Ciorba de fasole verde cu afumatura

Ciorba de fasole verde cu afumatura retete: cum gatesti ciorba de fasole verde cu afumatura si cele mai gustoase retete de fasole verde cu branza la cuptor, mancare de fasole verde, ciorba fasole, mazare cu afumatura, varza a la cluj cu afumatura, mancare de salata verde cu iaurt, supa de salata verde cu iaurt, fasole cu ciolan la slow cooker, bors de fasole, mancare de fasole.

Ciorba de fasole verde cu afumatura

1 kg fasole1 morcov mare2 cepe1 capatana de usturoi1 ardei200 g afumatura3 rosii4 lg bulion3 lg fainauleimarardelikat

Ciorbă ardelenească de fasole verde (cu afumătură)

Dintre toate influențele din bucătăria românească, ciorbele ardelenești au un gust aparte. Și asta se datorează în general celor trei ingrediente-cheie: afumătura, tarhonul și boiaua de ardei. Sigur că puteți face ciorbe foarte gustoase și fără carne, dar gustul nu va mai fi același. Astăzi vă propunem o ciorbă ardelenească de fasole verde (sau galbenă, de care aveți la îndemână), aromată cu costiță afumată. Puteți renunța la costiță, dacă vreți să preparați varianta de post. 

Ciorba de fasole cu afumatura

700 g afumatura: ciolan afumat sau orice afumatura2 morcovi potriviti1 ardei capia rosu daca aveti1 cepa alba1 ceapa rosie albitura1 telina1 legatura leustean proaspat (pentru ca nu am gasit am pus patrunjel proaspat si leustean uscat)Pasta de tomate sau rosii aproximativ 300 mlCimbru300 g fasole boabe alba sau pestritaFrunze dafinPiperVegeta1 cub de concentratBorsPaprika

Fasole verde cu afumatura si cabanos

Pentru 4 persoane: 500 g fasole verde 100 g afumatura 300 g cabanos 1 ceapa 1 rosie 4 linguri ulei pentru calit ulei pentru prajit cabanosul cateva fire de patrunjel 50 ml bulion sau ketchup sare piper chili paprika 2-3 lingurite faina optional 3-4 catei usturoi

Mancare de fasole boabe cu afumatura

.500g fasole boabe .500 g afumatura .2 cepe .1 ardei gras .2 morcovi .2-3 rosii .foi de dafin .cimbru .piper boabe .sare

Ciorba de bolboroace sau de bolbotine

ceapa, morcov, varza, ardei (gras si iute), un carnat afumat (merge orice afumatura buna), dovlecel, fasole verde si cartof, zeama de varza, cimbru, sare, piper.

Ciorba de varza cu afumatura

½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel

Ciorbă de spanac cu afumătură

Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta.  În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Dacă mergeți într-un restaurant din zona Ardealului, este imposibil să nu găsiți în meniu ciorba de cartofi cu afumătură și tarhon. Este una dintre cele mai populare ciorbe din bucătăria ardelenească, se poate face cu sau fără smântână, iar ingredientul secret care îi dă aromă este tarhonul. Puteți folosi orice fel de carne afumată, de la costiță până la cârnați. 

Ciorba de fasole verde cu leustean

un litru de supao ceapa mica200 gr fasole verde3 linguri zarzavat pentru iarna1 lingura de leustean4 linguri de smantanasare si piper

Ciorba de fasole verde

1 kg fasole3 morcovi2 radacini de patrunjel1 bucata telina (200 gr)3-4 catei usturoi250 ml bulion (suc de rosii)1 lingura faina2 ouasare, condimente (busuioc, cimbru, marar, leustean ... ce va place)

Mancarica de fasole cu afumatura

- o conserva de fasole (400g) si nu ma bateti dar nu am gasit fasole uscata - o ceapa plus un fir de ceapa verde pentru un plus de culoare - un morcov - un ardei gras (eu am pus kapia) - 100g costita afumata - 3 felii carnat chorizo (optional mie imi place cand gasesc bucati crocante de chorizo in fasole) - un cub condimente de legume - patrunjel dupa gust - o lingura pasta de tomate - sare si piper - ulei pentru prajit

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură

Ciorba ardelenească de cartofi cu afumătură este genul acela de ciorbă de care te îndrăgostești de la prima gustare. Aromată, sățioasă, puțin picantă și cu gustul inconfundabil de afumătură, această ciorbă tipic ardelenească nu are cum să nu vă placă. Se face simplu, din ingredientele la îndemână și este un fel de mâncare economic, pe care îl puteți prepara oricând, pentru întreaga familie. Puteți folosi orice fel de carne afumată, de porc sau de vită. Trebuie să luați în calcul că dacă alegeți o carne care este doar afumată și nu este gătită în prealabil, trebuie să-i acordați mai mult timp de gătire.  Fierbeți carnea separat, iar când este pe jumătate fiartă, o puteți transfera în oala de ciorbă. Dacă alegeți kaizer sau costiță afumată, acestea nu au nevoie de fierbere prealabilă. 

Mancare de fasole cu afumatura

Ciolan Kaizer afumatFasoleCeapaArdei gras rosu1 morcovMararFoi de dafinPiperPasta de tomate

Bors de fasole cu afumatura

1/3kg fasole,ceapa,morcov,pastarnac-dupa gust,ciolan dezosat-dupa gust,2 buc carnati afumati,bors,patrunjel,sare,piper-dupa gust

Fasole scazuta

300 g fasole (boabe mari) 1 ceapa 1 foaie de dafin 1 lingura zarzavat de ciorba 1 lingura sos iute 1 lingura pasta de tomate (sau un paharel de suc de rosii) 50 ml ulei sare cimbru marar si patunjel verde

Fasole scazuta cu afumatura

500 g fasole boabe 1 morcov mare 1/2 telina potrivita 1 cartof potrivit 1 ceapa medie 1 ceapa mare 700 g scarita de porc suc de rosii marar delikat sare boia iute

Salata de fasole cu sos de vin

1 cana fasole rosie, fiarta1 cana fasole alba, fiarta1 cana fasole neagra, fiarta250g fasole verde, oparita1 ceapa mica rosie, tocata1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi2 linguri de patrunjel proaspat, tocatIngrediente pentru sosul de vin:1/4 cana otet din vin rosu1/4 cana ciorba de legume (portie) sau supa din conserva.3 linguri vin rosu sec (vin de Xeres)1 catel de usturoi, tocat1 lingura ulei de maslinesare de mare si piper dupa gust

Ciorba cu cartofi si afumatura

- 1 ceapa mare- 1 morcov mare- 7-800 gr cartofi- 4-5 bucati taiate din coasta afumata sau scarita- 4-5 linguri ulei- 1 lingura piper boabe- 1/2l zeama de varza sau bors- 2 oua- 1 leg. patrunjel verde- 1 lingura sare- 100 gr smantana

Varza noua cu afumatura in vas roman

.2 verze proaspete .750 g afumatura . 1 ceapa (eu am avut ceapa rosie) .2-3 fire de ceapa verde .1 legatura de marar .o cana suc de rosii .boia .foi de dafin .piper boabe .sare,piper .ulei

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

500 gr fasole uscata2 morcovi1 ceapa1 telina3 linguri pasta de tomate50 ml ulei1 ardei gras1 ceapa mai mica pentru calitleustean verdesare, cimbru

Tocanita de marar cu ceapa verde si afumatura

4legaturi de marar 4-5legaturi de ceapa 500gr afumatura de porc 2-3linguri bulion

Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc

Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline. 

Ciorba de legume cu ou

2 cepe3 morcovi1/2 telina1/2 varza mica1 farfurie fasole pastai1/2 dovlecel1 ardei verde2 maini mazare verde2 linguri suc de rosiiborsleusteanpatrunjelsare si baza pentru mancaruri

Ciorbă de văcuță - rețeta cu care nu ai cum să dai greș

Ciorba de văcuță, atât de iubită și apreciată în bucătăria românească, dar în egală măsură una dintre cele mai dificile. Asta pentru că gospodinele se feresc de ea, nu din cauză că ar fi greu de făcut, ci pentru că necesită foarte mult timp de preparare și răbdare.  În funcție de cât de ”bătrână” este carnea, ciorba de văcuță va trebui să stea la foc mai mult timp. De aceea, dacă este vită cumpărată, va fi o loterie, pentru că nu veți ști cât trebuie fiartă. Dacă aveți carnea de vită dintr-o sursă pe care o cunoașteți, atunci veți ști din start de cât timp are nevoie ciorba de văcuță pentru a fi gata.  Trebuie să mai știți că puteți folosi și oala sub presiune pentru această rețetă. Va scurta semnificativ timpul de pregătire a ciorbei, dar zeama va fi tulbure. Dacă nu vă deranjează, fierbeți carnea de vită în oala sub presiune, iar apoi urmați indicațiile din rețetă. 

Ciorbă de fasole servită în pâine

Ciorba de fasole este unul dintre acele preparate care ne aduce aminte de gustul mâncării de acasă, făcută de mama sau bunica. Dacă vă place ciorba de fasole, trebuie să încercați această rețetă, servită în pâine. Ciorbă fierbinte, într-un bol crocant de pâine, pe care îl puteți mânca pe măsură ce mâncați din ciorbă. Sună delicios, nu-i așa? Multe restaurante servesc ciorba de fasole așa, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care să o faceți acasă. Pâinea suport o puteți cumpăra, pentru a vă fi mai simplu, sau o puteți face voi, dacă aveți timp și răbdare. Totuși, ciorba este foarte gustoasă servită din pâine pe vatră, pe care o găsiți în supermarketuri.

Ciorba de legume cu conopida

1 dovlecel2 cartofi1 telina mica1 cana zeama de corcoduse pentru acrit4-5 rosiipasta de tomate1 mana fasole galbenapatrunjel verdecateva buchetele de conopida1 ardei capia1 ardei gras verde1 ceapa1 legatura de leustean1 morcov

mancarica de fasole verde

500 g fasole verde 4 cepe verzi 2 morcovi 2 ardei 2 linguri pasta de tomate marar verde

Varza noua cu marar si afumatura

2 verze de 1,5 kg 3 legaturi ceapa verde 5 linguri ulei 3 linguri bulion 3 legaturi de marar tocat afumatura sare piper.

Fasole verde lata sau fideluta

fasole verde 1 kg 1 ou , ulei usturoi 4 catei, maioneza 250-300 g sare patrunjel.

Fasole verde la borcan pentru iarnă

Este perioada ideală pentru a ne ocupa de conservele pentru iarnă. Legumele și fructele românești s-au copt, așa că astăzi vă propunem o rețetă de fasole verde (sau galbenă) la borcan, pe care o puteți păstra peste iarnă.  Puteți folosi fasole verde, galbenă, fideluță sau fasole grasă și puteți alege să nu o opăriți înainte, dacă vreți ca fasolea să se păstreze cât mai crudă. Trebuie însă să știți că fasolea opărită se păstrează mai bine, iar fasolea crudă are nevoie să fie depozitată într-un loc cu temperaturi mai scăzute, cum ar fi un beci sau pivniță.

Ciorba de legume cu bors

1 ceapă medie 1 morcov potrivit 1 păstrârnac potrivit ½ ţelină micuţă 1 ardei rosu 1 dovlecel mediu 1 cartof măricel 15 cm tijă praz 150 g fasole verde congelată 100 g mazăre congelată suc de rosii borş magic ½ pătrunjel verde cca 2 linguri leuştean congelat

Fasole rosie cu afumatura si ardei copt

Ingrediente : 1 kg de fasole rosie ,bob mare costite afumate 2 morcovi 1/2 radacina de telina frunze de telina 2 ceape 2 ardei kapia rosii 3 linguri cu bulion 3-4 frunze de dafin 1/2 lingurita cimbru (reduce balonarea) piper boia de ardei iute afumata

Ciorba americana de fasole si arahide

150 g arahide, 1 leg ceapa verde, 200 g telina, 2 cartofi mijlocii, 1 l.s. ulei de arahide, 500 g rosii (din conserva), eventual putina supa de legume din plic, 3 l.s. frunze de cimbru tocate, 3 l.s. cimbru tocat, 800 g fasole uscata (din conserva), sare, piper proaspat, 5 picaturi tabasco 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel)

Ciorba de fasole cu ciolan

Ingrediente:1 ciolan cu os (aprox. 500 gr)400 g fasole boabe200 g morcovi200 g telina/pastarnac/patrunjel radacina1 ceapasare, piper,tarhon in otet, patrunjel frunze, dupa preferinta1 lingura uleiceapa rosie pentru servit sau ardei iuti

Ciorbita cu afumatura

Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii

Parjoale cu fasole verde

500 g carne tocata de curcan 1-2 oua ceapa verde sare piper faina 1 rosie ardei gras rosu si verde 500 g fasole verde ulei patrunjel verde

Ciorba taraneasca de rata

1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare

Vitel cu fasole verde

400 g fasole verde congelata 500 g carne citel 1 ceapa 1 gogosar 2 linguri pasta de ardei sare piper marar verde 2 linguri ulei

Salata de fasole boabe

- 1 cutie fasole cu bobul foarte mare - 1 cutie - 4 tipuri de fasole - 1 ardei gras - 1 ceapa uscata - 1 legatura ceapa verde - 1 legatura usturoi verde - 1 legatura patrunjel - sare - piper - 50 ml ulei de masline - zeama de la 2 lamai.

Mancaruri din resturi de friptura

&icircn zona noastra a doua zi dupa nunta se face &quotzama acra&quot unde pot veni nuntasii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinara pentru ca se face din friptura ramasa(de porc si pui) plus zarzavaturi si alte cele. Daca faci acasa o petrecere ram&acircn multe bucatele pe care le poti refolosi. &Icircn afara de ciorba am mai pregatit si o m&acircncarica delicioasa pentru felul doi. pentru ciorba: carne din friptura ceapa morcovi telina tarhon sare piper Pentru felul doi: 2 pulpe de pui fripte la gratar 2 bucati de carne de porc facute &icircn tava 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de praz tinerel 1 conserva de rosii taiate 1 conserva de lapte de cocos 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiarta verdeata condimente cajun ulei

Varza cu afumatura

500gr afumatura de porc 1,5kg varza 2 ardei capia 1 ardei gras 500gr rosii

Fasole verde cu maioneza

500 g fasole verde1 ou100 ml ulei1 capatana de usturoipiper, chilli, cimbru

Ciorba de pastaie cu ardei iute

1 punga de pastaie (fasole verde) congelata cu ardei iute,1 capatana usturoi,500 ml bulion,2 lg zarzavat pentru ciorbe,2 lg faina,50 ml ulei,patrunjel,sare,piper,vegeta

Ciorba taraneasca delicioasa de legume

2 l apa,1 litru zer (sau 500 g iaurt diluat cu apa),o mina de mazare,o mina de fasole verde,2 cartofi,1 ceapa,1 morcov,1 patrunjel,2-3 rosii,1 legatura marar,1 legatura patrunjel,sare

Mazare cu afumatura

2 cutii mici de mazare Bonduelle pe post de afumatura am folosit coaste afumate 3 cartofi 2 morcovi 1 ceapa foi de dafin 2 linguri pasta de tomate marar ulei sare piper macinat

Fasole verde cu rosii si usturoi

500 g fasole verde (am folosit fasole congelata) 500 g rosii o ceapa un ardei gras (am folosit ardei rosu congelat) o capatana mai mica de usturoi sau adaugati dupa gust ulei 3-4 linguri pesmet 1-2 legaturi patrunjel tocat piper,

Iahnie de fasole rosie cu afumatura

600 g fasole rosie boabe 350 g pipet de porc fiert si afumat sau costita 2 ardei grasi rosu/galben 1 ceapa mai mare 2 morcovi 2 rosii 300 ml bulion 50 g ketchup de rosii si ardei rosii 2-3 linguri faina 3-4 linguri ulei 1 legatura marar si patrunjel 2 cuburi costita afumata 2 frunze de dafin sare piper cimbru

Ciorbă de legume (de post)

Supele și ciorbele sunt o alegere perfectă pentru prânz. Sunt potrivite și dacă țineți dietă, pentru că nu au multe calorii. În plus, în sezonul rece, o supă caldă vă ajută să combateți gripa și răceala și vă dă un boost de energie, datorită legumelor.  Astăzi vă propunem o rețetă vegetariană sau de post, spuneți-i cum vreți. O ciorbă de legume, simplă, delicioasă și foarte sănătoasă. Puteți adăuga orice alte lume vă plac și aveți la îndemână în casă, cum ar fi dovlecel, vânătă etc. 

Ciorbă de legume (de dietă)

Supele și ciorbele sunt recomandate întotdeauna în diete, pentru că au puține calorii, au un conținut mare de vitamine, datorită legumelor proaspete și vă țin de foame până la următoarea masă. Un bol de supă de legume, la prânz, este menaipomenit atât pentru sănătate, pentru sistemul digestiv, cât și pentru siluetă. Atât timp cât ciorba nu conține mult ulei, carne grasă sau paste/ orez din belșug, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la siluetă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă. O ciorbă de legume delicioasă, ușor de făcut și pe care o puteți adapta la preferințele voastre. Puteți adăuga și alte legume care vă plac, plus condimentele preferate: cimbru, foi de dafin, boia etc. O puteți personaliza în funcție de gusturi și vă puteți bucura de ea chiar dacă țineți dietă sau nu.