Ciorba de burta de porc

Ciorba de burta de porc retete: cum gatesti ciorba de burta de porc si cele mai gustoase retete de ciorba de burta fara burta, ciorba de burta, ciorba de burta ardeleneasca, ciorba de burta vegetariana, ciorba de burta moldoveneasca, ciorba de burta vegana, ciorba de burta congelata, ciorba de burta simpla, ciorba de burta traditionala romaneasca, ciorba de burta fara os.

Ciorbă de burtă ardelenească

Ciorba de burtă este una dintre cele mai iubite și populare ciorbe din meniul românilor. Aproape că nu există reutaurant în meniul căruia să nu se regăsească. Astăzi vă propunem să încercați o ciorbă de burtă după rețeta ardelenească. Ce are aceasta în plus față de ciorba de burtă obișnuită? Rasol sau picioare de porc, care aduc un plus de gust și puțină grăsime, cât să îi dea aroma care trebuie. 

Ciorba din os de porc

6 bucati os porc, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 telina, 1 pastarnac, 4 cartofi, 50 g orez, 1 l bors, 1 cutie rosii decojite, sare, piper, 1 ou,verdeata

Trippa al sugo (Burta cu sos)

1 kg. burta de vita prefiarta si taiata fideluta, 7 lg. ulei de masline, 1 tulpina apio (sedano, telina) taiatq cubulete, 1 morcov taiat cubulete, 1 ceapa taiata subtire, 1 catel usturoi, 1 frunza de dafin1/2 padar vin alb sec, 300 grame rosii decojite, taiate cubulete, supa fierbinte din cub, sare, piper abundent, ardei iute (daca va place), multe frunze de busuioc rupte mai marunt, parmezan

Ciorbă de perișoare - cea mai simplă rețetă

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Cu toate acestea, multe gospodine consideră că este pretențioasă și greu de făcut, din cauza perișoarelor.

Snitele din burta de vita prajite sau coapte la cuptor

1 kg burta de vita jumatate morcov,cateva felii de albitura,jumatate ceapa,cateva boabe de piper,o frunza de dafin pesmet ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca se coc in cuptor 4 oua sare,piper,cimbru Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Ciorba de gulii umplute

gulii (de obicei cam cate persoane sunt) - eu am pus 4 bucati - se folosesc si frunzelezarzavat pentru ciorba: morcov si patrunjel500 g carne tocata amestec vita cu porc3 linguri de orez3 ouaverdeata tocata pentru compozitia de carne1 cutie 200 g smantanasare, piper

Ciorbă de ardei umpluți

Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi. 

Ciorba de porc monti

2 ardei rosii,2 ardei verzi,2 cepe mari,o tulpina medie de praz,2 dovlecei mici,1/2 kg carne de porc,cate o legatura de verdeata,1/2 kg bors

Ciorba de porc cu tarhon si smantana

1 kg carne de porc, 1/2 telina,2 ardei, 200 ml smantana, 2 galbenusuri, 100 gr orez, 1 ceapa, 2 morcovi, tarhon, 3 lg otet, vegeta, piper

Ciorbă de oase de porc

Ciorba de oase de porc este foarte gustoasă și sățioasă, mai ales iarna. O puteți acri cu borș sau cu zeamă de varză și savura pe post de prânz delicios. Secretul acesteia este să alegeți oase de porc ușor afumate, pentru că vor da un gust aparte ciorbei. De asemenea, o puteți face și dulce, dar este mai gustoasă atunci când o acriți cu borș sau cu zeamă de varză. 

Ciorbă de porc cu zeamă de varză

Ciorba de porc cu zeamă de varză este un fel de mâncare tradițional moldovenesc perfect pentru zilele reci de iarnă, chiar și în perioada Sărbătorilor. Se pregătește foarte ușor și sunt necesare doar câteva ingrediente.

Snitele din burta de vita in mujdei de usturoi

Snitele prajite sau coapte usturoi pentru mujdei Reteta pentru snitele: 1 kg burta de vita jumatate morcov,cateva felii de albitura,jumatate ceapa,cateva boabe de piper,o frunza de dafin pesmet ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca se coc in cuptor 4 oua sare,piper,cimbru usturoi pentru mujdei Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Ciorba din ciolan de porc

700 g ciolan porc 1 ceapă mica ¼ praz 1 pastarnac 1 morcov 1/2 telina mica cca 1 ardei rosu (eu am avut de la congelator) suc de rosii o mana orez delikat bors leustean (de la congelator) patrunjel

Mancaruri din resturi de friptura

&icircn zona noastra a doua zi dupa nunta se face &quotzama acra&quot unde pot veni nuntasii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinara pentru ca se face din friptura ramasa(de porc si pui) plus zarzavaturi si alte cele. Daca faci acasa o petrecere ram&acircn multe bucatele pe care le poti refolosi. &Icircn afara de ciorba am mai pregatit si o m&acircncarica delicioasa pentru felul doi. pentru ciorba: carne din friptura ceapa morcovi telina tarhon sare piper Pentru felul doi: 2 pulpe de pui fripte la gratar 2 bucati de carne de porc facute &icircn tava 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de praz tinerel 1 conserva de rosii taiate 1 conserva de lapte de cocos 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiarta verdeata condimente cajun ulei

Ciorbă de porc a la grec

Ciorba de porc a la grec este foarte ușor de gătit și este potrivită pentru mesele de prânz și de cină din orice zi obișnuită, dar poate fi servită chiar și în zilele festive, ca prim fel de mâncare.

Ciorbă de porc ardelenească

Ciorba de porc ardelenească este un fel de mâncare autohon gustos, hrănitor și sățios, ce se poate servi la prânz și la cină mai ales în zilele și serile reci de toamnă și de iarnă.

Ciorbă țărănească de porc

Ciorba țărănească de porc este bogată în legume și fie că este acrită cu borș, cu oțet, zeamă de lămâie sau este dreasă cu ou și smântână, ciorba de porc este întotdeauna delicioasă.

Ciorba de vacuta

500g carne de vaca, 1 morcov, 1 telina mica, 2 ardei grasi, 2 rosii ( 3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 2 cepe, o legatura de leustean, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana

Ciorbă de miel cu măcriș

Ciorbă de miel cu măcriș - o mâncare tradițională și sănătoasă, bogată în nutrienți și arome autentice.

Ciorba cu carne de pasare

500g carne de pasare, 1 morcov,1 telina mica,2 ardei grasi, 2 rosii (3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 1 ceapa, o legtaura de leustean, 1 cartof, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana

Caltaboș după rețeta tradițională

Caltaboșul este de-a dreptul savuros în perioada sărbătorilor, iar dacă aveți chef să îl faceți acasă, rețeta tradițională presupune să treceți totul prin mașina de tocat, iar condimentele să fie măcinate fin.

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Dacă mergeți într-un restaurant din zona Ardealului, este imposibil să nu găsiți în meniu ciorba de cartofi cu afumătură și tarhon. Este una dintre cele mai populare ciorbe din bucătăria ardelenească, se poate face cu sau fără smântână, iar ingredientul secret care îi dă aromă este tarhonul. Puteți folosi orice fel de carne afumată, de la costiță până la cârnați. 

Tuslama

# ~500 g burta fiarta # o capatana de usturoi # 20 ml ulei # un galbenus de ou # 2 lingurite de smantana # 2 lingurite de faina # 2 foi de dafin # zeama de la o jumatate de lamaie # 1 peperoni # sare piper cimbru

Sunca de casa

Lista ingrediente:sunca (de pe burta porcului cu slanina si carne) de cel putin 2 kilograme,sare,boia,10 catei de usturoi,zeama de varza2 ardei iuti2-3 frunze de dafin.

Lebăr de casă - rețeta moldovenească

Lebărul de casă, după o rețetă tradițională moldovenească, este una dintre mâncărurile românești de Crăciun. Încă de când eram copii, bunicii puneau pe mesele de sărbătorile de iarnă lebăr.

Tobă de porc - rețetă tradițională

Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor iarna. Le puteți cumpăra gata făcute sau le puteți prepara în casă, dacă aveți la îndemână carne proaspătă de porc. Astăzi vă prezentăm o rețetă tradițională de tobă, ușor de făcut și perfectă pentru masa de sărbători și nu numai. 

Ciorba de varza dulce cu iaurt

o ceapa mare si o ceapa mica, 2 morcovi, radacina de telina, un pastirnac, 2 cartofi mici, varza dulce, iaurt (lapte batut), zarzavat de ciorba (pus de asta-toamna: rosii, ardei gras, frunze de telina, frunze de patrunjel si sare). sare, delikat, marar.

Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc

Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general.  Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc. 

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură

Ciorba ardelenească de cartofi cu afumătură este genul acela de ciorbă de care te îndrăgostești de la prima gustare. Aromată, sățioasă, puțin picantă și cu gustul inconfundabil de afumătură, această ciorbă tipic ardelenească nu are cum să nu vă placă. Se face simplu, din ingredientele la îndemână și este un fel de mâncare economic, pe care îl puteți prepara oricând, pentru întreaga familie. Puteți folosi orice fel de carne afumată, de porc sau de vită. Trebuie să luați în calcul că dacă alegeți o carne care este doar afumată și nu este gătită în prealabil, trebuie să-i acordați mai mult timp de gătire.  Fierbeți carnea separat, iar când este pe jumătate fiartă, o puteți transfera în oala de ciorbă. Dacă alegeți kaizer sau costiță afumată, acestea nu au nevoie de fierbere prealabilă. 

Tobă de casă cu gelatină

Toba de casă cu gelatină este un produs tradițional românesc ce se consumă în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ciorba Cu Dovlecei De Post

Cantitatile de legume sunt in functie de oala, cantitatile de mai jos sunt pentru o oala de 5 l: -ardei verde si/sau rosu si/sau galben 1-2 bucati -ceapa 1 mare pentru ciorba la fiert si 1 medie la sfarsit - radacina de telina 1 jumate -albitura 1 bucata -morcovi 2 bucati -cartofi 4 medii -verdeata: patrunjel, leustean cate o legatura din fiecare -dovlecei 2-3 -bulion -bors - sare, ulei

Ciorbă de miel cu leuștean și orez

Ciorba de miel cu leuștean și orez este o mâncare tradițională românească are aduce un gust rafinat meselor de sărbători și este preferată în special de Paște.

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ingrediente pentru 6-8 portii: 600 gr carne de vita pentru ciorba (chiar asa scrie pe ea, de-a gata la caserola) 300 gr morcovi (cam 3 bucati) 200 gr telina 300 gr cartofi (2 bucati) 100 gr ardei gras 160 gr rosii bucatele cu suc (conserva CIRIO) o ceapa mica o legatura de patrunjel3-4 linguri de tarhon tocat 2 cubulete cu gust de vita o lingurita de legume deshidratate cimbru, sare

Racituri moldovenesti (sau piftie de porc)

picioare de porc, un buturel potrivit, urechi de porc morcov, pătrunjel, o ceapă mare, câţiva căţei de usturoi, doi cartofi sare, piper boabe, delikat

Placinta aperitiv cu franjuri

200 gr ficat de porc 200gr limba de porc 200gr rinichi de porc ceapa,usturoi,marar verde 3oua ulei foi de placinta sare faina

Piept de porc cu legume la cuptor

* 3 felii de piept de porc * 1 dovlecel * 3 morcovi * 2 cepe rosii * 1 ardei gras * 6 ciuperci mai mari * 5 cartofi * cimbru * busuioc * condimente pentru porc * piper * vegeta * ulei

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

800g fasole neagra boabe250g carne de vita250g coaste de porccoada de la porc (sau 1 ureche)100g spate afumat de porc80g sunca afumata2 carnati de porc1 carnat portughez1 ceapa3 catei de usturoi1 lingura ulei de masline2 frunze de dafin1 portocala

Carnati de porc

1 kg carne tocata de porc, 4-5 catei de usturoi, sare, piper, boia de ardei dupa gust 50-100 ml apa, intestine subtiri de porc

Racitura de porc

3 picioare de porc un sfert de cap de porc cu carne 2 urechi o coada o ceapa un morcov 3 foi de dafin 6-7 boabe de ienibahar 5-6 boabe de coriandru 4-5 boabe de piper negru sare si usturoi dupa gust

Porc Florentine - ruladă de porc în aluat foietaj

Mușchiul de porc este o carne foarte ofertantă, din punct de vedere al felurilor în care o puteți găti. De la o banală friptură la grătar, șnițel, friptură cu diverse sosuri și până la preparate mai complexe cum ar fi o ruladă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una delicioasă de ruladă cu mușchi de porc, spanac și brânză, rumenită la cuptor. Seamănă cu rețeta de vită Wellington, doar că este preparată cu carne de porc și nu este la fel de pretențioasă. 

Friptura de porc cu nectarine

1 nectarina1 castravete mare1 ardei iute1/2 ardei gras galbenpatrunjel verdesareuleicarne de porc condimente specifice pentru friptura sa porc sau traditionalul sare si piper

Tocanita acra,reteta traditionala

7-8 buc carnat de porc 7-8 buc costite de porc 200 gr carne de picior afumat de porc o sticla de bulion de casa(cam 400ml) o lingura de faina ulei pt prajit sare,piper

Inima si mici de porc

12 mici de porc. 2 inimi de porc. 1 salata verde mare. 1 legatura de ridichi. 1 ardei rosu gras. 1 ceapa rosie. 5 sau 6 surimi. sare,piper roz,tarhon uscat si alte condimente care ne plac.

Gratar de porc marinat ^in vin

1 kg cotlet de porc cu os(ceafa de porc cu os) 200 ml vin alb(rosu) 100 ml apa minerala sare piper

Pizza De Iarna Cu Gogosari

200 gr faina 100 gr lapte dulce carnati porc salam porc kaiser porc 2 oua 1 lingura mustar 2 linguri suc rosii 200 gr gogosari in otet 1 pachet branza topita felii

Piftie de porc cu usturoi

1 ½ kg picioare sau cap de porc sorici de porc 1 ceapa 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastirnac 1 telina 2 foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar 3-4 catei de usturoi (facultativ) sare

Tocanita cu ficat si plaman de porc

500g ficat de porc 400g plaman de porc 500g ciuperci pleurotus 4 cartofi mari 4 cepe medii 1 morcov mare 1 ardei gras 1 legatura patrunjel sare,piper bulion

Pulpa de porc cu piper si carnati la cuptor

1 felie de pulpa de porc 1/2 kg carnati de porc grosi 2 linguri de amestec de piper mozaic(rosu,alb,verde,negru) 2 foi de dafin sare

Carnati proaspeti de porc

Pentru 6 kg:carne de porc - 3,250 kggrasime bucati - 1,5 kgcarne de vita - 800 gusturoi - 25 gcimbru - 20 gsare si piper dupa gustmate de porc - 12 m.