Supa Crema De Morcovi Cu Portocale
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 8 morcovi mari
  • 1 bucatica de unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 portocala
  • 1 l de suc de legume sau apa

Mod de preparare

1. Curatati cepa si taiati-o julien. Curatati morcovii si tati-i cubulete mici.

2. Puneti untul si uleiul de masline intr-o cratita, la foc mic. Adaugati ceapa pe care o caliti 10 minute. Radeti coaja de portocala intr-un bol. Adaugati coaja rasa si morcovii in cratita. Puneti un capac si lasati-o sa fiarba pentru 10 minute.

3. Adaugati sucul de legume sau apa si lasati-le sa fiarba la foc mic. Dupa 45 minute, verificati daca s-au fiert morcovii. Apoi folositi un blender pentru a pasa morcovii pana ajung ca o crema. Adaugati sucul de la o jumatate de portocala.

4. Asezonati supa, dupa gust, cu sare si piper. Se poate adauga coriandru.