Ceafa de porc marinata
Ceafa de porc marinata retete: cum gatesti ceafa de porc marinata si cele mai gustoase retete de ceafa de porc la cuptor, scrumbie de dunare marinata, marinata pentru piept de pui, stiuca marinata, vita marinata in vin rosu, salata de piept de pui cu ceapa marinata, tochitura de porc, spinare de porc, tocanita de porc, plamani de porc.Gratar din ceafa de porc
1 kg ceafa 200 ml vin o ceapa 4 catei usturoi sare piper condimente dupa placere
Friptură din ceafă de porc în vasul roman
Friptura din ceafă de porc în vasul roman este o variantă delicioasă a mâncării tradiționale.
Ceafă de porc la cuptor cu cimbru și usturoi
Ceafa de porc la cuptor, cu cimbru și usturoi, nu este neapărat cel mai sănătos din lume, dar cu siguranță, este printre cele mai delicioase.
Ceafă de porc la cuptor - cea mai simplă rețetă
Cauți cea mai bună rețetă de ceafă de porc la cuptor? Descoperă pas cu pas cum să gătești ceafa de porc la cuptor, rapid și fără bătăi de cap. Rezultat delicios garantat!
Ceafă de porc la cuptor, cu șuncă și cartofi
Ceafă de porc la cuptor rumenită în cuptor, în tihnă, cu șuncă și cartofi, poate fi o variantă perfectă de cină sau prânz.
Ceafă de porc cu cartofi prăjiți, ciuperci și ceapă
Rețetă simplă și rapidă pentru o ceapă de porc cu cartofi prăjiți, ciuperci și ceapă, un fel de mâncare delicios și sănătos, perfect pentru o masă de familie sau pentru o cină copioasă.
Ceafă de porc la tigaie. Reteta simplă și rapidă
Ceafa de porc la tigaie este super aromată și reprezintă o alegere perfectă pentru o masă rapidă.
Tocăniță de cartofi cu ceafă de porc afumată
Dacă ai puțin timp și chef de o mâncare bună, tocănița asta de cartofi cu ceafă de porc afumată e fix ce trebuie.
Sarmale în oală de lut - cea mai gustoasă rețetă
Sarmalele în vase de lut au mereu ceva în plus, o anumită frăgezime, suculență, o aromă mai adâncă și mai bine conturată.
Friptura de porc cu "pere"
5-6 cotlete de porc5-6 cartofi mariPentru marinata:o lingura pasta rosii,1 lingura mustar,1 lingura chimen,1 lingura otet,1 lingura zahar,1 lingura ulei,2 catei zdrobiti de usturoi, sare, piper si putin vin rosu
Friptura De Porc Jamaicana
500 grame ceafa de porc 1 pahar vin rosu zeama de la o lamaie 30 ml ulei de masline 50 ml sos de soia 2 lingurite oregano 1 lingurita chimion 1 lingurita nucsoara 1 lingurita de scortisoara 1 ardei iute, tocat marunt sare, piper
Tochitură cu carne de porc și pui
Tochitura cu carne de porc și pui este un fel de mâncare tradițional, gustos, ce îi va impresiona, fără doar și poate, pe cei care se vor așeza la masă și care promite un festival de gusturi, fiind un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Ceafă de porc la grătar cu cartofi prăjiți și mujdei
Vrei să faci cea mai delicioasă ceafă de porc la grătar, însoțită de cartofi prăjiți crocanți și mujdei aromat. Urmează pas cu pas rețeta noastră și impresionează-ți invitații!
Rulada de porc in sos de rosii
3 bucati ceafa de porc 1 legatura patrunjel 6 fire de ceapa verde 3 ardei grasi rosii 1 pahar cu vin ulei de masline sare piper macinat oregano Pentru sos 1 cana cu bulion sare piper macinat 2 foi de dafin
Friptură de porc înăbușită, cu muștar și usturoi
O bucată de carne rumenită în cuptor, în tihnă, cu un sos delicios, poate fi o variantă perfectă de cină sau prânz. Avantajul cărnii gătite la cuptor este că rămâne fragedă și suculentă, se gătește pe îndelete și nu va fi fadă sau uscată, indiferent dacă este o carne cu mai multă sau mai puțină grăsime.
Frigarui de porc si pui la gratar
- 500 g pulpa porc sau ceafa de porc - 500 g piept de pui - 1 dovlecel - 1 mar - 10 ciuperci - 2 ardei grasi - 2 cepe mari - 2 morcovi - 2 rosii - 200 g kaizer sau slaninuta - piper, - zeama de la o lamaie - 100 ml ulei de masline - 100 ml vin - 2 liguri de mustar - 1 catel de usturoi - coriandru,rozmarin,boia de ardei dulce(se poate folosi amestec de condimente pentru barbecue)
Varză dulce cu carne de porc la cuptor
1,2 kg carne porc (pulpa ceafa jambon crud) 1 varza dulce 1,5-2 kg 1 ardei gras/gogosar 1 peperoni 4-5 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 legatura marar si patrunjel 50 g ketchup 2 lingurite zahar 10 ml ulei foi de dafin cimbru sare piper paprika
Scăricică de porc marinată în bere
Există o vorbă din popor care spune că ”cea mai bună legumă este porcul”. Mai în glumă, mai în serios, carnea de porc, coastele în special, reprezintă unul dintre cele mai gustoase preparate. Iar atunci când sunt marinate și pregătite la cuptor, este aproape imposibil să te abții. Coastele sau scăricica de porc pot fi preparate într-o mulțime de moduri, însă de departe cea mai inspirată alegere este să le marinați mai întâi, apoi să le gătiți la foc mic. Carnea va deveni suculentă, nu se va usca deloc, iar rezultatul final vă va face să vă lingeți pe degete. Secretul pentru scăricica de porc marinată în bere constă în răbdare și timp în care să lăsați carnea să se marineze și aromele să se îmbine. Scăricica de porc marinată în bere este genul de preparat cu care vă veți impresiona prietenii sau musafirii. Crusta o va face să arate irezistibil și să nu vă puteți opri la o singură porție.
Fricass'ee de ca"ion/Carne de porc in sos de vin
1,5 kg de muschi si/sau ceafa de porc 6 linguri ulei de masline 125 ml vin alb 125 ml vin rosu 75 ml coniac 2 cepe 250 ml supa de legume (1 morcov telina ardei gras pastarnac cartof ciuperci etc.) tarhon cimbru verde si uscat faina alba un polonic de smantana proaspata sare piper
Friptura de porc cu cartofi natur
-o ceafa de porc (cca 1500g cantitatea poate fi mai mica sau mai mare in functie de buget) -3-4 cartofi -1 ardei gras rosu -100ml ulei -1/2 kg costita afumata( cei care nu suporta afumatura pot renunta la costita) -usturoi -piper -doua crengute de rozmarin sau un pic de rozmarin maruntit si uscat -sare -busuioc (de preferat verde) -100ml vin alb
Mâncare din păstăi de fasole cu carne de porc
Mancare din pastai de fasole cu carne de porc este un preparat tradițional românesc, savurat în special vara, când păstăile de fasole sunt proaspete și fragede. Este o combinație delicioasă de arome și texturi, ușor de preparat și foarte versatilă.
Porc stir-fry cu garnitură de cartofi la cuptor
Când vrei să mănânci ceva bun, dar nu ai chef să stai o veșnicie în bucătărie, porc stir-fry cu cartofi la cuptor este soluția perfectă. E o combinație care îți satisface pofta de ceva consistent, dar fără să te complici. Se face repede, ingredientele sunt simple, iar rezultatul te face să uiți de orice altă rețetă complicată.
Iahnie de fasole la ceaun
Ingrediente:- 700 g fasole boabe alba fiarta- 3 legaturi de ceapa verde- 200 g carnat proaspat- 400 g carnat afumat- 400 g pastrama de ceafa de porc- 1 ardei gras rosu- 700 ml suc de rosii - 1 lingura de untura de porc- 1 morcov- sare- piper- pasta de ardei iute- boia de ardei- cimbru- foi de dafin- 1 lingura faina alba- 2 cuburi concentrat cu gust de costita afumata
Tocăniță de porc cu macaroane
Descoperă rețeta tradițională de tocăniță de porc cu macaroane, reinterpretată pentru bucătăria modernă. Ușor de preparat, cu ingrediente simple și gustoase, acest preparat clasic românesc este perfect pentru o masă în familie
Friptură de porc cu mere la cuptor
Friptura de porc cu mere și ceapă la cuptor e genul de mâncare pe care o faci simplu și fără bătaie de cap, dar care iese atât de gustoasă încât o să te întrebe toată lumea cum ai făcut-o. Este genul de friptură care impresionează fără prea mult efort.
Cotlet de porc la grătar - cea mai simplă rețetă
Cum faci cel mai bun cotlet de porc la grătar, marinat, apoi rumenit bine. Dacă nu vrei să îl marinezi, este suficient să ungi cotletul cu puțin ulei înainte de a-l pune pe grătar.
Caltaboș după rețeta tradițională
Caltaboșul este de-a dreptul savuros în perioada sărbătorilor, iar dacă aveți chef să îl faceți acasă, rețeta tradițională presupune să treceți totul prin mașina de tocat, iar condimentele să fie măcinate fin.
Pizza picanta si gustoasa
Aluat: -apa 400 ml. -ulei de masline 2,5linguri -faina 750-800 gr. -sare 2,5 lingurite -drojdie uscata 2,5 lingurite -sunca de praga 250 gr. -salam 200gr. -ceafa de porc afumata 150 gr. -carnati afumati 300gr. -cascaval 250 gr. -branza uscata de oaie 150 gr. -1 ceapa mare -1 1/2 ardei gras de la congelator -ketchup iute
Cum să faci Pulled Pork perfect
Una dintre cele mai populare modalități de a găti carnea de porc în ultima vreme este pulled pork. Adică o carne de porc gătită timp îndelungat, la foc mic, până când devine atât de fragedă, încât se desprinde singură. Pentru rețeta de pulled pork aveți nevoie, în primul rând, de un vas cu capac de tip slow cooker și multă răbdare. Pentru că preparatul trebuie să stea la cuptor, la foc domol, mai bine de două ore și jumătate. Dar vă garantăm că rezultatul merită așteptarea și nimic nu se compară cu o porție de pulled pork, alături de un pahar de bere rece.
Piftie de porc cu usturoi - rețeta tradițională
Învață să prepari piftia de porc cu usturoi după rețeta tradițională. Ghid pas cu pas pentru un preparat autentic, perfect pentru sărbătorile în familie.
Tochitură moldovenească - rețeta tradițională
Tochitura moldovenească este unul dintre felurile de mâncare tradiționale atât de gustoase încât te pot face să te lingi pe degete.
Lebăr de casă - rețeta moldovenească
Lebărul de casă, după o rețetă tradițională moldovenească, este una dintre mâncărurile românești de Crăciun. Încă de când eram copii, bunicii puneau pe mesele de sărbătorile de iarnă lebăr.
Tobă de porc - rețetă tradițională
Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor iarna. Le puteți cumpăra gata făcute sau le puteți prepara în casă, dacă aveți la îndemână carne proaspătă de porc. Astăzi vă prezentăm o rețetă tradițională de tobă, ușor de făcut și perfectă pentru masa de sărbători și nu numai.
Rulada de porc cu sos pikant de prune
Ceafa de porc &ndash 1,2 kg Carne tocata vita &ndash 400 g Prune afumate fara samburi &ndash cca 8-9 buc Chimen macinat &ndash 2 lingurite Cardamon macinat &ndash ½ lingurita Ghimbir macinat &ndash ½ lingurita Ceapa rosie &ndash 1 buc Chives &ndash 9-10 bete Vin rosu demisec &ndash 150 ml Anason stelat &ndash 2 buc Ienibahar boabe &ndash 4-5 boabe Menta proaspata &ndash 4-5 frunze Amidon de porumb &ndash 1 lingurita Miere &ndash 1 lingurita Fresh de lamaie &ndash 20 ml Prune proaspete coapte &ndash 4-5 buc Ardei iute &ndash 1 buc Sare si piper &ndash dupa gust Extra: Vin rosu dulce &ndash 50 ml Unt &ndash 25 g Ulei de masline &ndash 3 linguri Cimbru proaspat &ndash 2 crengute Boia dulce &ndash 1 lingurita Usturoi &ndash 3 catei Apa &ndash 2 pahare Folie de aluminiu Folie de copt
Frigarui in sos (Schaschlik)
Pentru frigarui: ceafa afumata piept de pui carne de porc ardei capia dovlecel ceapa boia sare piper Pentru sos: 1 dovlecel 1 ardei capia 1 ardei gras 2 catei usturoi 2 cepe mari 200 ml rosii decojite in suc propriu 100 ml suc rosii 1/2 ardei iute 1 lingura ulei 1 lingura zahar 1/2 lingurita amestec sare si piper oregano 100 ml apa
Platou cald rapid
2 felii muschi 2 felii ceafa 2 felii muschi montana 100 g carnati de casa 2 oua o felie cascaval
Cum să faci porc dulce-acrișor - cea mai bună rețetă
Încearcă rețeta de porc dulce-acrișor – simplu de făcut acasă, cu arome autentice. Carnea e fragedă, sosul e dulce-acrișor, iar legumele sunt crocante. Servit cu o garnitură de orez pentru o masă delicioasă acasă!
Tobă de casă cu gelatină
Toba de casă cu gelatină este un produs tradițional românesc ce se consumă în special în perioada sărbătorilor de iarnă.
Nebunie la tigaie cu mămăliguță și mujdei de usturoi
Dacă ești în căutarea unei rețete rapide și delicioase, "Nebunie la tigaie cu mămăliguța și mujdei de usturoi" este alegerea perfectă. Această combinație simplă și savuroasă te va cuceri cu siguranță.
Marinata de peste cu lamaie si usturoi
2 kg peste 2 lamai 500 ml ulei 4-5 catei usturoi piper boabe foi dafin sare borcane
Miel la gratar
4 bucati de ceafa de miel si 4 coaste(bucati potrivite) putin ghimbir cam 2-3 lingurite sare si un gratar bun. Ingredientele sunt pentru 8 persoane
Scrumbie marinata
o scrumbie 3 cepe albe 3 linguri otet o lingura ulei de masline boabe de piper, si enibahar,foi de dafin fateva felii de lamaie
Friptura de vita marinata cu vin
1 kg carne vita fara os, 1 pahar vin rosu, piper, sare, usturoi, foi de dafin, ulei de masline
Brânză feta marinată în stil grecesc
Brânza feta este delicioasă atât simplă, cât și inclusă în rețete. Dar astăzi vă propunem un alt fel de a păstra și savura brânza feta, titpic grecesc. Cubulețe de brânză marinate în ulei de măsline și mirodenii. Sună bine, nu-i așa? Brânza feta marinată va căpăta o aromă subtilă de ierburi aromatice și un gust ușor iute. Poate fi folosită la aperitive, salate, savurată ca atare sau în combinație cu alte brânzeturi. În plus, brânza feta marinată se păstrează mai bine și pentru o perioadă mai îndelungată.
Vinete umplute la cuptor
- 2 vinete 3 cepe mijlocii 2 ardei capia sau gogosari 100 grame ceafa afumata sau 10 ciuperci cascaval ras,1 ou crud pasta de ardei sau ketcup putin bulion sare piper cimbru
Piept de porc cu legume la cuptor
* 3 felii de piept de porc * 1 dovlecel * 3 morcovi * 2 cepe rosii * 1 ardei gras * 6 ciuperci mai mari * 5 cartofi * cimbru * busuioc * condimente pentru porc * piper * vegeta * ulei
Carnati de porc
1 kg carne tocata de porc, 4-5 catei de usturoi, sare, piper, boia de ardei dupa gust 50-100 ml apa, intestine subtiri de porc