Budinca de orez este un desert cunoscut in Marea Britanie, destul de asemanator cu orezul cu lapte pe care il mancam cand eram mici.

Budinca de orez
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 1/2 cana de orez
  • 1/4 lingurita sare kosher
  • 1 ceasca de apa
  • 1/4 cesti zahar
  • 1 1/3 cesti de lapte
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1/8 lingurita scortisoara
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura unt rece
  • 2 linguri cirese uscate, tocate

Mod de preparare

1. Se pun orezul, sarea si apa intr-o cratita. Se da in fiert la foc mediu. Se reduce caldura la foc mic, se acopera si se gateste pana cand orezul este fiert, aproximativ 20 de minute. Se ia de pe foc; se presara cu zahar si se toarna laptele. Se amesteca bine timp de 2 sau 3 minute.

2. Se pune cratita la foc mediu, amestecand frecvent timp de 8-10 minute. Se ia de pe foc, se adauga vanilie si scortisoara. Se adauga galbenusul de ou si se amesteca bine. Se adauga unt si ciresele uscate; se amesteca bine.

3. Se transfera budinca in boluri. Se raceste complet timp de 3-4 ore.