O ruladă de pui cu măsline și cașcaval, învelită în șuncă, ce se prepară foarte repede. Mai exact, aveți nevoie de doar 10 minute și apoi se dă la cuptor.
Este o rețetă extrem de simplă și rapidă, dar și pe tot atât de gustoasă. Asta face ca oricine, chiar și un începător, să o poată prepara astfel încât să fie delicioasă și aspectuoasă.
Rețeta de ruladă aperitiv cu brânză și șuncă de pui
Ingrediente
Pentru aluat:
- 4 ouă
- 100g de smântână
- 6 linguri de făină
- 1 linguriță de praf de copt
- puțină sare
Pentru umplutură:
- 500g telemea de vacă
- 100g de smântână
- 200g de șuncă de pui
- 1 ardei gras roșu și unul galben
- 50 g de măsline negre
- 50 g de măsline verzi
Mod de preparare
Cum se prepară aluatul
Primul pas este să amestecați gălbenușurile cu smântâna, apoi se adaugă făina și praful de copt. Iar la final, se încorporează și albușurile bătute spumă. Se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la copt pentru 10 minute, apoi se desprinde și se rulează caldă tot în hârtie și se lasă la răcit.
Pentru umplutură
Se amestecă smântâna cu brânza, apoi se pun șunca și măslinele tocate mărunt.
Cum se asamblează rulada
Se desface rulada din hârtie, se întinde compoziția și se rulează din nou. Se lasă la rece câteva ore, apoi se taie felii cam de 1 cm grosime cu un cuțit bine ascuțit.