Bucataria lidl

Bucataria lidl retete: cum gatesti bucataria lidl si cele mai gustoase retete de sos remoulade lidl, foietaj pizza lidl, reteta varza de bruxelles lidl.

4 Tratamente Din Bucataria Ta Pentru Un Ten Frumos

Nu este cazul sa dai o avere pentru produsele de infrumusetare, cu atat mai mult cu cat, aproape toate contin chimicale care, in timp, iti pot face mai mult rau decat bine. Cele mai eficiente tratamente se gasesc deja la tine in bucatarie. Trebuie doar sa stii cum sa le folosesti.

7 Produse Grecesti Pe Care Le Gasesti La Lidl Saptamana Aceasta

In perioada 17-24 iulie, la Lidl este saptamana greceasca. Acestea sunt sapte produse care aduc mai aproape de tine bucataria mediteraneana.

Lidl lansează Prosecco care nu provoacă mahmureală și abia așteptăm să ne convingem!

Cum ar fi să te poți bucura de oricât prosecco vrei, fără să îți faci griji pentru mahmureala de a doua zi? Da, visul oricărui iubitor de vin spumant devine realitate.

9 bunătăți pe care să le încerci în Săptămâna Americană de la Lidl

În perioada 22 - 28 ianuarie, la Lidl găsești produse de inspirație americană. Am testat câteva și îți spunem care merită atenția ta.

7 produse pe care trebuie să le încerci în săptămâna iberică de la Lidl

În săptămâna 31 iulie - 6 august, la Lidl este săptămâna iberică. Dacă vrei să aduci în bucătăria ta gusturile unei vacanțe, avem câteva sugestii.

7 bunătăți pe care trebuie să le încerci în săptămâna franceză de la Lidl

În săptămâna 11 - 17 septembrie, la Lidl găsiți o selecție de produse franțuzești, care mai de care mai tentante.

3 rețete italiene pe care le poți face cu ingrediente de la Lidl săptămâna aceasta

În perioada 16-22 octombrie, la Lidl este săptămâna italiană. Găsești o mulțime de ingrediente de inspirație italiană, iar noi îți propunem trei rețete simple pe care poți să le faci acasă.

Dulceață de nuci verzi, o delicatesă în bucătăria românească

Dulceața de nuci verzi este considerată o delicatesă în bucătăria românească și pe bună dreptate! Este foarte gustoasă, dar și pretențioasă, în același timp, și necesită puțină grijă și atenție atunci când o preparați. Nucii au deja rod, iar luna iunie este perioada optimă pentru culegerea nucilor pentru dulceață. Dacă vreți să faceți dulceață de nuci verzi, trebuie să știți că nu este deloc o dulceață spornică. Prin curățare, se pierde destul de mult din nuci, iar din 1 kg de fructe verzi obțineți un borcan de dulceață de 400 ml. 

Spirale cu ciocolata si cu crant de alune de padure

un pachet aluat foitaj 300 g cacao 100 g ciocolata amruie 300g zahar crant de alune de padure ( de la lidl )

Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Ingrediente pentru blat: 100 gr unt (sau margarina Rama Maestro cub) 100 gr zahar 100 gr faina 2 oua 35 ml lapte 1 lingurita praf de copt 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita rasa coaja de portocala macinata 1/2 lingurita coaja de lamaie macinata 1/2 lingurita sofran Ingrediente pentru crema: 350 gr capsuni si 2 linguri de zahar (frecate piure cu robotul) 200 gr crema de smantana (Pilos de la Lidl sau alta marca cu grasime min 32%) 400 gr iaurt gras (iaurt grecesc 10% grasime tot de la Lidl) 200 ml frisca lichida 170-200 gr zahar (daca vreti mai dulce puneti 200 gr) 2 plicuri de 10 gr gelatina inmuiata in 150 ml apa 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de rom 1 portocala taiata bucatele Ingrediente pentru ornat: 1 plic Tort Gelee (Dr. Oetker) ornamente coloratedin zahar sau 2 linguri zahar pudra vanilat

Classic Cheesecake

1 kg crema de branza (gen philadelphia) , eu am folosit branza pentru prajituri la galetusa de la Lidl 4 oua 3 lg faina 2 lg smantana 3/4 cana zahar coaja razuita de la o lamaie extract vanilie- o lingurita 1 pachet biscuiti digestivi - 200 gr 75 gr unt topit

Rulouri cu spanac si branza feta

Este o reteta marocana din cartea de bucate - "Bucataria Lumii"- Gordon Ramsay. 1 pachet foi pentru placinta 200 gr frunze de spanac spalate si uscate 250 gr branza feta 1 ou mare,batut marar si patrunjel 1 lingura ulei de masline sare de mare si piper 150 gr unt topit

Prajitura cu jeleu si rahat

300 gr faina de grau 000 4 oua 100 ml ulei 1 lingura margarina 100 gr zahar 40 gr zahar vanilat 50 gr iaurt 100 gr rahat multicolor o portocala praf de copt un plic praf de jeleu de portocale (de la lidl)

Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri

100 gr ciocolata alba(de la Lidl) 250 gr frisca lichida Hulala 250 gr mascarpone 2 linguri dulceata de trandafiri(Raureni) 12 piscoturi Savoiardi 500 ml cafea fiarta mai slaba(3 lingurite cafea + 1 lingurita zahar) 25 ml Amaretto 50 gr alune prajite si rasnite grosier sare

Legume la tigaie noua

Mi-am cumparat zilele acestea o tigaie de la Lidl la recomandarea fiicei mele:"ca e vasul pe care-l folosesc mai mult si nu ies aburi ^in bucatarie"!Deci hai sa-l ^incerc. 1 ceapa mare 2 fire de praz 1 morcov mare si proaspat 1 felie de telina 1 varza chinezeasca 1 bucata de dovleac placintar 1 pumn de frunze de spanac putin unt sos de soia ardei iute 1 conserva de mix de legume

Desert"Curcubeu" de jeleu

O alta reteta din "Bucataria lui Manal"( Manal Al Alem) care este foarte usor de executat si foarte aspectuoasa pentru copii. http://www.manalonline.com/recipe.php?c_action=recipe&rec_id=536 Singurul "minus" ar fi timpul lung de preparare deoarece straturile alternative de jeleu trebuie lasate sa se inchege la frigider cel putin 45 de minute fiecare. Avem nevoie de : -1 cana de lapte(235 ml) -3 linguri de lapte praf de cocos -6 si 1/4 cani de apa fierbinte -5 pachete de jeleu cu arome diferite -o forma Bundt de prajitura

Mincare cu bame,in cuptor(specific arab)

Bamele,sint folosite mult,in bucataria araba.Postez,una din feluri,gatita des. -500-700 g carne de miel,cu os,taiata in cca 12-15 bucati(se poate folosi si carne fara os,de miel sau vitain acest caz,carnea se taie f.maruntchiar se toaca,la masina de tocat,la ciurul mare) -cca 600 g bame,mari(6-7 cm),dar crude -6-7 rosii -2 cepe medii(cca200 g) -cca 6 catei de usturoi, felii (nu batuti) -1 ardei galben (optional)de data asta am pus(bine am facut)1 ardei,din frigider,incepuse sa faca "riduri",asa ca l-am pus -sare,piper,ienibahar(dupa gust)

Borscht Cu Vita, Un Bors Din Bucataria Ucrainiana Pe Care Trebuie Neaparat Sa-l Incerci!

Supa Borscht este un preparat tipic pentru bucataria ucraineana, pe care trebuie neaparat sa-l incerci.

Paine speciala de Paste

Nu puteam lasa Pastele sa treaca fara ceva special pregatit cu drag, desi am avut o viteza mai ceva ca Speedy Gonzales:) Avem nevoie de:- 1 kg faina alba-750 ml apa-25 ml lapte-2 pliculete drojdie-2 linguri sare-1 lingura zahar-75 ml ulei de masline-mix de seminte crude (dovleac, floarea-soarelui, in si susan--acest mix este nelipsit din bucataria mea, deoarecereprezinta o sursa buna de fibre si Omega 3, Omega 6)-1 ou batut, pt. uns aluatul

Cubulete de pui pe pat de varza si orez

Reteta am cules-o din revista Bucataria pentru toti si imi place...de fapt mie imi place cam tot ce este vu varza :) Ingrediente: -300 gr piept de pui (in reteta originala este piept de curcan) -250 gr varza murata -150 gr orez -1 ceapa -250 ml supa de pui -1 lingurita boia -1 lingurita cimbru -150 ml bulion -ulei de masline -sare piper

Rulouri din piept de pui cu ardei si mustar

aprox 300-400 piept de pui feliat (sau puteti lua o bucata mai mare de piept de pui si o feliati voi) 1 ardei rosu 1 ardei galben/verde sare si piper oregano uscat 4-5 lingurite sos de mustar cu marar (eu am cumparat de la Lidl dar se poate face si din 3 lingurite de mustar cu o lingura ulei de masline si un pic de marar uscat) 2 morcovi mari o ceapa mai mare sau doua mici 2-3 linguri ulei de masline pt uns tava

Fatayer cu doua umpluturi

Fatayer sunt placinte arabesti cu spanac eu le-am pregatit si cu mozzarella . Meniu de vara din Orientul Mijlociu - reteta Gordon Ramsay. Ingrediente pentru fatayer: 250 g faina 1 lingurita de sare 2 linguri ulei de masline 120 ml de apa calda Umplutura 1 : mozzarella patrunjel Umplutura 2 : 2 lingurite ulei de masline 400 g spanac 4 fire de ceapa verde sare de mare si piper 2 linguri seminte de pin 100 g branza ricotta coaja de lamaie rasa fin un praf de sumac ( condiment folosit in bucataria libaneza pentru a da un gust fructat,de lamaie,preparatelor.Acest condiment il gasiti la macelariile libaneze sau un supermarketuri). Pentru servit : iaurt gras (grecesc)

Placinta cu telemea si za'atar(specific arab)

Si la reteta asta,voi scrie mult,sa fiu inteleasa,chiar daca sint plictisitoare. La placintele astea se foloseste un aluat dospit si "umplutura",facuta din ceapa, si telemea de oi.Za'atarul e o planta,asemanatoare cu oregano.Se foloseste f.mult in bucataria arabafie verde,fie uscat..In placinta asta,trebuie sa fie verde,proaspateu,l-am folosit congelatl-am cumparat cam de vreo luna.Am gasit o poza cu za'atar verde,pe google si o postez. Telemeaua(un fel de telemea) se foloseste si ea,mult,aiciin toate casele se gaseste za'atar si telemea. Brinza de telemea,se pune intr-o saramura f.sarata,de la an la an.In saramura asta se pun niste seminte negre(e ceea ce se vede,negru,in pozele mele),care dau un gust bun brinzei.Semintele astea se numesc "qazha",in latina"Nigella sativa".Voi posta pozaam gasit-o tot pe google. Pt.pacintele astea e nevoie de: Pt.aluat: -1 kg de faina -70 ml ulei de masline -4 lingurite rase de drojdi uscata(se poate si proaspatavreo 50 de grame) -4 lingurite de zahar -3 linguri de lapte praf -1/2 lingurita de sare(de obicei,brinza asta e f.sarata) Pt.umplutura: -90 ml de ulei de masline -cca 300 de grame d ceapa(cam 4 cepe) -1/2 kg de telemea de oi -25-50 g de za'atar verde(de data asta,eu,am pus cca 30 g)

Tajine marocana de pui cu legume

Tajine sau tagine (in berbera) este un fel de mancare marocan intitulat astfel dupa denumirea vasului in care se prepara mancarea. In Cipru un vas similar se numeste tawas. Oala tajine este confectionata din argila arsa si este formata din doua parti : unitatea de baza care este plata circulara si are laturile joase si un con mare inalt sub forma de cupola care are rolul de ...capac ! Capacul are rolul de a face posibila intoarcerea condensului in vasul de baza unde se pune carnea de pasare sau peste miel etc legumele si /sau fructele destinate gatirii. Preparatul final este foarte gustos si bine aromat datorita tuturor condimentelor specifice care se adauga. Tajine tunisiana este deosebita de cea marocana seamana mai mult cu frittata italiana. Tajine marocana combina foarte des carnea de miel sau pui prepelite porumbei peste sau vita cu masline pere mere gutui caise stafide prune uscate nuci seminte de pin migdale lamai confit miere smochine rodie curmale etc. Cu o paleta foarte bogata de legume sau cu boabe : de naut linte fasole verde si boabe mazare si altele. Este aromatizata cu un amestec de condimente si arome ca : scortisoara usturoi ghimbir sofran turmeric chimen boia de ardei piper curcuma etc. Se serveste cu o garnitura de cous cous(cuscus) de exemplu. Tajine si cous cous sunt considerate ca fiind preparate traditionale berbere ce au evoulat de-a lungul timpului. Se prepara in diverse combinatii in toate colturile lumii. Paleta de ingrediente fiind atat de bogata si variata fiecare poate da frau liber imaginatiei pentru a putea prepara o : tajine ! Totul este sa nu se inlocuiasca aromele si condimentele asa cum procedeaza anumite persoane ce spun ca gatesc preparate din bucataria asiatica si inlocuiesc de exemplu sosul dulce-acrisor cu sosul bechamel sau branza tofu cu telemea de oaie! Ingrediente : 2 piepti de pui 2 cepe 2 fire praz 1 ardei gras rosu 1 morcov mare 2 cartofi mari 1 capatana usturoi ghimbir praf 1/2 radacina ghimbir un praf de curcuma un praf sofran piper alb concentrat de pasare sau vita 1 lamaie confit (murata).