Bucate de post
Bucate de post retete: cum gatesti bucate de post si cele mai gustoase retete de retete de bucate, rulouri de post, tavalite de post, aperitive de post, covrigei de post, pizza de post, tavalita de post, cozonac de post, pita de post, ciorbe de post.Salata de rosii cu capsuni
Din ciclul denumit de mine ,,salate indraznete, din cartea de bucate a renumitului ,,Xabier Gutierez care ne ofera o carte de bucate cu 1000 de retete foarte simple si combinatii uneori indraznete dar fara complicatii menite sa trezeasca pasiunea pentru gatit. Gutierrez a primit Premiul National pentru Gastronomie pentru cea mai buna lucrare publicata in anul 2005 acordat cartii sale Asfalto culinario,,. La aceasta reteta avem nevoie pt 4 persoane de: 4 rosii medii 300 g capsuni 40 ml ulei masline sare zahar 1 ceapa verde proaspata tocata otet de mere oregano(eu am pus uscat desigur).
Rulouri cu spanac si branza feta
Este o reteta marocana din cartea de bucate - "Bucataria Lumii"- Gordon Ramsay. 1 pachet foi pentru placinta 200 gr frunze de spanac spalate si uscate 250 gr branza feta 1 ou mare,batut marar si patrunjel 1 lingura ulei de masline sare de mare si piper 150 gr unt topit
Biscuiti De Post
3 cani de zahar, 2 pachete de margarina, 2 cani ulei, 3 cani de bors, 2 lingurite bicarbonat, faina(cat cuprinde) , mirodenii, esente, 3 linguri cacao, fistic pentru decor
Ștrudel cu fructe de pădure - de post
În perioada postului, este o adevărată provocare să ne putem bucura în continuare de mâncărurile care ne plac, în special de dulciuri. Din fericire, există o mulțime de rețete de post, așa încât să ne putem bucura în continuare de deserturile preferate, chiar și în perioada postului. Acest ștrudel cu fructe de pădure se face foarte simplu și rapid și puteți folosi și dulceață gata făcută, pentru a vă ușura și mai mult munca.
Salată de vinete cu maioneză de post
Învață cum să prepari o salată de vinete cu maioneză de post, o variantă delicioasă și sănătoasă. Perfectă pentru zilele de post sau pentru un stil de viață vegetarian.
Prăjitură cu mere și aluat răzuit, de post
Căutai o prăjitură de post care să fie și delicioasă? Descoperă rețeta noastră de prăjitură cu mere și aluat răzuit, de post. Perfectă pentru orice ocazie, fără compromisuri la gust!
Biscuiti de post
Desi postul reprezinta o perioada cu restrictii alimentare, nu inseamna ca produsele pe care le consumam nu pot fi delicioase.
6 alimente pe care să le mănânci în post
Fie ca este Postul Paștelui sau Postul Crăciunului, avem câteva sugestii de alimente care nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație.
Prăjituri de post: 20 de rețete delicioase de prăjituri de post
Vă puteți bucura de prăjituri delicioase chiar și în perioada postului. Prăjituri de post cu nucă, prăjituri de post cu mere sau cu gem, clătite de post, gogoși de post - toate pot fi preparate și gustate în această perioadă.
Chifteluțe din cartofi (de post) - rețeta perfectă pentru o masă fără carne
Chifteluțele din cartofi, aromate și delicioase, sunt ideale atunci când țineți post sau urmați un regim de viață vegetarian sau pur și simplu vreți o alternativă la chiftelele clasice.
Salată de post în straturi
Descoperă cum să faci o salată de post în straturi, plină de culoare și savoare. O rețetă ideală pentru zilele de post, cu ingrediente simple și sfaturi pentru un gust perfect.
Langoși cu gem de prune - de post
Plăcintele cu gem sau cu dulceață sunt un desert perfect pentru perioada postului. Se fac ușor și vă puteți bucura de gustul lor în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, chiar dacă nu țineți post. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de langoși umplute cu gem de prune sau cu orice gem sau dulceață vă place. Puteți folosi și gem de caise, de vișine sau de căpșuni, cu condiția să nu fie lichid, pentru că riscați să curgă în timpul coacerii.
Salata usoara de post
2 morcovi o telina un pastarnac o radacina patrunjel 2-3 sfecle un catravete murat 100 g maioneza de post lamaie sare piper boabe de porumb pentru ornat
Chiftele de post în 7 rețete care îți lasă apă în gură
Chiftele de post prăjite, cu cartofi, cu dovlecei, sotate, coapte, fierte, la grătar sau gătite în sos de roșii - 7 rețete din care să alegeți cea mai bună variantă.
Pastă de ciuperci cu usturoi - de post
În zilele de post, legumele sunt baza oricărei mese, indiferent sub ce formă alegeți să le consumați. Ciupercile în mod special reprezintă o alegere foarte sănătoasă și potrivită pentru post, sunt o sursă excelentă de proteine și nutrienți și aveți o mulțime de tipuri de ciuperci din care să alegeți. Iar dacă v-ați plictisit de clasica tocăniță de ciuperci sau supă-cremă, astăzi vă propunem ceva inedit: pate sau pastă de ciuperci, spuneți-i cum vreți. Se face rapid, este delicioasă cu o felie de pâine prăjită și este suficientă pentru un prânz sau o cină rapidă. Maioneza vegetală se face foarte simplu și găsiți instrucțiunile AICI.
Covrigei de post cu branza de soia
1 kg.faina,350 g margarina,150 ml.apa minerala,250 g branza de soia,1 cub drojdie,1 lingura chimen
Negresă simplă de post
Deserturile și dulciurile pot fi o adevărată provocare în perioada postului. Cei care țin post nu trebuie să renunțe complet la dulciuri, ci să găsească alternative care să se preteze acestei perioade. Deși pare greu de crezut că o prăjitură poate fi gustoasă și fără ouă, lapte sau unt în compoziție, există o mulțime de dulciuri pe care le puteți prepara și savura dacă țineți post. Un exemplu foarte bun în acest sens este această negresă simplă, rapidă și delicioasă.
Ardei umpluți de post, cu sos de roșii și ciuperci
Ardeii umpluți sunt o mâncare foarte spornică, practică și ușor de făcut. În perioada postului, puteți face ardei umpluți fără carne, adaptați la gusturile și preferințele voastre. Ardeii umpluți de post sunt la fel de gustoși ca aceia umpluți cu carne, sunt foarte sănătoși și hrănitori și pot fi consumați și de cei care țin post, dar și de vegetarieni. Ardeii umpluți cu ciuperci se fac ușor, sunt gustoși și sunt o mâncare de care vă puteți bucura în această perioadă.
Muffins cu cacao și afine - de post
Vă e poftă de ceva dulce, dar țineți post? Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă, de muffins cu afine, de care vă puteți bucura fără să vă abateți de la post. Brioșele cu afine sunt un desert perfect, pentru că echilibrul dintre gustul dulce și cel acrișor al afinelor va fi pe placul tuturor, mai ales dacă vă plac deserturile nu foarte dulci. Brioșele cu afine și cacao se fac ușor și le puteți pregăti și în afara postului, înlocuind uleiul cu unt. Se fac din ingrediente simple și la îndemână, dar aveți nevoie de o formă specială pentru brioșe, fie metalică, fie din silicon.
Vinete pane de post, la cuptor
Vinetele pot fi incluse într-o mulțime de rețete și feluri de mâncare, care mai de care mai gustoase. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă, economică și de post de vinete pane. În plus, sunt făcute la cuptor, cu foarte puțin ulei, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru siluetă, ca în cazul prăjelilor. Le puteți servi cu salată, cu sosul preferat sau în orice combinație vă place.
Smântână de caju - smântână vegetală, de post
Smântâna de caju este cremă uimitoare, care nu conține lactate. Este perfectă pentru a fi adăugată în cereale și salate, folosită ca sos pentru paste, adăugată în supe sau pur și simplu pe post de cremă tartinabilă, pe o felie crocantă de pâine prăjită.
Frișcă de post / vegană. Este mai sănătoasă decât varianta clasică
Frișca de post este foarte simplă și ușor de preparat. Nu se pierde nimic în ceea ce privește textura sau gustul în comparație cu varianta clasică și este potrivită pentru oricine ține o dietă vegană sau post.
Reteta de post din Ardeal: lapte de bou
4 cani de seminte de dovleac, decojiteun litru de apa/ laptesare
Cannelloni cu legume – o rețetă delicioasă de post
Cauți o rețetă delicioasă și ușor de preparat pentru post? Cannelloni cu legume sunt soluția perfectă! Descoperă cum să prepari această variantă vegetariană gustoasă și bogată în nutrienți.
Salată boeuf de post sau pentru vegetarieni
Salata de boeuf de post este o rețetă clasică, perfectă pentru orice ocazie. Această rețetă este simplă și rapidă, iar ingredientele sunt accesibile.
Tarta din cartofi
600g cartofi, 3-4 linguri pesmet, sare, 100 g margarina, 300 g ciuperci, patrunjel, un morcov, un ardei gras verde, 1-2 legaturi de ceapa verde, 50 g cascaval de post, masline negre.
Lalele de post cu vinete
1-2 lingura otet de mere 6-8 buc. vinete 250 ml ulei 2-3 buc. cartofi 10 buc. rosii frunze de ceapa sare si piper
Salata de fructe cu dulceata de nuci
- o portocala, - o banana - cateva linguri de dulceata de nuci - un iaurt 125 g de post
Salata de legume cu maioneza de post - Philips multicooker
Legumele sunt fierte la aparatul multifunctional Philips multicooker Am folosit un pachet de 500 g legume congelate ( mazare fasole verde fideluta,cubulete de morcov telina albitura ardei rosu) 3 cartofi potriviti cubulete micute un ardei gras rosu taiat cubulete sare piper nucsoara cimbru maioneza de post dupa gust si patrunjel tocat. Daca nu tineti post puteti folosi maioneza cu ou.
Pate de măsline (de post)
Atunci când aveți poftă de o gustare rapidă, delicioasă și care să nu necesite ingrediente complicate, o felie de pâine cu pateu de măsline este ideală. Puteți face acest pateu și pentru aperitive, atunci când aveți musafiri și vreți să pregătiți mai multe feluri de gustări. În plus, rețeta este una de post, așa că vă puteți bucura de ea în orice perioadă a anului. Pasta sau pateul de măsline poate fi făcută cu orice fel de măsline, dar este ideal să folosiți măsline kalamata. Sunt cele mai aromate și cele mai gustoase și se potrivesc perfect pentru un astfel de preparat.
Cornulețe de post cu margarină
Această rețetă este perfectă pentru a prepara cele mai fragede cornulețe de post, cu margarină, pudrate cu zahăr, ce vi se vor topi în gură!
Supă cu găluște de post
Supa cu găluște poate fi făcută și în varianta de post, din legume. Trebuie să renunțați la oul din găluște, dar acestea vor ieși pufoase și aromate și fără ou.
Varza dulce de post
o varza o ceapa un morcov o lingura sos iute ketchup 50 ml bors acru 5 linguri ulei sare, foaie de dafin o legatura de marar o legatura de patrunjel
Prajitura de post cu mere si morcovi
1 cana morcov ras,1 cana mar ras,1/2 cana ulei,100 g stafide,3 cani faina,1 lingurita scortisoara,1 portocala,1 plic praf de copt,1 esenta de rom
Meniu de Craciun - specific bavarez
pentru gasca: o gasca (4-4,5 kg) 2 portocale bio 3 cepe 2 foi de dafin verzi pelin ata de legat Pt sos: aripi gat organe de la gasca 1 morcov 1 patrunjel o bucata de telina o bucate de praz ulei 1 lingura de pasta de rosii 8-10 boabe de ienupar 2 foi de dafin verde 300 ml vin rosu sec 750 ml zeama de pui 1-2 linguri de faina piper pt varza: 800 gr varza acra 3 cepe 1 mar ulei 20-40 gr grasime proaspata de la gasca 1-2 lingurite de chimion 1-2 linguri de sirop de artar ( sau miere) 250 ml de zeama de gutui ( se poate si zema de mere dulci) 100 ml zeama de pui sare  piper pt cartofi: 1 kg de cartofi sare 2-3 linguri de unt 2 legaturi de patrunjel vrede 150 ml de lapte piper nucsoara
Prăjitură cu mălai și ananas de post
Prăjitura de post cu mălai și ananas este ideală pentru un desert simplu și gustos, fără ouă, lapte sau unt. Combinația de mălai și ananas dă o textură interesantă și o aromă plăcută. Este ușor de făcut și perfectă pentru zilele de post.
Pate de linte roșie (de post)
Astăzi vă propunem o rețetă ușoară și rapidă, vegetală, de care vă veți îndrăgosti la prima degustare. Un pate de linte cremos, fin și sățios, pe care îl puteți savura în orice perioadă a anului, pentru că este de post. Lintea roșie este una dintre cele mai sănătoase și hrănitoare legume. Este o sursă importantă de proteine vegetale și este foarte versatilă. Dacă v-ați plictisit de clasica supă cremă sau de mâncarea de linte, această pastă sau pate de linte este ideal. Nu se face greu și seamănă destul de mult cu hummusul.
Musaca cu soia si ciuperci
6 cartofi mari, 250 g de ciuperci,100 g soia granule, 7 catei de usturoi, 2 cepe mari, 4 linguri pasta de bulion, 50 g cascaval de post, condimente: sare, piper, rozmarin, coriandru, ulei pentru calit.