Supele cremă sunt cel mai ușor de făcut și nu necesită mult timp de preparare. Le puteți face din orice legume, puteți combina legumele între ele și veți avea de fiecare dată o supă diferită. 

Astăzi vă propunem o supă cremă delicioasă și rapidă, din praz. Specifică zonei Olteniei, supa de praz are un gust dulceag foarte plăcut și poate fi savurată în perioadele de post sau de către persoanele care urmează un regim alimentar vegetarian. 

Supă cremă de praz
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 g praz
  • 2-3 cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • un litru supă de legume sau apă
  • verdeață pentru decor

Mod de preparare

Tăiați ceapa mărunt și puneți-o la călit în puțin ulei. Asezonați cu sare și piper și lăsați ceapa până când se înmoaie. Între timp, curățați prazul și tăiați-l rondele. Puneți prazul peste ceapă și mai lăsați pe foc câteva minute.

Turnați supa de pui sau apa fierbinte peste ceapă și praz. Tăiați cartofii cubulețe și puneți-i în oală. Lăsați să fiarbă aproximativ 30 de minute sau până când cartoful a fiert.

După ce supa s-a răcorit câteva minute, puneți-o în blender și pasați-o. Adăugați usturoiul și mai puneți sare și piper, dacă mai este nevoie. Dacă supa este prea cremoasă, mai diluați-o cu apă fierbinte.

Serviți supa cremă cu verdeață proaspătă și zeamă de lămâie.

Poftă bună!