Sarea Epsom a fost descoperita pentru prima data in secolul al XVII-lea in Anglia si de sute de ani a fost dizolvata in bai pentru a ameliora durerile. Cu alte cuvinte, nu este nimic nou.

In ultimii ani, baile cu sare Epsom s-au bucurat de o renastere, cu spa-uri de ultima generatie care ofera astfel de tratamente si celebritati precum Gwyneth Paltrow si Hannah Bronfman au dezvaluit ca au beneficiat de efectele lor terapeutice.

Deci, ce este sarea Epsom?
In primul rand, nu este vorba despre sarea alimentara si nu este acelasi lucru cu cristalele de baie.

Sarea Epsom este sulfat de magneziu cristalizat. Aceste saruri se obtin prin evaporarea apei minerale sau a apei de mare. Numele deriva de la un izvor de apa minerala din localitatea Epsom, Surrey. Teoria este ca magneziul din aceste saruri este absorbit prin piele, la randul sau, ameliorand inflamatia in intregul corp.

Unele cercetari au aratat ca imaierea cu sare Epsom a dus la o anumita fluctuatie a nivelului de magneziu in probele de sange si urina.

Care sunt avantajele bailor cu sare Epsom?
In afara calmarea durerilor, baile de sare Epsom sunt folosite din mai multe motive:

  • Elibereaza stresul: nivelurile de magneziu scad atunci cand esti stresat, asa ca unii cred ca o baie de saruri bogate in magneziu, poate favoriza relaxarea, buna dispozitie, somn si sanatatea generala.
  • Ajuta in cazul balonarii si al constipatiei: Magneziul si sulfatul pretind ca extrag excesul de lichid din sistem, aplatizand burta. In acest moment, singurul lucru pe care il stim cu adevarat despre sarurile Epsom este daca sunt consumate pe cale orala, ajuta la detoxifiere. Dar acest laxativ natural ar putea avea ca rezultat alte complicatii.
  • Trateaza migrenele: Deficitul de magneziu a fost legat de migrene.
  • Ajuta in cazul picioarelor obosite
  • Exfoliaza pielea
  • Trateaza unghiile incolore
  • Indeparteaza durerea articulara

Tu ce mănânci la micul dejun?

Ești genul care mănâncă ouă și bacon sau iaurt cu fructe?
Spune-ne ce mănânci la micul dejun! Fii cât mai specific!