Un deliciu de prajitura care se prepara mai usor decat ai putea sa-ti imaginezi.
Timp total 1 oră și 40 minute
Ingrediente
2/3 cana cacao 1/3 cana faina 2 lingurite pulbere espresso instant 3/4 lingurita sare 4 oua, separate 1 cana zahar alb 1 lingura de apa 1/2 cana unt, topit 2 lingurite extract de vanilie 2 cani lapte, cald 1 lingurita bitartrat de potasiuMod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 165C. Se unge o tava cu putin unt.2. Se cern praful de cacao, faina, espresso si sarea intr-un castron.
Se combina galbenusurile de ou, zaharul si apa cu ajutorul unui mixer. Se adauga untul si extractul de vanilie. Se bate din nou pana cand compozitia este cremoasa. Se adauga, treptat, amestecul de cacao, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Se adauga laptele.
3. Se bat albusurile de ou si bitartratul de potasiu pana cand se intaresc. Se incorporeaza amestecul de ou in aluatul de ciocolata. Se toarna in tava pregatita.
Se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 50 de minute. Se lasa sa se raceasca complet, cel putin 30 de minute.