Timp total 1 oră și 15 minute
Ingrediente
- 1 ceapa mare
- 8 morcovi mari
- 1 bucatica de unt
- 1 lingura ulei de masline
- 1 portocala
- 1 l de suc de legume sau apa
Mod de preparare
1. Curatati cepa si taiati-o julien. Curatati morcovii si tati-i cubulete mici.2. Puneti untul si uleiul de masline intr-o cratita, la foc mic. Adaugati ceapa pe care o caliti 10 minute. Radeti coaja de portocala intr-un bol. Adaugati coaja rasa si morcovii in cratita. Puneti un capac si lasati-o sa fiarba pentru 10 minute.
3. Adaugati sucul de legume sau apa si lasati-le sa fiarba la foc mic. Dupa 45 minute, verificati daca s-au fiert morcovii. Apoi folositi un blender pentru a pasa morcovii pana ajung ca o crema. Adaugati sucul de la o jumatate de portocala.
4. Asezonati supa, dupa gust, cu sare si piper. Se poate adauga coriandru.