Aceste paste konjac cu creveți și legume este tot ce vă trebuie dacă vreți o masă ușoară sau dacă urmați o dietă săracă în carbohidrați.

Paste konjac cu creveți

Aceste paste se fac cu făină de Konjac, care constă în principal din fibre solubile și apă și nu are nici un gust sau aromă în sine.

113 grame de paste konjac au 10 calorii, 3 grame de carbohidrați, 3 grame de fibre, 5 mg de sodiu, 0 grame de proteine și sunt un înlocuitor perfect pentru tăiței sau paste făinoase.

În general, pastele konjac sunt ambalate în lichid pentru a prelungi durata de valabilitate. Acest lichid trebuie scurs și apoi, în funcție de marcă, unele necesită doar o scurtă clătire, iar altele pot necesita o scurtă fierbere pentru a scăpa de mirosul de "pește". Totuși, mirosul nu este chiar atât de rău, mai ales după clătire și cu siguranță nu veți simți gustul după ce ați gătit.

Preparare 5 minute
Gătire 10 minute
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 1 pachet de paste konjac
  • 200 de grame de creveți
  • 1 lingură de ulei de gătit
  • 180 de grame de varză, tocată mărunt
  • 60 ml apă
  • 1 morcov mic, tăiat mărunt

Arome:

  • 1 ceapă verde, tăiată felii subțiri
  • 3 căței de usturoi tăiați mărunt
  • 1/2 linguriță de ghimbir proaspăt tocat fin

Condimente:

  • 2 linguri de sos de soia (sau mai mult după gust)
  • 2 linguri de sos de stridii (sau mai mult după gust)
  • 1 linguriță de sos chili sriracha (opțional)
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Scurgeți apa de la pastele konjac. Clătiți-le scurt cu apă rece și dați-le deoparte.

Încălziți o tigaie mare cu ulei de gătit. Adăugați partea albă a cepei verzi, usturoiul și ghimbirul. Căliți timp de aproximativ 1 minut.

Adăugați varza mărunțită și căliți timp de 2 minute.

Turnați 60 ml de apă și gătiți în continuare pentru a lăsa varza să se înmoaie. Adăugați morcovii și gătiți pentru încă 30 de secunde.

Adăugați creveții și prăjiți până când devin roz. Adăugați pastele. Adăugați condimentele, prăjiți și amestecați pentru a omogeniza totul.

Gustați și adăugați mai mult sos de soia și/sau sos de stridii dacă este necesar. Ornați cu ceapă verde, tăiată felii. Serviți imediat.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.

Tips & tricks

  • Bok choy, broccoli sau mazărea sunt perfecte pentru această rețetă
  • Puteți omite sosul de stridii dacă doriți. Puteți folosi sos de pește sau pastă Tom Yum