Timp total 40 minute
Ingrediente
- Curry(in l.tamil inseamna sos) este numele acordat unor mancaruri originare din India,Sri Lanka,Bangladesh si tarile din Asia de Sud-Est
- care au in comun o combinatie de condimente care include in mod obligatoriu ardei iute proaspat sau uscat.
- Combinatia de condimente variaza de la regiune la regiune sunt folosite ca atare sau macinate si se pot adauga la momente diferite ale prepararii pentru a obtine arome diferite.
- Curry se gateste cu pui
- carne,peste,crustacee cu diferite vegetale sau poate fi exclusiv vegetarian.
- De asemmenea curry poate fi un sos gatit cu iaurt,lapte de cocos,legume pasate,supa sau uscat -gatit cu foarte putin lichid
- care se lasa sa se evapore prin fierbere.
- Condimentul cunoscut sub numele de curry a fost introdus in Europa in secolul al 18-lea de negustorii indieni ca un amestec de diferite condimente.
- Frunzele de curry sunt niste frunze aromatice ale copacului Murraya koeniggi folosite in multe mancaruri in India si Sri Lanka.
- Se prajesc impreuna cu ceapa la inceputul prepararii mancarii si ii dau o aroma speciala si putin dulceaga.
- Se pot folosi atat frunzele verzi,cat si cele uscate dar aroma este mai puternica de la frunzele verzi.
- Avem nevoie de:
- -6 vinete mici roz
- -100 g seminte de susan prajite si macinate marunt
- -1/4cana suc de tamarind
- -1 ceapa medie taiata marunt
- -1/2lingurita pasta de usturoi
- -1/2lingurita pasta de ghimbir
- -sare dupa gust
- -boia iute( chilli) dupa gust
- -1/2lingurita curcuma
- -1/2lingurita boabe de mustar
- -1/2lingurita chimin macinat
- -cateva frunze de curry( eu am avut uscate)
- -1 lingurita de coriandru macinat
- -1 cub de zahar de cocos
- -ulei