Scoici gatite

Scoici gatite retete: cum gatesti scoici gatite si cele mai gustoase retete de mancaruri gatite romanesti, supa de scoici si creveti.

Scoici gatite simplu și gustos

Descoperă cum să gătești scoici într-un mod simplu, dar incredibil de gustos. Află cum să prepari scoici suculente și pline de arome, perfecte pentru orice ocazie specială sau cină obișnuită.

Scoici la vapor

1 kg scoici intregi proaspete 3 catei de usturoi 1 pahar cu vin alb ulei 2 foi de dafin boabe de piper sare lamaie.

Scoici umplute cu orez, morcov si pastarnac

scoici comestibile 1ceapa 1morcov 1pastirnac 50g orez piper macinat marar si patrunjel verde sare ulei

Scoici picante, trase la tigaie

Îți plac fructele de mare cu un pic de iuțeală? Atunci trebuie să încerci scoicile picante, trase la tigaie! Un preparat rapid, aromat și plin de savoare, perfect pentru o cină ușoară sau o gustare între mese.

Pui cu scoici (Frango com Am^eijoas)

Pt. 4 persoane: 1 pui mare sare piper chimion optional sofran indian ment~a proasp~at~a 4 c~atei de usturoi 1 ceap~a 2 pahare mari de vin alb 9-10 linguri ulei de m~asline 2 rosii 500 gr. scoici

Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)

-1kg scoici -300g rosii pisate -2 catei de usturoi -ulie de masline -patrunjel verde -sare -piper -6 sau 8 felii de paine prajita

Scoici Bloody Mary

La cat de usor se face, nici nu-ti vine sa crezi ca este atat de delicioasa.

Orez cu scoici

1kg scoici 300 gr orez 1 pahar cu vin 2 foi de dafin 1 ceapa 2 catei de usturoi boabe de piper patrunjel verde sare piper macinat

Saute de scoici negre

ptr. 4 persoane - scoici negre 1 kg in cazul in care este servit ca un antreu/aperitiv, - sau 2 kg cind este servit ca fel unic - usturoi 3 catei - ulei de masline - rosii sau conserva de rosii - eu pun 2 conserve de 400 ml. pentru 2 kg de scoici - patrunjel proaspat tocat 2 linguri - vin alb 1/2 pahar - facultativ - facultativ 8 felii mari de paine prajita si frecata cu usturoi

Penne cu creveti si scoici trase in vin

200g penne 250g creveti si scoici 30g unt Jumatate ardei iute 40ml vin rosu sec Sucul de la doua lime O mana rucola O lingura ulei masline Sare piper

Supa cu paste si scoici si napi

200 g napi, 250 g scoici prefierte, 2 cepe roșii, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 1 morcov, 1 bucata telina, 50 ml ulei măsline, sare, piper, patrunjel, 100 f paste

Scoici de riu in sos.

500 gr scoici de riu. 50 ml vin alb. 50 ml ulei de masline. 1 felie de paine. 3 catei de usturoi citeva fire de patrunjel. 1 pastila gallina. 1 virf de cutit colorant alimentar.

Spaghete cu carne de scoici

Vrei să prepari o cină gustoasă și rapidă, cu arome mediteraneene? Spaghetele cu carne de scoici sunt alegerea perfectă! Această rețetă combină gustul scoicilor cu pastele moi, într-un sos aromat și ușor de făcut.Rețeta este perfectă pentru cine rapide sau ocazii speciale.

Scoici cu ciuperci si orez

Pt. scoici 500 g scoici 3 ciuperci medii 1 ardei gras 1 ardei iute 1 fir praz 1 lingura ulei de masline 4 catei de usturoi 1 lingurita sos de soia 1 linguist sos Worcester 1 lingura pasta de tomate 100ml apa Pt orez: 3 cani apa 1 cana orez cu bobul lung 1 lingurita ulei de masline 1 cub concentrat de legume vezi: http://www.gustos.ro/retete-culinare/retete-vegetariene/cuburi-concentrate-de-legume.html 1/2 lingurita sare Un farf de cutit curcuma

Rețetă simplă de paste cu scoici

Pastele cu scoici sunt o combinație clasică și simplă din bucătăria mediteraneană, care impresionează prin gustul său proaspăt și delicios. Descoperă cea mai simplă rețetă de paste cu scoici, perfectă pentru o cină rapidă și gustoasă.

Scoici sau midii de mare in vin alb

1 kg de scoici, o mana de patrunjel tocat, doua cepe tocate, doua pahare de vin alb, 30 de gr de unt, 125 ml smantana, 4 catei de usturoi

Scoici cu fidea de orez

300g scoici prefierte congelate 150g fidea de orez 1 ardei kapia rosu 2 ardei iuti (verzi) 2 fire ceapa verde 3 catei usturoi 8 masline mari fara samburi 2 linguri ulei masline Sos de soia Sos Worcester

Scoici picante cu crema de branza

500 g carne de scoici congelata 1 lingura ulei de masline 1 lingura ulei chilli 50 ml vin alb 50ml cogneac sare piper 4 catei de usturoi 2cm ghimbir 2 linguri crema de branza dulce Frunze ceapa verde Taitei instant

Somon in scoici din aluat frantuzesc

scoici din aluat frantuzesc 1 praz tocat 1/2 ardei gras, 1 lingura de unt 2 linguri de faina, putin praf de curry, sare si piper dupa gust 4oo ml lapte mazare (fiarta in prealabil), creveti curatati, bucati de somon afumat

Scoici cu orez cu legume

250 gr scoici 2 cubulete de unt 1 fir ceapa verde- doar partea verde 6 catei de usturoi 1 lamaie 1 lingurita sare 1 lingurita piper 1/2 legatura patrunjel verde 1 cana orez cu bob lung 1 pumn legume congelate.

Spaghete cu creveti si carne de scoici

600 gr paste 500-600 gr creveti proaspeti 200 gr carne de scoici 150 ml vin alb ulei de masline cat sa acopere fundul tigaii o legatura mica patrunjel 3 catei de usturoi condiment picant dupa gust sare

Scoici cu legume. Rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute

Îți plac fructele de mare? Vrei o cină rapidă și plină de savoare? Atunci scoicile cu legume sunt alegerea perfectă!Această rețetă e gata în maxim 30 de minute și necesită doar câteva ingrediente simple. Perfectă pentru zilele aglomerate sau când vrei să te răsfeți cu ceva special.

Supa cu scoici si creveti.

18 creveti(congelati cruzi) 20 scoici de riu 1 borcan naut fiert(400 gr) 1 ardei gras rosu 1 praz 1 ardei verde 2 catei usturoi 1 ciusca uscata 1 lingurita boia dulce 50 ml vin alb 1 foaie de dafin sare 50 ml ulei masline 4 pahare cu supa de peste sau apa.

Scoici cu Parmigiano Reggiano si sunca de Parma

16 scoici10g felii de trufe50g Parmigiano ReggianoUlei de masline extra virgin1 ardei iute8 felii de sunca de Parma1 ceapa medie50 g pastai de fasole fiertapatrunjelsarepipersucul de la o lamaie

Scoici si risotto cu mazare si menta

O reteta cu aroma proaspata pentru a satisface si cele mai sofisticate gusturi.

Midii gătite cu pătrunjel, usturoi și vin

Midiile cu pătrunjel, usturoi și vin sunt ușor de pregătit, sănătoase și delicioase. Învață cum să pregătești acest fel de mâncare sofisticat care te va transporta direct pe malul Mediteranei.

Scoici Cu Rice Noodles

-160 g carne de scoici. - 1 ceapa, - cateva frunze de coriandru proaspat, - 1 dovlecel, - 2 felii de mango, taiate mai apoi dupa pofta inimii, - zeama de la jumatate lime, - cateva felii de ardei iute. - sare si piper dupa gust - o lingura cu miere de salcam - 2 linguri oki cu otet de orez - 1 plic cu zahar brun - putin cimbru - praf de cilii - 150 g rice noodles

Salata De Somon Cu Scoici, Fasole Verde Si Oua De Prepelita

Scazuta in calorii si bogata in fibre, aceasta reteta sanatoasa este un pranz delicios.

Mere umplute cu salvie si castane

Desi nu este sunt o garnitura obisnuita, merele din aceasta reteta sunt perfecte langa o friptura de porc sau de pui.

Rulouri De Varza

O reinterpretare a clasicelor sarmale pentru un plus de savoare.

Gazpachuelo malague~no

300 grame de creveti 300 grame scoici 2 cartofi maioneza (dupa gust) sare 1,5 l de apa

Gnocchi Mare e Monti

gnocchi 150gr scoici 100gr ciuperci padure 50gr bureti 30gr usturoi 5gr ulei de masline 20ml sare 3-5gr peperoncino 3-5gr rucolla 10frunzulite

Scoici Saint Jacques(Scallop)

10 cochilii de Saint Jacques 10 rosii cherry 1 vanata ulei de masline zeama de lamaie sare patrunjel verde tocat

Paella

- 20 creveti - cateva rondele de calamar - un kg de scoici - 2 rosii - 2 ardei capia si un pic de ardei rosu - o cana de orez - sofran - un pic de ulei de masline

Spaghetti alle Vongole

Nimic nu se compară cu o porție de paste cu fructe de mare, preparate după o rețetă tradițională italiană. Pastele alle vongole sunt o combinație de spaghetti (sau tagliatele, după preferințe) cu scoici, stropite cu vin, ulei de măsline, pătrunjel și usturoi. Se fac repede, sunt delicioase și trebuie să le încercați, dacă vă place combinația de paste cu fructe de mare. Există multe rețete de paste alle vongole pe internet, dar cea pe care v-o prezentăm astăzi este una dintre cele mai apreciate. Este inspirată de la Jamie Oliver și nu aveți cum să dați greș cu ea!

Spaghete Cu Midii

O reteta simpla, rapida si cu care, in mod sigur, vei impresiona.

Paste cu praz si afumatura

# 1 pachet paste scurte (400-500 g) - melcisori scoici spirale etc. # 1 praz # 1 ceapa # 1 ciolan afumat micut (350-500 g) # 4-5 rosii mari # 2-3 ardei kapia rosu/gogosar # 1 peperoni # 50 g cascaval/mozarella/parmezan # 4-5 linguri ulei # sare piper cimbru

Scoici de mare cu Emmentaler

2 duzini(2x12)scoici "amandes de mer", 200 ml vin alb, 3 esalote tocate marunt, 50 grame unt, 150 grame smintina(15% grasime am folosit eu), 100 grame emmentaler ras pe razatoarea mica, 2 linguri de patrunjel verde tocat, piper.

Risotto cu fructe de mare

200 gr orez,2 dovlecei,1 ceapa,4 rosii,1 ardei gras,300 gr scoici si creveti (fructe de mare asortate)1 legatura patrunjel verde50 gr margarinasare,piper,curry

Paste cu sos de vanilie si nuca

100-150 gr paste (eu am folosit scoici de la Hutton) 1 cana lapte 3 linguri zahar 1 lingura amidon 1 lingurita extract de vanilie coaja rasa de lamaie 4-5 linguri nuca macinata 1 lingurita unt + pentru uns vasul 1 lingurita cappucino

Platou din fructe de mare si peste

200 g. file de peste (Lup de mare/ Biban de mare) amestec din fructe de mare (Midii Creveti curatati si scoici verzi) sos de rosii rosii cherry chilli masline kalamata busuioc coriandru lime

Placinta cu fructe de mare

O placinta cu fructe de mare si peste, acoperita cu un strat de cartofi este o cina usoara si aromata.

Supa de peste si fructe de mare (Seafood chowder)

150g somon 150g ton 150g cod 150 calmar 200g scoici de mare 200g bacon (costita) 2 tulpini telina 1 ceapa medie 4 cartofi medii 300ml lapte 1 cutie lapte evaporat (cca 300ml) 200g smantana 2 linguri rase malai de porumb 3-4 fire de ceapa verde 3 linguri de ulei 25g unt 1 lingurita de boia dulce piper si sare.

Salata de paste cu ardei copt si porumb

200 g paste orrechiette (scoici) 1 lingura ulei de masline 1 ceapa alba, maruntita 2 catei de usturoi, macinati 3/4 de cana de boabe de porumb 1 ardei copt, feliat (cca 1/2 de cana) 1 avocado feliat 3 linguri de frunze de patrunjel maruntite 2 linguri de suc proaspat de lime 1/2 de lingurita de sare 1/4 de lingurita piper negru macinat

Paella cu fructe de mare

Pentru 2 persoane: - orez cu bobul rotund - 1 ceapa - 1 ardei rosu - 1 ardei verde - 2 linguri de boabe de mazare - 2 catei de usturoi - 2-3 linguri ulei de masline - 20 creveti decortcati(doar carnita ,se gasesc congelati) - 4 midii - 1o creveti intregi(cu cap si crusta) - 10 scoici rotunde de rau (daca sunt maricele,dac sunt mai mci 20-30) - 6 langoste - 10 inele sau bucatele de calamar - sare - piper - 1 lingurita boia - sofran - lamaie sau helas

Tagliatelle ai frutti di mare

150 gr. tagliattele (proaspete)1 lg. cu ulei de masline150 ml. smantana lichida2 cepe salote2 catei de usturoisare, piper alb 10 creveti decorticati10 midii6 scoici st. jacques4 pui de caracatita4 stridii4 bastonase de crab1 lg. cu unt2 catei de usturoi1 lg. cu sos de soya1 lg. cu sos chilli1 praf de zahar brun50 ml. vin albzeama de la ½ lamaie

Neptun lux

200 gr. somon putin satat 100 gr. icre rosii 2 cepi 1 catel usturoi 2 felii laim( lamaie) 1/2 piper cili sau praf 2 linguri arahide sarate 25 gr. zahar se poate mai putin 1 lingura de sos soia sos de peste ,apa 1 lingura chimen taiat 15 frunnze de salata 200 gr. varza de mare 200 gr. paste in forma de scoici 1 lingurita de sofran,boia dulce curcuma 500 ml. apa pentru fierberea pastelor 200 gr. crevete 10 gr. unt paine pentru ornat scobitori pentru asamblarea pastelor

St. Jaques in trei feluri

Ingrediente pt salata o scoica St. Jacquescateva frunze de rucolacateva firicele de germeni1/2 grepfrutsare, piper10g untIngrediente pt. Sashimi doua scoici St. Jacquescateva firicele de chivescateva grame de wasabi10ml sos soia10g radacina de ghimbir prospat rasaIngrediente pentru St. Jaques prajit o scoica St. Jacques10g icre de Manciuria30g unt20g smantana lichida1 catel de usturoi1g lecitina de soiacateva frunze de spanac

Paelle Cu Fructe De Mare

Reteta am luat-o de la Radu Popovici. 4 1/4 cani cu bulion de legume (poate fi preparat din cubulete de concentrat) 400 g scoici decongelate sare (optionala in cazul in care bulionul se prepara din cubulete de concentrat) piper negru macinat 4 linguri de ulei de masline extra virgin 1 ardei gras rosu de dimensiune medie curatat si taiat bucatele 250 g calamar taiata bucatele 400 g creveti medii prefierti (de culoare roz) decorticati 3 rosii medii decojite curatate de seminte si tocate 1 lingurita de boia dulce 1/2 lingurita de firisoare de sofran 1/4 cana cu boabe de mazare decongelate 2 cani cu orez cu bob scurt sau mediu

Platou cu fructe de mare

Avem nevoie pentru 2 portii de : 200-300 grame scoici 2 bucati de noix de St Jacques cativa creveti ( 8 am pus eu) 200 grame de inele de calamar toate proaspete dar cred ca se poate face si cu fructe de mare congelate daca gasiti de calitate. In Romania Metro am observat ca are multe fructe de mare proaspete. Pentru sos avem nevoie de : o ceapa mica taiata fin de tot 150 ml vin alb (Chardonnay am pus eu ) 2 linguri de ulei de masline sare piper un varf de cutit de pasta de ardei iute un varf de cutit de boia o lingura plina de smantana grasa 2 catei de usturoi o mana de patrunjel sau coriandru taiat fin.