Budinca de orez este un desert cunoscut in Marea Britanie, destul de asemanator cu orezul cu lapte pe care il mancam cand eram mici.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 1/2 cana de orez
- 1/4 lingurita sare kosher
- 1 ceasca de apa
- 1/4 cesti zahar
- 1 1/3 cesti de lapte
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 1/8 lingurita scortisoara
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura unt rece
- 2 linguri cirese uscate, tocate
Mod de preparare
1. Se pun orezul, sarea si apa intr-o cratita. Se da in fiert la foc mediu. Se reduce caldura la foc mic, se acopera si se gateste pana cand orezul este fiert, aproximativ 20 de minute. Se ia de pe foc; se presara cu zahar si se toarna laptele. Se amesteca bine timp de 2 sau 3 minute.2. Se pune cratita la foc mediu, amestecand frecvent timp de 8-10 minute. Se ia de pe foc, se adauga vanilie si scortisoara. Se adauga galbenusul de ou si se amesteca bine. Se adauga unt si ciresele uscate; se amesteca bine.
3. Se transfera budinca in boluri. Se raceste complet timp de 3-4 ore.