4 lg cu varf fulgi nuca de cocos 5 g praf de copt un praf de sare caramelul de lamaie (200 g) Caramel de lamaie: 5 lg cu varf zahar zeama de la o lamaie coaja de la o lamaie 50ml apa 120 g smantana lichida Decor: 200 g smantana lichida (30% grasime - Pilos) 1 lgt zahar cateva capsune

Bomboane Bounty făcute acasă

Combinația de ciocolată cu nucă de cocos este irezistibilă, poate și de aceea batoanele Bounty au atâta succes. Partea cea mai bună este că le puteți face acasă, foarte simplu și rapid, cu ingrediente la îndemâna oricui. Bomboanele Bounty sunt genul de desert care îți iese chiar dacă nu ești expert în bucătărie. Și asta pentru că nu necesită coacere, deci nu ai ce să greșești. Ai nevoie doar de câteva ingrediente la îndemâna oricui și puțin mai multă răbdare, pentru că bomboanele trebuie să stea la frigider destul de mult înainte de a fi savurate. 

Flan dietetic de dovlecei ...cu doua fete

5oo gr dovlecei verzi, 2 rosii mari Cateva lamele de ardei gras rosu verde galben 100 gr frisca lichida sau smantana 2 oua 200 gr fromage rap'ee light sau parmezan Sare piper alb nucsoara O lingurita "margarina" lichida de soia pentru gatit sau ulei

Tort cu menta si ciocolata

Blat: 4 oua 8 linguri zahar 4 linguri lapte 4 linguri ulei 6 linguri faina 2 linguri rase cacao un varf de sare un plin praf de copt Crema de ciocolata 120 ml smantana pt frisca 3 linguri zahar 100 gr ciocolata neagra 150 ml frisca lichida indulcita Crema de menta: 80 ml smantana pt frisca 2 linguri zahar 100 gr ciocolata alba 3 linguri sirop de menta 150 ml frisca lichida indulcita Sirop: 200 ml apa 2 linguri sirop de menta Ornat: 150 ml frisca lichida indulcita 2 linguri sirop de menta 4 linguri din crema de menta 3 bucatele ciocolata cu menta

Tort racoros de primavara

200 g unt200 g zahar tos4 oua200 g faina½ lingurita praf de copt1 lingura de lapte2 lingurite razatura de portocaleEsenta de vanilie½ lingurita bicarbonat alimentar (eu am pus amidon)Crema 1 :100 g ciocolata cu menta100 ml smantana lichidaCrema 2 :100 g ciocolata cu capsuni100 ml smantana lichidaPentru ornat si insiropat :Fructe de padure, frisca, nectarine sirop de visine si fructe de padure amestecat cu zahar, 1 punga roll de zmeura

Cartofi cu mărar (și smântână) în stil ucrainean - 2 rețete

Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Poate și pentru că, în trecut, cartofii erau de bază la fermă sau în grădini. Asta deoarece erau foarte ieftini, atât pentru a fi cultivați cât și pentru a fi cumpărați și gătiți. Oricum, pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât sunt de savuroși.

Tarta Cu Agrise Si Soc

Foarte usor de preparat, aceasta tarta poate fi alegerea perfecta pentru desertul copiilor datorita vitaminelor pe care le contin agrisele.

Prajitura cu zmeura si rodie

Blat 3 oua foarte mari (XL) 70 g zahar 50 g unt topit 60 g faina de grau 25g cacao 5 g praf de copt 2 lg apa calduta un praf sare Sirop zmeura 420g zmeura 100g zahar Crema zmeura 250 ml sirop zmeura 10 g gelatina granule 40 ml apa 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos) 80 g smantana obisnuita (20% grasime - Fina si cremoasa am folosit eu) Crema de frisca cu rodie 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos) 60 g zahar 80 g smantana obisnuita (20% grasime) 6 g gelatina granule (dr. Oetker) 30 ml apa 60 g seminte de rodie Decor 100 g ciocolata amaruie (55% cacao) seminte de rodie zmeura

Pui Cu Smantana Si Piure De Porumb

300g cartofi 15g unt 198g porumb (conserva) 2 linguri de faina 1 lingurita boia 2buc piept de pui vin alb 150ml smantana lichida patrunjel

Piure de varza de Bruxelles

In mai putin de 15 minute poti prepara o garnitura perfecta pentru o friptura suculenta.

Budinca De Ciocolata Cu Coacaze

Un desert perfect si rapid pentru sarbatori.

Cheesecake Cu Vanilie Si Capsuni

Pentru cheesecake: 300g biscuiti digestivi 60g unt 6-7g capsuni confiate 600g smantana lichida 150g zahar pudra 1 lingura faina 2 lamai mari - sucul si coaja 3 oua, plus 2 galbenusuri 200ml frisca lichida esenta de vanilie Pentru topping: 500g capsuni 3 linguri zahar pudra lichior de portocale 1/2 lamaie - sucul

Piure de mazăre - rețeta simplă gata în doar 5 minute

Acest piure de mazăre reprezintă garnitura perfectă, rapidă și sănătoasă pentru cină! Se face în mai puțin de 5 minute și poate fi servită cu pui sau cu somon la cuptor.

Tarta cu legume si smantana

Aluat: - 3 dl faina - 125g unt - 2-3 lg apa- 2-3 dl branza rasa Umplutura: 2-3 dl. smantana -2-3 oua legume

Budinca de paine cu unt

50g unt nesarat4lg gem de caise1 bagheta mare, 200g, taiata felii60g stafide2 oua mari2 galbenusuri40g zahar tos300ml smantana 48% grasime300ml lapte4lg cointreau2lg apaPentru servit:120ml smantana lichida

Spaghete Four Cheese

Cand ai pofta de paste, incearca aceasta reteta cremoasa.

Inimioare dulci

400ml smantana lichida 50g zahar 100g ciocolata 4foi de gelatina topping de vanilie (din comert)

Frittata - omletă italienească pufoasă

Există atât de multe feluri de a face omletă, încât oricine are o rețetă preferată. Simplă sau cu legume, pufoasă sau crocantă, cu sau fără brânzeturi - fiecare bucătărie internațională are o rețetă consacrată de omletă. Astăzi vă prezentăm varianta cea mai populară în Italia, o omletă pufoasă, al cărei ingredient-cheie este smântâna lichidă. Puteți prepara varianta simplă sau puteți adăuga legume proaspete, bacon, cașcaval, orice vă place. Imaginația este limita.

Smântână de caju - smântână vegetală, de post

Smântâna de caju este cremă uimitoare, care nu conține lactate. Este perfectă pentru a fi adăugată în cereale și salate, folosită ca sos pentru paste, adăugată în supe sau pur și simplu pe post de cremă tartinabilă, pe o felie crocantă de pâine prăjită.

Prajitura racoroasa

pentru blat: 6 oua 5 linguri lapte 6 linguri zahar pudra 3 linguri ulei 150 gr faina 35 gr cacao 1 1/2 plic praf de copt o esenta de vanilie pentru crema: 300 ml sm^ant^ana pentru frisca (sau frisca lichida) 250 gr mascarpone 200 ml lapte 2 galbenusuri 9 linguri zahar pudra 1 lingura amidon alimentar 15 gr gelatina piersici (sau caise) din compot pentru ^insiropat blat: zeama de compot de piersici (caise) pentru glazura: 150 gr ciocolata (50% cacao) 100 ml frisca lichida sau sm^ant^ana pentru frisca

Înghețată de pepene roșu

Înghețata de pepene roșu este cea mai răcoritoare și mai ușor de făcut dintre toate felurile de înghețată de casă. Au apărut deja pepenii roșii dulci și aromați, așa că este momentul perfect.

Cartofi noi cu smântână

Descoperă o rețetă simplă și delicioasă de cartofi noi cu smântână.

Portocale Umplute

(pentru 4 persoane): 4 portocale 1 lamaie, 50 g. de zahar pudra 3 linguri de smantana lichida

Tort cu ciocolata si capsuni

Blat: -4 oua mari -2 cesti zahar -1 1/2 cesti faina -3 linguri cacao -5 linguri ulei -5 linguri apa -un praf de sare Crema: -300 gr ciocolata cu lapte -300 ml frisca lichida - un borcan compot de visine -210 gr ciocolată amăruie (cel puţin 65-70% cacao) -165 ml smantana lichidă -42 gr unt moale -capsuni -frunze de menta

Tort cu 3 feluri de ciocolata

Blatul de ciocolata: 60 g de migdale pudra 100 g zahar pudra (60+40) 20 g cacao4 albusuriun varf de sareMousse de ciocolata alba:125 ml de smantana lichida dulce --eu am inlocuit cu frisca 250g ciocolata alba2g gelatina -1 foaie300 ml frisca neindulcita .Mousse de ciocolata cu lapte:125 ml frisca lichida160 gr, ciocolata cu lapte1 foaie gelatina100 grame frisca batutaMousse de ciocolata amaruie:125 ml de frisca lichida200 g ciocolata amaruie110 ml frisca batuta1 foaie de gelatina