Timp total 40 minute

Ingrediente

  • Curry(in l.tamil inseamna sos) este numele acordat unor mancaruri originare din India,Sri Lanka,Bangladesh si tarile din Asia de Sud-Est
  • care au in comun o combinatie de condimente care include in mod obligatoriu ardei iute proaspat sau uscat.
  • Combinatia de condimente variaza de la regiune la regiune sunt folosite ca atare sau macinate si se pot adauga la momente diferite ale prepararii pentru a obtine arome diferite.
  • Curry se gateste cu pui
  • carne,peste,crustacee cu diferite vegetale sau poate fi exclusiv vegetarian.
  • De asemmenea curry poate fi un sos gatit cu iaurt,lapte de cocos,legume pasate,supa sau uscat -gatit cu foarte putin lichid
  • care se lasa sa se evapore prin fierbere.
  • Condimentul cunoscut sub numele de curry a fost introdus in Europa in secolul al 18-lea de negustorii indieni ca un amestec de diferite condimente.
  • Frunzele de curry sunt niste frunze aromatice ale copacului Murraya koeniggi folosite in multe mancaruri in India si Sri Lanka.
  • Se prajesc impreuna cu ceapa la inceputul prepararii mancarii si ii dau o aroma speciala si putin dulceaga.
  • Se pot folosi atat frunzele verzi,cat si cele uscate dar aroma este mai puternica de la frunzele verzi.
  • Avem nevoie de:
  • -6 vinete mici roz
  • -100 g seminte de susan prajite si macinate marunt
  • -1/4cana suc de tamarind
  • -1 ceapa medie taiata marunt
  • -1/2lingurita pasta de usturoi
  • -1/2lingurita pasta de ghimbir
  • -sare dupa gust
  • -boia iute( chilli) dupa gust
  • -1/2lingurita curcuma
  • -1/2lingurita boabe de mustar
  • -1/2lingurita chimin macinat
  • -cateva frunze de curry( eu am avut uscate)
  • -1 lingurita de coriandru macinat
  • -1 cub de zahar de cocos
  • -ulei