O reteta Mary Berry pentru prepararea careia nu ai nevoie decat de cateva minute.
Timp total 45 minute
Ingrediente
100g unt 50g cacao pudra 90ml apa clocotita 3 oua 4 linguri lapte 175g faina 1 lingurita praf de copt 300g zahar pudra 1 portocala - coaja Pentru glazura si crema: 150g ciocolata 150ml crema de branza 3 linguri gem de caise Pentru decor: 100g de ciocolata neagraMod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180 C. Se ung doua tavi cu diametrul de 20cm,rotunde si se tapeteaza cu hartie de copt. Pentru blat, se amesteca cacao si apa intr-un castron mare si se amesteca intr-o pasta. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca pana se omogenizeaza.2. Se imparte amestecul uniform in cele doua tavi. Se coc in cuptorul incalzit in prealabil timp de aproximativ 20-25 de minute, pana cand blatul este crescut. Se scot tavile din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
3. Pentru glazura si crema, se pune ciocolata si smantana lichida intr-un bol, apoi se pun intr-un castron, pe o oala cu apa, la foc mic timp de 10 minute pana se topesc, amestecand din cand in cand. Se lasa sa se raceasca pana se ingroasa la o consistenta tartinabila.
4. Se pune, pe fiecare blat, gem de caise. Se intinde, pe un blat, jumatate din glazura si se pune celalalt blat desupra. Se acopera partea de sus a prajiturii cu restul de glazura, apoi, cu un cutit, se fac forme mari "S" in glazura pentru a da un efect de vartej. Se adauga ciocolata rasa pe deasupra.