Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Exista cateva cercetari privind sarea de Himalaya si sunt voci care insista ca aceste afirmatii extravagante nu sunt altceva decat speculatii.

Acest articol analizeaza diferentele cheie dintre sarea roz si cea obisnuita si evalueaza dovezile pentru a decide care tip de sare este mai sanatos.

Ce este sarea?
Sarea este un mineral care format, in mare parte, din compusul de clorura de sodiu, in proportie de 98%. Sarea poate fi produsa prin evaporarea apei sarate sau prin extragerea sarei solide din minele de sare subterane.

Inainte de a ajunge pe rafturile magazinelor, sarea de masa, de asemenea, trece printr-un proces de rafinare pentru a elimina impuritatile si orice alte minerale pe langa clorura de sodiu.

Sunt uneori adaugati agenti pentru a ajuta la absorbtia umezelii, iar iodul este adesea inclus pentru a ajuta consumatorii sa previna deficienta de iod.

Oamenii au folosit sarea pentru a aroma si a conserva alimentele de mii de ani. In mod interesant, sodiul joaca, de asemenea, un rol important in mai multe functii biologice, incluzand balanta fluidelor si contractia musculara.

Din acest motiv, este absolut necesar sa includeti sarea, sau sodiul, in dieta. Cu toate acestea, multi profesionisti din domeniul sanatatii sustin ca prea mult sodiu poate duce la hipertensiune arteriala si boli de inima, desi cercetarile recente au pus sub semnul intrebarii aceasta regula.

Din cauza pericolelor potentiale de a consuma prea multa sare de masa, multi oameni folosesc sarei de Himalaya, crezand ca aceasta este o alternativa mai sanatoasa.

Ce este sarea de Himalaya?
Sarea de Himalaya este o sare de culoare roz, extrasa din mina de sare Khewra, care este situata in apropiere de Himalaya, in Pakistan.

Mina de sare Khewra este una dintre cele mai vechi si mai mari mine de sare din lume.

Sarea extrasa din aceasta mina se crede ca a fost formata acum milioane de ani de la evaporarea apei. Sarea este extrasa manual si procesata minim, pentru a obtine un produs nerafinat care nu contine aditivi si se considera ca este mult mai naturala decat sarea de masa.

Ca si sarea de masa, sarea roz este in mare parte compusa din clorura de sodiu. Cu toate acestea, procesul natural de recoltare permite sarii de Himalaya sa aiba multe alte minerale si oligoelemente care nu sunt gasite in sarea de masa obisnuita. Unii oameni estimeaza ca poate contine pana la 84 de minerale si oligoelemente diferite. De fapt, aceste minerale, in special fierul, ii confera culoarea roz caracteristica.

Cum se foloseste sarea roz?
Sarea de Himalaya are mai multe utilizari dietetice si non-dietetice. Poti sa o mananci sau sa gatesti cu ea.

In general, poti gati cu sare de Himalaya, la fel cum ai proceda si cu sarea de masa obisnuita. Pune-o in sosuri si marinate sau adaug-o la mancarea de la masa.

Sarea roz poate fi achizitionata la fel ca sarea obisnuita de masa, dar nu este neobisnuit sa se gaseasca si soiuri grosiere vandute in dimensiuni mai mari. Ori de cate ori masori orice fel de sare in functie de volum, este important sa iei in considerare cat de fina este.

Este posibil sa fie nevoie sa folosesti cantitati mai mari de sare grosiera pentru a se potrivi cu volumul sarii fin macinate. De exemplu, 1 lingurita de orice tip de sare fina poate contine aproximativ 2300 mg sodiu, in timp ce o lingurita de sare mare va varia in functie de marimea cristalului, dar ar putea contine mai putin de 2000 mg de sodiu.

In timp ce sarea roz are mai multe utilizari dietetice, exista, de asemenea, o serie de utilizari populare non-dietetice. Sarea Himalaya este utilizata in unele saruri de baie, pentru ca imbunatateste aspectul pielii si calmeaza inflamatiile musculare.

Lampile cu saruri sunt, de asemenea, adesea fabricate din sare Himalaya se presupune ca elimina poluantii atmosferici. Aceste lampi constau din blocuri mari de sare cu o sursa de lumina interioara care incalzeste sarea.

In plus, petrecerea timpului in pesteri de sare create de sarea himalayana este populara in randul persoanelor care cauta sa imbunatateasca problemele de piele si respiratorii.

Avand in vedere toate afirmatiile gresite privind sanatatea, este usor sa vedem de ce unii oameni sunt confuzi cu privire la tipul de sare pe care sa-l foloseasca.

Dar nici un studiu nu a comparat efectele asupra sanatatii ale sarii Himalaya si a sarii de masa obisnuite. Daca ar face acest lucru, este putin probabil sa semnaleze diferente.

Cu toate acestea, daca vrei sa eviti aditivii din sarea de masa, sarea Himalaya este o alternativa naturala. Dar nu te astepta sa vezi beneficii majore pentru sanatate.