Biscuiti de post cu bors

Biscuiti de post cu bors retete: cum gatesti biscuiti de post cu bors si cele mai gustoase retete de bors de fasole, reteta bors, rulada de biscuiti cu banane, rulada din foi de napolitana cu biscuiti, retete de prajituri cu biscuiti fara coacere, biscuiti cu ghimbir, biscuiti cu banane, prajitura cu ness si biscuiti, prajitura cu iaurt si biscuiti, salam de biscuiti simona.

Biscuiti De Post

3 cani de zahar, 2 pachete de margarina, 2 cani ulei, 3 cani de bors, 2 lingurite bicarbonat, faina(cat cuprinde) , mirodenii, esente, 3 linguri cacao, fistic pentru decor

Borș rusesc de legume

Bucătăriile internaționale sunt foarte bogate în preparate gustoase și sățioase, care au fost împrumutate și în gospodăriile de la noi. Borșul rusesc, care poate fi de vițel sau de legume, este o ciorbă extrem de gustoasă și de simplu de făcut, pe care trebuie să o încercați.  Gustul acrișor, ușor iute, se potrivește perfect, mai ales în sezonul rece, pentru a ține la distanță răcelile. Astăzi vă propunem o rețetă de borș rusesc de legume, care nu este altceva decât o ciorbă clasică de legume, pe care o veți acri cu borș făcut în casă sau cumpărat.

Biscuiți de post în două culori: o rețetă simplă și delicioasă

iscuiti de post in doua culori: o rețetă delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru orice ocazie.

Salam de biscuiți de post

Salamul de biscuiți este unul dintre deserturile care ne aduc aminte cel mai tare de copilărie. Îl făceau mamele și bunicile noastre și era un desert rapid și gustos, de care nu ne-am fi săturat niciodată.

Prajitura cu mere, biscuiti si caramel

- 2 kilograme de mere (ionatane, cretesti, patule, exclus merele fainoase); - aproximatix 50 biscuiti obisnuiti, de post;- 600 ml apa;- 500 grame zahar;- 4 plicuri budinca de caramel de la dr Oetker

Prajitura de post cu mere si biscuiti (fara coacere)

1.5-2 kg mere3 pachete de biscuiti simpli (120g/pachet)4 plicuri budinca de vanilie150 g stafide1 L apa400 g zaharesenta de vaniliescortisoara100 ml esenta de rom

Varza dulce de post

o varza o ceapa un morcov o lingura sos iute ketchup 50 ml bors acru 5 linguri ulei sare, foaie de dafin o legatura de marar o legatura de patrunjel

Prajitura Iuliana cu crema, de post

Pentru foile de prajitura: 10 linguri de zahar10 linguri de ulei10 linguri de bors1 lingurita bulion, dizolvata in putin bors sau apa1 lingura amoniacfaina cat cuprinde, astfel incat sa obtinem un aluat mai moale (dar sa se poata intinde foile - 3 foi)Pentru crema:4 cani de apa, 8 linguri cu varf de faina12 linguri cu varf de zahar (puteti pune si mai mult, dupa gust)coaja rasa de la o lamaie

Bors de peste

1 kg peste,2 cepe, 5 rosii,1 ardei gras,1 ceasca orez,1 legatura leustean,2 linguri ulei,delikat, bors

Ciorbă de legume (de post)

Supele și ciorbele sunt o alegere perfectă pentru prânz. Sunt potrivite și dacă țineți dietă, pentru că nu au multe calorii. În plus, în sezonul rece, o supă caldă vă ajută să combateți gripa și răceala și vă dă un boost de energie, datorită legumelor.  Astăzi vă propunem o rețetă vegetariană sau de post, spuneți-i cum vreți. O ciorbă de legume, simplă, delicioasă și foarte sănătoasă. Puteți adăuga orice alte lume vă plac și aveți la îndemână în casă, cum ar fi dovlecel, vânătă etc. 

Biscuiti de post

Desi postul reprezinta o perioada cu restrictii alimentare, nu inseamna ca produsele pe care le consumam nu pot fi delicioase. 

Bors de peste (pastrav)

4 pastravi mai mici3 cartofi2 cepe1 morcovo cana de orez2 linguri bors instantsare,piper,patrunjel

Cornulete Cu Faina Integrala De Post

200ml ulei 120ml bors 7g drojdie uscata 1 praf de sare 1 lingura esenta naturala de vanilie 1 lingurita zahar vanilat 200g faina integrala 300g faina alba 000 1 lingura coaja de portocala dezhidratata magiun de prune sau alte umpluturi dupa gust

Prajitura Cu Biscuiti Si Ciocolata De Post

200 gr biscuiti 200 gr ciocolata neagra 70% cacao 100 gr unt de cocos 1/2 cana lapte de soia 2 linguri miere 50 gr pepene galben confiat 60 gr alune de padure prajite si decojite 50 gr caise confiate 50 gr nuca de cocos 2 linguri cacao

Bilute din biscuiti cu visine

300 gr biscuiti simpli 200 gr alune 250 gr margarina 2 linguri cacao 1 esenta rom 2 linguri zahar vanilat visine din visinata

Bors de gaina

1 gaina2 l apa½ l bors1 morcov1 patrunjel1 ceapaleustean1 rosie curatata100 g taietei de supasarepiperpatrunjel verde

Bors cu pui

500g pui(tacam), o ceapa, 2linguri zarzavat de la borcan(morcov, telina, marar, patrunjel, ardei gras), 500ml bors, o lingura pasta de tomate, 100g fidea, o lingura ulei, sare, un cartof

Bors de legume de post

Pentru 6 portii:jumatate de telina1 ceapa1 patarnac1 radacina de patrunjel2 morcovijumatate de ardei capia2 cartofi3 linguri de zarzavat pentru ciorbe – puteti pune condimente pentru supe sau ciorbe daca nu v-ati pus zarzavat pentru iarna )3 ramurele de cimbru proaspat – puteti pune uscat daca nu aveti jumatate de legatura de patrunjel3 linguri de ulei300 ml bors – al meu e de casa si e acru bine, puneti dupa gustsare si piper negru

Bors Manastiresc cu ciuperci

bors de putina, ciuperci (ghebe), morcov, telina, patrunjel radacina, pastarnac, 4-5 cartofi, sfecla rosie, loboda, stevie, leustean (eu am folosit uscat), putin zarzavat de la borcan.

Bors cu verdeturi

Pentru 5-6 portii: 500 g spanac, 2 legaturi loboda, 1 legatura usturoi verde, 1 salata verde, 1 morcov, 1 radacina patranjel,1 pastarnac, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura leustean, 1/2 l bors, sare, ulei.

Varza noua fiarta in bors

2-3 verze noi1 ceapa1 ardei grassuc de rosiimarar verde1 l bors de putinasare, piper, o lingura de ulei, o cana cu apa

Bors de fasole uscata

500 g fasole, 2 cepe, 1 lingura bulion de rosii, Frunze de patrunjel, tarhon , 1 patrunjel, o telina mica, 2 morcovi, 3-4 linguri de ulei, sare, 1 legatura de leustean, 1 l bors, apa.

Ciorbă de pui cu borș

Dintre toate ciorbele, cea de pui este cel mai simplu de făcut, foarte gustoasă și una dintre primele ciorbe pe care amatorii într-ale gătitului învață să le facă.  Dacă știi să faci ciorbă de pui, poți învăța foarte ușor să faci orice fel de ciorbă, pentru că poți înlocui carnea de pui cu una de curcan, porc, vită etc.  Ciorbele, în general, se împart în două mari categorii: dulci și acre. În funcție de gusturi, preferințe și carnea din care este făcută ciorba, puteți să adaptați gusturile și aromele. Astăzi vă propunem o ciorbă de pui acrișoară, cu borș și leuștean. Aveți nevoie de carne de pui, dar nu piept și pulpe, ci măruntaie, însemnând aripi, spate, organe. Puteți folosi borș la plic sau borș proaspăt. 

Bors ardelenesc de pui cu smantana

spate de pui, aripioare, 1 ceapa potrivita, 1 galeata smantana, 1 cutie rosii, 1 cartof mare, 1 kg bors, 3 morcovi, delikat, sare, cimbru, piper, patrunjel, fidea, 3 oua, optional si 100gr orez

Varza dietetica

o varza dulce o ceapa un morcov un gogosar un ardei kapia un ardei gras cateva buchete de conopida sare piper, foaie de dafin 2 linguri ulei 2 rosii 1/2 pahar bors acru verdeata

Ciorba Cu Dovlecei De Post

Cantitatile de legume sunt in functie de oala, cantitatile de mai jos sunt pentru o oala de 5 l: -ardei verde si/sau rosu si/sau galben 1-2 bucati -ceapa 1 mare pentru ciorba la fiert si 1 medie la sfarsit - radacina de telina 1 jumate -albitura 1 bucata -morcovi 2 bucati -cartofi 4 medii -verdeata: patrunjel, leustean cate o legatura din fiecare -dovlecei 2-3 -bulion -bors - sare, ulei

Reteta bucovineana de bors de sfecla rosie

4 buc sfecla rosie1 ceapa1 morcov1/2kg cartofi2 oua1 cana de smantana1 lingura pasta de ardei1 lingura bulion de rosii1l borstaiteileustean

Bors de ied cu verdeturi

morcovi (cu tot cu cozi),telina, pastarnac,salata verde,loboda,leustean,bors,ceapa verde,sare, piper,niste ardei grasicativa cartofi noi,cateva coaste de ied

Ciorba de legume cu bors si orez

2 morcovi, jumatate de telina, 2 gogosari, 2 cartofi, 100 gr orez cu bob lung, 1 plic bors, 200 ml smantana, ulei, 1 ceapa, 2 galbenusuri, patrunjel

Bors de dovlecei cu smantana

- 800 g dovlecei - 200 g ceapa - 150 g morcovi - 100 g radacina patrunjel - 60 g orez - 100 ml smantana - 2 oua - l legatura marar - l legatura patrunjel - 25-35 g bors cu leustean - sare, piper

Biscuiti dulci cu gem

1 kg biscuiti compot de fructe gem

Bors de legume

cantitatile in functie de preferintele voastre 1 ceapa mare 1 morcov mare 1 mana de fasole pastai 1 ardei rosu 1 ardei galben 3 cartofi potriviti 1/2 praz 1/4 varza alba 1 ceasca orez bulion delikat patrunjel verde bors instant dupa gust

Doce da Casa (Desertul Casei)

1 cutie lapte condensat cca. 400 gr. biscuiti simpli (3-4 biscuiti pt. fiecare portie) cafea tare cca. 200 ml 1 plic budinc~a de vanilie sm^ant^an~a pt. frisc~a Decor: biscuiti sf~ar^amati biscuiti cu glazur~a de ciocolat~a

Bors de perisoare de pui

jumatate piept de pui 2 cepe 2 morcovi o mana de fasole pastai 2 radacini patrunjel 1 ardeii gras marar, patrunjel sare, piper dupa gust 250 ml bors 4 linguri cu varf de faina 1 lingura gris 1 lingura ulei 1 lingura pasta tomate

Bors cu carne de pui

500g carne de pui 2 morcovi1 fir patrunjel1 bucata telina2-3 cartofi2 rosii1 ceapa1 ardei grasfrunze de patrunjel, frunze de leustean250 ml bors de putina200g taitei2,5 l apa1 lingurita sare

Bors cu perisoare

un os de vită,2 litri de apă,1 litru de borş din tărîţe de grâu,o ceapă,1 morcov,1 pătrunjel,1/2 ţelină,1/2 kg de carne macră de vită (ulterior va trebui tocata),2 linguri de orez,1 ou + 1 glabenus,sare, piper,2 roşii,pătrunjel verde,smântână

Bors de capuri de peste

cap de peste -1,5 kgcartofi- 3 bucatimorcovi-2 bucatitelina-1 bucatapatrunjel 1 bucataardei gras-1 bucatarosii -2-3 bucaticeapa-1 bucataverdeata: patrunjel, leusteanbors de putina-250 mlorez-100gapa-2,5 lsare

Ciorba de legume cu bors

1 ceapă medie 1 morcov potrivit 1 păstrârnac potrivit ½ ţelină micuţă 1 ardei rosu 1 dovlecel mediu 1 cartof măricel 15 cm tijă praz 150 g fasole verde congelată 100 g mazăre congelată suc de rosii borş magic ½ pătrunjel verde cca 2 linguri leuştean congelat

Bors cu sfecla si carne de vita

Pentru 5 portii:carne de vita - 500 gsfecla rosie - 600 gceapa - 125 gmorcovi - 100 gtelina radacina - 100 gulei - 30 mliaurt - 100 gbors - 750 mlsare dupa gust2 cuburi MAGGI de vita

Mere rase cu biscuiti si napolitane pentru pofticiosi - de post

Este un desert bun pentru toate varstele si nu trebuie sa-i invidiem pe bebelusi,nu?Putem sa-l pregati cat ai clipi si pe deasupra este si foarte sanatos. Avem nevoie de mere,biscuiti,cateva napolitane de post zeama de lamaie,miere de albine sau zahar,miez de nuca,scortisoara si nucsoara macinata dupa gust.

Bors de cartofi

Pentru 6 portii:1 kg cartofi2 cepe medii1 morcov mare1 patrunjel radacina1 gogosaro jumatate de telina50 ml pasta de tomate50 ml ulei500 ml borso jumatate de legatura de patrunjel verdesare si piper dupa gust

Parfait Cu Biscuiti

8 oua, 8 linguri zahar, 24 biscuiti, 50 gr. cacao, 30 gr. unt, 100 gr. frisca, 25 gr. ciocolata, 200 ml esenta de cafea

Ciorbă de miel - rețeta tradițională cu borș și leuștean

Ciorba de miel, acrișoară, cu smântână și leuștean. Cu o savoare aparte, ciorba de miel este foarte bună dacă la final o acriți puțin, cu borș, lămâie sau cu zeamă de varză.

Ciorba delicioasa de curcan cu taitei de casa

4 aripi superioare de curcan 2 morcovi mici 1 ardei 1 ceapa mare si 1 ceapa mica pentru la sfarsit o telina mica 1 legatura patrunjel 1 legatura leusten bors de casa dupa gust, eu adaug 500ml bors proaspat la o oala de 5l pasta tomate

Varza dulce calita cu carne de porc

Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc. Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc. 2 kg varza varza sau verzele sa fie de marime mijlocie si mai "indesate" 2 cepe 1-2 buc ardei gras un morcov rosii,suc de rosii sau pasta de tomate putin bors pentru acrit ulei sare,piper boabe,condimente 2-3 foi de dafin 1-2 legaturi marar Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc. Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc.

Fursecuri cu ciocolata umplute cu biscuiti Oreo

8-10 biscuiti Oreo sau orice alt fel de biscuiti cu cremaAluat:75 g unt,50 g zahar pudra,1 galbenus de ou,50 g ciocolata amaruie,1 lingura cacao,125 g faina,2 linguri lapte,esenta de vanilie.

Martipan din biscuiti si nuci

8 linguri de apa, 500 gr. de zahar, un pachet de margarina-250g, 300 gr de biscuiti, 300 gr de nuca, 2-3 linguri de cacao, o lingura de esenta de rom, o lingura esenta de migdale, celofan. Glazura: 100g de zahar, 3 linguri de apa, 50g margarina, 3 linguri de cacao, 1 lingura de ulei.

Prajitura Fara Coacere Cu Mere Si Biscuiti

2kg mere 350g biscuiti 350g zahar 4 plicuri budinca de vanilie 650ml apa 150g stafide esenta de rom 1/2 lingurita scortisoara sare

Sarmalute in foi de varza (la cuptor)

o varza infoiata 350 gr de carne tocata un praz o ceapa un morcov u telina micuta un polonic de orez marar si patrunjel o cutie de rosii intregi in suc propriu un ou o cana de bors (pt cei de acasa ca eu am pus doua linguri de praf de bors magic) doua linguri de concentrat de bulion de rosii sare piper negru putin cimbru