Retete cu Hrean

Piure de cartofi cu hrean și smântână

Rețeta de piure de cartofi cu hrean și smântână! O combinație cremoasă și plină de gust, perfectă ca garnitură sau ca fel principal.

Mușchi de porc cu sos de hrean

Descoperă cum să prepari mușchi de porc cu sos de hrean, o rețetă delicioasă și sofisticată. Sfaturi pentru o gătire perfectă și idei de garnituri.

Hrean ras cu sfeclă roșie la borcan

Descoperă rețeta de hrean ras cu sfeclă roșie la borcan. Un deliciu care completează orice masă și adaugă un plus de sănătate. Pas cu pas, află cum să o prepari acasă!

Sos de hrean cu smântână și maioneză. Un sos perfect pentru friptură, gata în 5 minute

Pentru sosul de hrean cu smântână și maioneză ai nevoie doar de două îngrediente pentru a-l face, merge de minune mâncat cu legume, biscuiți, pâine sau pus pe carne de porc, de pui sau de vită.

Salată de sfeclă roșie cu hrean

Salata de sfeclă roșie cu hrean este o alternativă delicioasă de făcut în loc de salata de varză și nu conține acea maioneză grea, pentru a vă ușura digestia.

Hrean ras la borcan cu oțet. Cel mai bun hrean pe care il vei mânca vreodată

Aveți o rădăcină proaspătă de hrean? Iată cum puteți prepara acasă hrean ras la borcan adăugând oțet și mărunțind-o într-un robot de bucătărie.

Castraveți murați în saramură pentru iarnă

Castraveții murați în saramură pot da o savoare deosebită meselor de prânz sau cină. Vezi ingredientele necesare și cum pregătești saramura.

Castraveți bulgărești în oțet - rețeta autentică

Descoperă cum să pui castraveți bulgărești în oțet după rețeta autentică. Ideali pentru salate și gustări!

Șnițel Strindberg

Șnițelul strindberg sau friptura strindberg, așa cum mai este numită, este o rețetă inspirată din bucătăria germană, delicioasă și foarte ușor de făcut. Se face din carne de porc, cotlet sau mușchi, dar o puteți adapta și pentru alt fel de carne.  Bucata de carne este învelită într-o crustă delicioasă de ou cu muștar, hrean, curry, iar pesmetul din șnițelul clasic lipsește. De aceea se poate considera că este mai degrabă o friptură decât un șnițel clasic. 

Sos rusesc pentru friptură

Sosul rusesc este un dressing foarte popular, care se folosește în general pentru sandwich-ul Reuben, dar nu numai. Se potrivește perfect și alături de o carne de vită sau pui, sau în orice combinație vă place. Este un sos delicios, ușor iute, cremos și cu multe ingrediente, astfel că atunci când îl gustați, vă face să vă întrebați ce conține. 

Rillette de somon afumat

Somonul afumat este excelent atât pentru a fi servit ca atare, pe o felie de pâine prăjită, cât și pentru a fi inclus în diverse aperitive și rețete ușoare.  O rețetă simplă și rapidă vă prezentăm și noi astăzi. Rillette, adică o pastă de somon inspirată din bucătăria franceză, care se servește de obicei ca aperitiv, alături de un platou de brânzeturi și legume proaspete. 

Salată picantă de ardei pentru iarnă

Rețetele de murături și conserve sunt vedeta toamnei, așa că întotdeauna este bine-venită o idee pentru iarnă. Astăzi vă propunem o rețetă de ardei picant, la borcan, care se va potrivi perfect alături de orice mâncare, la iarnă.  Aroma de ardei iute se combină perfect cu cea de usturoi și cu oțetul, astfel că veți obține o salată picantă care va arăta excelent pe rafturile din cămară, ca să nu mai vorbim de gustul deosebit!

Gogonele la borcan pentru iarnă

Dacă tot suntem în perioada în care ne ocupăm de conserve și murături, astăzi vă propunem o rețetă de gogonele murate în saramură, ușor de făcut și deliciose. Încă mai găsiți în grădini și piețe gogonele, adică roșii necoapte, așa că este un moment perfect pentru a le pune la murat.  Alegeți gogonele tari, pentru că acelea care dau în copt se vor înmuia foarte mult la borcan și nu își vor păstra textura fermă. 

Gogoșari murați pentru iarnă

Este perioada aceea a anului, în care gospodinele pregătesc conservele pentru iarnă. Murături, gemuri și dulcețuri - este momentul lor, pentru că fructele și legumele s-au copt și sunt numai bune de pus la borcane pentru iarnă.  Astăzi vă prezentăm o rețetă ușoară de gogoșari în oțet, care se păstrează foarte bine pe parcursul iernii. Gogoșarii nu se vor înmuia, ci vor rămâne fermi și aromați. 

Sfeclă cu hrean la borcan, pentru iarnă

Este sezonul murăturilor și al conservelor pregătite pentru iarnă, așa că astăzi vă propunem o rețetă de sfeclă murată cu hrean, perfectă pentru iarnă. Salata de sfeclă murată se potrivește cu orice, mai ales în sezonul rece și este plină de vitamine și antioxidanți.  Pentru a fi pusă la borcan, sfecla trebuie mai întâi fiartă sau coaptă, pentru a se frăgezi. Ambele variante sunt la îndemână, dar sfecla coaptă în cuptor are o aromă mai puternică decât cea fiartă. Așadar, dacă alegeți să puneți sfeclă la murat, vă sugerăm să o coaceți înainte. 

Burger de somon cu rozmarin

Un sandvis sanatos si gustos pentru mese in fuga.

Friptura de porc Diablo

O friptura suculenta, servita cu sos de mustar si hrean.

Muraturi asortate

5 kg gogosari 1,5 kg morcovi 2 radacini de telina 2 bucati conopida 1l otet 0,5 kg zahar 4 linguri sare grunjoasa frunze de telina boabe de mustar piper, hrean

Pate de somon afumat si crema de branza

Un pate cremos, cu gust rafinat poate fi aperitivul perfect.

Tarte cu sfecla, somon afumat si hrean

O reteta simpla si sanatoasa, cu o combinatie savuroasa de somon, sfecla si hrean.

File De Vita Cu O Crusta De Hrean

O reteta de friptura de vita cu o crusta de hrean proaspat, ideala pentru o ocazie speciala sau pranzul de duminica.

Chiftele De Peste Cu Hrean Si Lamaie

Serveste aceasta reteta cu legume trase la tigaie sau salata pentru o masa sanatoasa pentru doi.

Paste Cu Somon

Serile nu trebuie petrecute in bucatarie, ci alaturi de cei dragi. De aceea am gasit o reteta pentru care nu ai nevoie decat de 15 minute.

Porc Cu Sos Remoulade De Telina

Un preparat care este gata in numai 30 de minute.

Gogosari In Otet, O Reteta Simpla Pe Care Oricine O Poate Prepara

Reteta este atat de simpla incat oricine o poate prepara.

Bruschete cu macrou afumat și ceapă murată

Aceste bruschete sunt o alternativa la celebrul somon afumat, servit la petreceri.

Pate De Somon Afumat Cu Ridichii Si Castraveti Murati

Pateul de somon afumat, servit cu paine prajita si salata de muraturi, este un aperitiv excelent.

Supa Crema De Sfecla, Cu Mere, Hrean Si Galuste

O supa hranitoare si racoroasa, perfecta pentru zilele toride de vara.

Sirop natural impotriva tuselor

*miere de albina (salcam) *100 gr hrean *o lamaie

Urzici Cu Maioneza

1 kg. urzici, 4 linguri cu varf de maioneza, o lingura de hrean ras, 3 catei de usturoi

Pate De Somon

150 g somon afumat sucul si coaja de la 1/2 lamaie 50 g unt 1 catel usturoi 5 linguri smantana 1 lingurita de hrean ras (n-am pus) sare, piper 2 linguri marar proaspat tocat

Sashimi

500 gr peste crud,500g orezsos de soiasos de hreanulei de susanzeama de la o lamaie

Ciolan cu sos cu hrean

o bucata ciolan de porc4 catei de usturoiscortisoaracimbrucuisoarechimenpiperuleihrean ras

Castraveti la borcan dulci-acrisori

4 kg castraveti½ kg zahar1 l otet (de vin alb de 9 grade sau din vin rosu)1 l apa2 linguri sare grunjoasa2 morcovi2 cepe1 hrean mare1 morcovCativa catei de usturoiBoabe de mustatFoi de dafinPiper boabeMarar uscat

Pui cu legume, cartofi si salata de sfecla

1 pui potrivit2-3 cartofi½ punga legume congelatecondimente pentru pui1 sfecla mare1 hrean miculei de maslineotet

Gogosari umpluti cu conopida

3 kg gogosari rosii1 conopida2 l otet1 l apa2 cani zaharboabe de mustarfoi de dafinpiper boabe1 lingura de sare la 1 l otethrean

Muraturi asortate

1 conopida mare 1 varza alba mare 2 verze rosii 2 kg gogonele potrivite ½ kg morcovi 1 capatana de usturoi 1 legatura mare frunze de telina 1 legatura marar uscat Cimbru uscat 3 bucati hrean 1 Pepenas rosu facultativ 1 pachet piper boabe 1 pachet boabe de mustar 1 pachet foi de dafin 1 telina radacina Sare grunjoasa

Sarmalute de manzat in frunze diferite

450 carne de manzat (tocata) 50-60 frunze de: tei hrean spanac loboda vita de vie stevie gulie si varza dulce 2-3 linguri orez 1 legatura ceapa verde (1 ceapa veche) cateva ciuperci (optional) marar patrunjel 1 rosie 300 ml bulion sau bors 100 ml ketchup din rosii si ardei rosu 100 ml smantana 3-4 lingurite faina sare piper paprika 4-5 foi de dafin 20 ml ulei 1 cub concentrat costita afumata 150 g cabanos si/sau carnat afumat 1 ardei iute verde (si/sau 1 ardei iute rosu)