Ciorba de burta congelata

Ciorba de burta congelata retete: cum gatesti ciorba de burta congelata si cele mai gustoase retete de ciorba de burta fara burta, ciorba de burta, ciorba de burta vegetariana, ciorba de burta moldoveneasca, ciorba de burta vegana, ciorba de burta ardeleneasca, ciorba de burta simpla, retete ciorba de burta traditionala, ciorba de burta reteta originala, ciorba de burta traditionala romaneasca.

Ciorbă de burtă ardelenească

Ciorba de burtă este una dintre cele mai iubite și populare ciorbe din meniul românilor. Aproape că nu există reutaurant în meniul căruia să nu se regăsească. Astăzi vă propunem să încercați o ciorbă de burtă după rețeta ardelenească. Ce are aceasta în plus față de ciorba de burtă obișnuită? Rasol sau picioare de porc, care aduc un plus de gust și puțină grăsime, cât să îi dea aroma care trebuie. 

Ciorba de legume cu bors

1 ceapă medie 1 morcov potrivit 1 păstrârnac potrivit ½ ţelină micuţă 1 ardei rosu 1 dovlecel mediu 1 cartof măricel 15 cm tijă praz 150 g fasole verde congelată 100 g mazăre congelată suc de rosii borş magic ½ pătrunjel verde cca 2 linguri leuştean congelat

Trippa al sugo (Burta cu sos)

1 kg. burta de vita prefiarta si taiata fideluta, 7 lg. ulei de masline, 1 tulpina apio (sedano, telina) taiatq cubulete, 1 morcov taiat cubulete, 1 ceapa taiata subtire, 1 catel usturoi, 1 frunza de dafin1/2 padar vin alb sec, 300 grame rosii decojite, taiate cubulete, supa fierbinte din cub, sare, piper abundent, ardei iute (daca va place), multe frunze de busuioc rupte mai marunt, parmezan

Snitele din burta de vita prajite sau coapte la cuptor

1 kg burta de vita jumatate morcov,cateva felii de albitura,jumatate ceapa,cateva boabe de piper,o frunza de dafin pesmet ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca se coc in cuptor 4 oua sare,piper,cimbru Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Ciorba de pastaie cu ardei iute

1 punga de pastaie (fasole verde) congelata cu ardei iute,1 capatana usturoi,500 ml bulion,2 lg zarzavat pentru ciorbe,2 lg faina,50 ml ulei,patrunjel,sare,piper,vegeta

Pilaf la cuptor cu copanele

6 ciocănele pui condiment pentru carne pui boia de ardei iute 4 caţei usturoi oregano 1 lingură delikat 1 morcov mic ½ ardei roşu 10 cm tija praz 1 ceapă mică roşie 50 g mazăre congelată 50 g fasole verde congelată 50 g ciuperci congelată ¾ cană orez bob lung ½ linguriţă curry

Snitele din burta de vita in mujdei de usturoi

Snitele prajite sau coapte usturoi pentru mujdei Reteta pentru snitele: 1 kg burta de vita jumatate morcov,cateva felii de albitura,jumatate ceapa,cateva boabe de piper,o frunza de dafin pesmet ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca se coc in cuptor 4 oua sare,piper,cimbru usturoi pentru mujdei Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Ciorbă ardelenească de fasole verde (cu afumătură)

Dintre toate influențele din bucătăria românească, ciorbele ardelenești au un gust aparte. Și asta se datorează în general celor trei ingrediente-cheie: afumătura, tarhonul și boiaua de ardei. Sigur că puteți face ciorbe foarte gustoase și fără carne, dar gustul nu va mai fi același. Astăzi vă propunem o ciorbă ardelenească de fasole verde (sau galbenă, de care aveți la îndemână), aromată cu costiță afumată. Puteți renunța la costiță, dacă vreți să preparați varianta de post. 

Ciorba de vacuta

500g carne de vaca, 1 morcov, 1 telina mica, 2 ardei grasi, 2 rosii ( 3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 2 cepe, o legatura de leustean, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana

Jumari simple

Lista ingrediente:2 linguri de sare grunjoasa,2 kilograme de slana de burta porcului (sa aiba si putina carne).

Ciorba cu carne de pasare

500g carne de pasare, 1 morcov,1 telina mica,2 ardei grasi, 2 rosii (3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 1 ceapa, o legtaura de leustean, 1 cartof, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana

Tuslama

# ~500 g burta fiarta # o capatana de usturoi # 20 ml ulei # un galbenus de ou # 2 lingurite de smantana # 2 lingurite de faina # 2 foi de dafin # zeama de la o jumatate de lamaie # 1 peperoni # sare piper cimbru

Ciorbă de perișoare - cea mai simplă rețetă

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Cu toate acestea, multe gospodine consideră că este pretențioasă și greu de făcut, din cauza perișoarelor.

Ciorba de gulii umplute

gulii (de obicei cam cate persoane sunt) - eu am pus 4 bucati - se folosesc si frunzelezarzavat pentru ciorba: morcov si patrunjel500 g carne tocata amestec vita cu porc3 linguri de orez3 ouaverdeata tocata pentru compozitia de carne1 cutie 200 g smantanasare, piper

Ciorbă de ardei umpluți

Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi. 

Sunca de casa

Lista ingrediente:sunca (de pe burta porcului cu slanina si carne) de cel putin 2 kilograme,sare,boia,10 catei de usturoi,zeama de varza2 ardei iuti2-3 frunze de dafin.

Ciorba de varza dulce cu iaurt

o ceapa mare si o ceapa mica, 2 morcovi, radacina de telina, un pastirnac, 2 cartofi mici, varza dulce, iaurt (lapte batut), zarzavat de ciorba (pus de asta-toamna: rosii, ardei gras, frunze de telina, frunze de patrunjel si sare). sare, delikat, marar.

Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc

Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general.  Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc. 

Placinta de Peste

- 1 kg de file alb de peste ( eu am folosit pangatius)- o legatura patrunjel verde- 3 morcovi mici- 2-3 cozi de telina- 2 maini mazare congelata- 2 maini fasole verde congelata- o conopida mica (eu nu am pus)- o telina mica- 2 linguri pezmet- 150 g smantana- 2 oua- 150 g unt- 100 g cascaval ras sare ,piper condimente dupa gust eu am mai adaugat :- un ardei gras rosu- un pumn boabe de porumb- inca 100 g de cascaval ras afumat

Ciorba Cu Dovlecei De Post

Cantitatile de legume sunt in functie de oala, cantitatile de mai jos sunt pentru o oala de 5 l: -ardei verde si/sau rosu si/sau galben 1-2 bucati -ceapa 1 mare pentru ciorba la fiert si 1 medie la sfarsit - radacina de telina 1 jumate -albitura 1 bucata -morcovi 2 bucati -cartofi 4 medii -verdeata: patrunjel, leustean cate o legatura din fiecare -dovlecei 2-3 -bulion -bors - sare, ulei

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ingrediente pentru 6-8 portii: 600 gr carne de vita pentru ciorba (chiar asa scrie pe ea, de-a gata la caserola) 300 gr morcovi (cam 3 bucati) 200 gr telina 300 gr cartofi (2 bucati) 100 gr ardei gras 160 gr rosii bucatele cu suc (conserva CIRIO) o ceapa mica o legatura de patrunjel3-4 linguri de tarhon tocat 2 cubulete cu gust de vita o lingurita de legume deshidratate cimbru, sare

Mancaruri din resturi de friptura

&icircn zona noastra a doua zi dupa nunta se face &quotzama acra&quot unde pot veni nuntasii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinara pentru ca se face din friptura ramasa(de porc si pui) plus zarzavaturi si alte cele. Daca faci acasa o petrecere ram&acircn multe bucatele pe care le poti refolosi. &Icircn afara de ciorba am mai pregatit si o m&acircncarica delicioasa pentru felul doi. pentru ciorba: carne din friptura ceapa morcovi telina tarhon sare piper Pentru felul doi: 2 pulpe de pui fripte la gratar 2 bucati de carne de porc facute &icircn tava 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de praz tinerel 1 conserva de rosii taiate 1 conserva de lapte de cocos 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiarta verdeata condimente cajun ulei

Paella cu fructe de mare si carne de pui

3 catei de usturoi 4 pulpe de pui sau 300 gr piept de pui o ceapa rosie mare 2 ardei grasi colorati o rosie mare o punga de fructe de mare 200 gr creveti 150 gr mazare (congelata) 150 fasole verde (congelata) o frunza de dafin 2 linguri ulei de masline 500 gr orez 100 gr boabe de porumb fiert(optional) o lingurita sofran pudra de ardei rosu dulce sau iute dupa preferinta 1 litru supa de peste sau concentrat 150 gr vin alb (optional) sare piper.

Shepherd's Pie

500g carne tocata 1 ceapa mare 1 morcov 100g mazare congelata 1 ardei 3 cartofi foarte mari lapte unt

Ciorba de paste cu legume

1 punga paste, 2 morcovi,1 rosie,mazare,bors magic,vegeta

Lavashak reteta

250 gr prune 250 gr zmeura (am folosit congelata) putin zahar daca va place mai dulce

Ciorba de conopida

1 conopida; morcov ; ceapa; tacamuri pui; boia, sare, piper;patrunjel

Ciorba de pui cu multe legume

1/2kg carne pui,morcov,ceaparestul ingredientelor dupa gust

Serbet De Zmeura

Indulcit cu banane, acest serbet este gata in numai cateva minute.

Otet aromat cu zmeura

200 gr zmeura proaspata sau congelata 500 ml otet din vin alb

Ciorba de post

1kg cartofi150g ceapa100g morcovi50g patrunjel radacina30g pasta de tomate750ml bors1 legatura leustean verdesare dupa gust

Mancare de mazare cu praz

1 praz200 g mazare (eu am folosit congelata)3 linguri mustarputin uleisare dupa gust

Ciorba de salata

150g bacon3 salate2 cepe4 catei de sturoi3 linguri zarzavat (radacinoase)500g smantana4 oua~1 cana orezmarar

Ciorba racoritoare de vara

-3 morcovi taiati rondele -3 rosii taiate cubulete -2,5 l de apa -200 ml bors -sare dupa gust

Salata de conopida cu iaurt

1 conopida( proaspata sau congelata) 2 linguri maioneza de casa 200 ml iaurt degresat 2-3 catei usturoi patrunjel verde sare piper

Ardei iuti pentru ciorba

250 gr ardei iute, 6-7 cepe, 500 gr adrei gras/gogosari, otet, sare

Prajitura cu frisca si zmeura

un blat de tort, 500 ml frisca, 250 gr zmeura congelata, 5 lg zahar pudra, 2 plicuri gelatina, 200 ml lapte

Ghiveci de legume cu aripioare de pui

10 aripi de pui 1 vanata mica 150 g mazare congelata 150 fasole verde 150 g conopida 3 cartofi 1 ceapa medie 1/2 ardei capia 1 morcov mic marar verde 2 linguri rase pasta tomate 1 lingura delikat sare10 aripi de pui 1 vanata mica 150 g mazare congelata 150 fasole verde 150 g conopida 3 cartofi 1 ceapa medie 1/2 ardei capia 1 morcov mic marar verde 2 linguri rase pasta tomate 1 lingura delikat sare

Crema De Cocos Raw Cu Zmeura

Avem nevoie de: -1 cocos proaspat -1 lingura miere -zmeura congelata

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Salata de conopida cu usturoi si patrunjel

1 conopida mijlocie(400-500 grame),eu am folosit conopida congelata 4-5 catei usturoi cateva fire de patrunjel(dupa preferinta) 1 ou,ulei,sare,zeama de lamaie

Inghetata de zmeura si vanilie

5 oua un borcan de 800 gr cu smantana 7 linguri de zahar o cana de zmeura (congelata sau proaspata) esenta de vanilie.

Ciorba de vacuta cu legume

300 g pulpa vitel 1 pastarnac 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras verde 1 telina mica Suc de rosii Sare Delikat Bors 1 ou Patrunjel Leustean

Salata cu somon afumat

2 cartofi mai mari 1 morcov mare 4,5 castraveciori acrii 1 ou 2,3 linguri de mazare la conserva sau congelata 100gr somon afumat o mana de masline verzi(cu anchoa) maioneza

Dovlecei cu legume

3 dovlecei medii o jumatate de brocoli doua maini de mazare congelata o mana de baby carrot congelat 3 cepe verzi 2-3 catei de usturoi putin ulei sare piper si alte condimente dupa preferinte

Pancakes cu zmeura

200 gr faina alba 300 ml lapte 1 ou 1 lingurita praf de copt 15-20 buc zmeura (proaspata sau congelata) 200 ml frisca lichida indulcita zahar pudra (pentru decor)

Milkshake cu zmeura, banane si apa de trandafiri

300 ml lapte 100 g zmeura congelata 1 banana 1 lingurita de apa de trandafiri

Ciorba din gat de curcan

1 ceapa 1 morcov 1 tulpina de telina 1 cartof,mijlociu gat de curcan,taiat bucati apa sare, piper patrunjel verde fidea lamaie

Ciorba de gaina in oala sub presiune

1/2 gaina batrana de tara, 1 ceapa, 2 morcovi proaspeti, 1 telina potrivita, 1 ardei gras, 3 rosii, verdeata, 1 l bors, 2 linguri de orez.

Ciorba de dovlecei cu legume

3 dovlecei mediio ceapa2 morcoviun ardei gras3 rosii coapte50 g orez2 litri apa platasarezeama de la o lamaieleustean