Timp total 4 ore

Ingrediente

  • Si la reteta asta,voi scrie mult,sa fiu inteleasa,chiar daca sint plictisitoare.
  • La placintele astea se foloseste un aluat dospit si "umplutura",facuta din ceapa, si telemea de oi.Za'atarul e o planta,asemanatoare cu oregano.Se foloseste f.mult in bucataria arabafie verde,fie uscat..In placinta asta,trebuie sa fie verde,proaspateu,l-am folosit congelatl-am cumparat cam de vreo luna.Am gasit o poza cu za'atar verde,pe google si o postez.
  • Telemeaua(un fel de telemea) se foloseste si ea,mult,aiciin toate casele se gaseste za'atar si telemea.
  • Brinza de telemea,se pune intr-o saramura f.sarata,de la an la an.In saramura asta se pun niste seminte negre(e ceea ce se vede,negru,in pozele mele),care dau un gust bun brinzei.Semintele astea se numesc "qazha",in latina"Nigella sativa".Voi posta pozaam gasit-o tot pe google.
  • Pt.pacintele astea e nevoie de:
  • Pt.aluat:
  • -1 kg de faina
  • -70 ml ulei de masline
  • -4 lingurite rase de drojdi uscata(se poate si proaspatavreo 50 de grame)
  • -4 lingurite de zahar
  • -3 linguri de lapte praf
  • -1/2 lingurita de sare(de obicei,brinza asta e f.sarata)
  • Pt.umplutura:
  • -90 ml de ulei de masline
  • -cca 300 de grame d ceapa(cam 4 cepe)
  • -1/2 kg de telemea de oi
  • -25-50 g de za'atar verde(de data asta,eu,am pus cca 30 g)