Somon si creveti la gratar cu sos tartar
Ingrediente
- 700 grame somon proaspat file taiat cubulete,
- 400 grame creveti proaspeti (sau / 300 grame cod proaspat) pus la marinat intr-un mix format din:
- 100 grame ulei de masline,
- 1 lingura oregano uscat,
- 4 catei de usturoi,
- o legatura patrunjel,
- jumatate legatura tarhon,
- o lingurita cu varf sare de mare,
- piper,
- zeama de la o lamaie
- o legatura de ceapa
- Pentru maioneza:
- 200 ml ulei masline,
- 100 ml ulei de floarea soarelui,
- 1 lingura cu varf mustar,
- 1 lingurita cu varf cu sare,
- putin piper,
- zeama de la o lamaie,
- un ou intreg
- Pentru sos tartar:
- frunzele de la o legatura de patrunjel
- frunzele de la jumate de legatura de tarhon,
- 100 grame capere
- taiate in doua
- 4 castraveti murati mici
- taiati marunt 
- piper
- sare (doar daca-i nevoie)
- Pentru frigarui:
- 200 g pesmet