Dureaza numai 25 de minute pana cand este gata si este delicios pe felii de paine prajita si castraveti murati.

Pate de ficat de pui
Timp total 25 minute

Ingrediente

500g ficat de pui 1/2 lingura de sare 1/4 lingurita de piper mix de condimente 1 lingura de grasime de rata sau unt moale 50ml vin Madeira 1 lingura cognac 1/2 galbenus de ou 50g unt rece, taiat fin

Mod de preparare

1. Se curata bine ficatul de pui. Se pun sarea, piper si mixul de condimente pe o farfurie. Se incalzeste grasimea/untul intr-o tigaie. Cand este fierbinte, se prajeste ficatul timp de 1 minut pe fiecare parte. Se scoate ficatul pe un castron si se adauga, in tigaie, vinul si cognacul. Atentie - poate flamba!

2. Se toarna sucurile peste ficat, apoi se paseaza, cu un blender. Se adauga galbenusul de ou si untul si se paseaza din nou pana cand se obtine un aspect foarte neted si se verifica de condimente. Se lasa sa se raceasca, in frigider. Este excelent ca si starter, servit pe toast, cu castraveciori murati.