Tiramisu cu mascarpone și frișcă este un desert italian de neuitat, renumit pentru gustul său intens și textura sa cremoasă. Este compus din straturi alternante de pișcoturi înmuiate în cafea și un amestec de mascarpone și frișcă bătută.

Tiramisu cu mascarpone și frișcă

Tiramisu este unul dintre cele mai cunoscute deserturi italienești din lume, apărut inițial în Treviso, un oraș minunat de lângă Veneția. Delicios, apetisant și ușor de preparat, fără coacere, acesta este perfect mai ales pentru iubitorii de cafea și în special vara, când folosirea cuptorului nu pare o idee bună.

Tiramisu este un desert în straturi, cu biscuiți Savoiardi sau Boudoir aromate, înmuiate în cafea sau într-un amestec de cafea și brandy, și cu o cremă de mascarpone și frișcă.

De obicei, tiramisu conține și alcool. Vinul Marsala este alegerea tradițională, dar această rețetă cere un amestec de cafea tare și brandy. Dacă preferați să nu folosiți alcool, îl puteți omite pur și simplu. Desertul va fi în continuare delicios doar cu cafea. Însă, în acest caz, este bine să vă asigurați că folosiți o cafea foarte tare.

Rețeta de tiramisu cu mascarpone și frișcă

Preparare 10 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 225 de mililitri de smântână pentru frișcă
  • 225 de grame de mascarpone, la temperatura camerei
  • 70 de grame de zahăr
  • O linguriță de esență de vanilie
  • O lingură de lichior Amaretto sau Brandy, opțional
  • 450 de mililitri de espresso sau cafea tare, la temperatura camerei
  • Un pachet de fursecuri Savoiardi sau Boudoir
  • Pudră de cacao pentru decor 

Mod de preparare

Mai întâi, mixați bine smântâna pentru frișcă, zahărul și esența de vanilie până când obțineți o spumă tare. După aceea, adăugați brânza mascarpone și Amaretto, dacă doriți, și continuați să mixați până când obțineți o compoziție aerată omogenă.

Înmuiați fursecurile în cafea sau cafea amestecată cu brandy, dacă doriți, și așezați-le într-o tavă cu dimensiunile de 20 pe 20 de centimetri, pentru a forma primul strat al prăjiturii. În fiecare strat ar trebui să încapă aproximativ șapte sau nouă fursecuri.

Atenție! Nu lăsați fursecurile să se înmoaie. Este suficient să le treceți rapid prin cafea sau cafea amestecată cu brandy.

Apoi, întindeți o jumătate din amestecul de frișcă peste primul strat de fursecuri înmuiate. Ulterior, repetați procesul cu cel de-al doilea strat de fursecuri și cu încă un strat de cremă.

În cele din urmă, pudrați desertul cu pudră de cacao, folosind o sită. Dați tava cu tiramisu la frigider pentru aproximativ două până la patru ore.

Tiramisu devine și mai bun după ce petrece un timp în frigider și este un desert perfect pentru a fi preparat din timp. De exemplu, îl puteți face de vineri seara pentru weekend sau în orice seară aveți puțin timp liber și ce să pregătiți cea bun pentru a vă bucura a doua zi.

Tiramisu cu mascarpone și frișcă este perfect pentru o ocazie specială, dar este suficient de simplu pentru a fi pregătit și într-o zi obișnuită. Deși este un desert sofisticat, prepararea sa nu necesită tehnici culinare complexe, ceea ce îl face ideal atât pentru bucătarii experimentați, cât și pentru începători.