Retete cu Orez

Pulpe de pui la cuptor, cu orez și ciuperci

Pulpe de pui la cuptor cu orez și ciuperci, o rețetă ușoară și delicioasă. Gătită în cuptor, această mâncare este perfectă pentru o cină sănătoasă în familie.

Ciorbă de spanac cu orez - o masă ușoară și hrănitoare

Descoperă cum să prepari o delicioasă ciorbă de spanac cu orez, perfectă pentru orice masă.

Prăjitură cu orez / Torta di riso

Descoperă gustul unic al torta di riso, o prăjitură cu orez tradițională italiană. Află cum să prepari acest desert simplu, dar sofisticat, care va impresiona orice iubitor de dulciuri.

Tocană de vinete cu orez. Rețetă de post sățioasă și aromată

Tocană de vinete cu orez, simplă de preparat și cu un gust delicios. Rețeta perfectă pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni!

Orez cu spanac - rețeta simplă, de post

O rețetă simplă și delicioasă de orez cu spanac, perfectă pentru vegetarieni și vegani. Preparată în doar câteva minute, această mâncare este bogată în nutrienți și o sursă excelentă de energie.

Caserolă cu orez - rețeta simplă și rapidă

Te-ai săturat de orez obișnuit? Încearcă caserola noastră cu orez! Simplă și rapidă, această rețetă transformă orezul într-o delicatesă. Ideală pentru prânz sau cină. 

Orez cu prune uscate - rețetă tradițională românească

Încearcă rețeta de orez cu prune uscate pentru un gust deosebit. Simplu de făcut, delicios de mâncat.

Orez în stil asiatic cu ghimbir și usturoi

Orez în stil asiatic, cu usturoi și ghimbir. Un fel de mâncare sau o garnitură aromată, ușor iute, dar foarte bună.

Orez mexican - rețeta autentică și plină de savoare

Descoperiți o rețetă delicioasă de orez mexican: arome autentice, textură pufoasă și ingrediente pline de savoare.

Orez în stil marocan

Orezul în stil marocan este un preparat savuros și aromatic, inspirat de bucătăria tradițională marocană. Combinația de condimente exotice, fructe uscate și legume transformă acest orez într-o experiență culinară delicioasă, perfectă pentru a fi servită alături de carne sau pește.

Orez cu linte și ceapă caramelizată - rețeta libaneză de mujadara

Orez cu linte și ceapă caramelizată sau mujadara este un fel de mâncare tradițional din Orientul Mijlociu. Acesta este un preparat plin de arome și texturi, cu o combinație echilibrată între dulce și sărat.

Orez cu lapte și scorțișoară - rețeta simplă, plină de savoare

Orezul cu lapte și scorțișoară are o textură și o dulceață perfectă. Sunt necesare doar câteva ingrediente și puțină răbdare pentru a prepara acest desert preferat de generații întregi.

Pilaf de orez simplu - cea mai ușoară rețetă

Pilaful de orez simplu este o garnitură ce se potrivește de minune cu fel și fel de mâncăruri, cu sau fără carne. Modul de preparare este cât se poate de ușor și nu aveți nevoie decât de cinci ingrediente, pe care cel mai probabil le găsiți deja în cămară.

Orez prăjit cu pui - rețeta asiatică, plină de savoare

Orezul prăjit cu carne de pui este un preparat delicios cu origini chinezești ce oferă senzație de confort. Se prepară foarte ușor și nu necesită prea multă experiență în bucătărie.

Orez prăjit cu legume, în stil asiatic

Orezul prăjit cu legume, este o masă delicioasă în sine, plină de legume proaspete și de arome, gata în mai puțin de 30 de minute. 

Pilaf de orez cu pui - rețetă gata în doar 30 de minute

Acest pilaf de orez cu carne de pui se pregătește într-o singură cratiță, în mai puțin de 30 de minute.

Orez cu ciuperci la cuptor

Orez cu ciuperci la cuptor - o experientă culinară de neuitat. Ciupercile acoperite cu unt, aroma puternică a usturoiului și savoarea delicată a orezului se combină perfect pentru a crea un fel de mâncare gustos, care te va face să te întorci întotdeauna pentru mai mult.

Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor, o garnitură delicioasă preparată din orez bazmati. Orezul iese atât de pufos și copt la perfecție.

Pilaf de orez cu ciuperci

Savuros, pufos și delicios, acest pilaf de orez cu ciuperci este ușor de preparat și poate fi o cină vegană pe care toată lumea o va îndrăgi!

Orez simplu la cuptor - cea mai ușoară rețetă

Pregătirea orezului la cuptor este rapidă, ușoară, iar la final veți avea o masă bogată și un orez pufos. Această rețetă ușoară cu doar 3 ingrediente este excelentă pentru pregătirea mesei și se poate congela, de asemenea.

Orez prăjit cu ou - cea mai simplă rețetă

Orezul prăjit cu ou este un preparat simplu și delicios, cu sos de soia, ulei de susan, ouă și ceapă verde, potrivit pentru prânz sau cină. În total, este nevoie de doar șase ingrediente și de 10 minute pentru gătit.

Orez cu ciuperci - rețeta simplă și hrănitoare

Orezul cu ciuperci este un fel de mâncare care constă, de obicei, din orez gătit cu ciuperci și alte ingrediente, cum ar fi legume, ierburi și condimente.

Salată de orez cu legume - colorată și plină de arome

Salata de orez cu legume este absolut perfectă pentru prânz, ca aperitiv la o petrecere sau ca garnitură la cină. Este nutritivă, ușoară, crocantă, colorată și răcoritoare.

Sarmale în oală de lut - cea mai gustoasă rețetă

Sarmalele în vase de lut au mereu ceva în plus, o anumită frăgezime, suculență, o aromă mai adâncă și mai bine conturată.

Sarmale de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată

Sarmalele de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată, se pregătesc foarte ușor, sunt delicioase, hrănitoare și sățioase.

Sarmale de post în foi de viță cu ciuperci și orez

Sarmale de post în foi de viță cu ciuperci și orez, aromate, sănătoase și, mai ales, de post. Le puteți face pe aragaz, dar sunt mai gustoase la cuptor.

Sarmale de post cu orez și varză murată

Sarmale de post delicioase, cu orez și varză murată. Acest preparat este și sănătos, nu doar gustos. 

Tocăniță de porc cu orez și morcovi

Plină de carne, legume și cu un gust desăvârșit, tocănița de porc cu orez și morcovi este o masă copioasă și delicioasă, care cu siguranță va alunga frigul. Este simplu de făcut și foarte sățioasă!

Cât orez se pune la sarmale

Este important să știți cât orez se pune la sarmale, dacă vreți ca acestea să iasă gustoase, nici prea moi, nici prea tari.

Risotto cu legume. Varianta mai sănatoasă și cu puține calorii

Risotto cu legume, o variantă mai sănătoasă care nu conține ulei sau unt. O rețetă ușoară, gata în 30 de minute, cu 8 ingrediente, perfectă ca antreu sau ca garnitură.

Orez sârbesc cu legume

Orezul sârbesc este o mâncare ușoară și reprezintă o garnitură sănătoasă sau o cină vegetariană, ce se prepară rapid și folosește alimente pe care cel mai probabil le aveți deja prin casă!

Varză a la Cluj cu afumătură, rețeta simplă și rapidă. Cum se prepară pentru un rezultat delicios

Varză a la Cluj cu afumătură este gustoasă și ușor de preparat. Este o combinație de varză călită, afumătură , orez și condimente, așezate pe straturi și pregătite la cuptor.

Spanac cu orez - rețetă ușoară și delicioasă

Descoperă secretul unui spanac cu orez perfect: gustos, sănătos și rapid de preparat! Ideal pentru prânz sau cină ușoară.

Sarmale în foi de ștevie - sănătoase și delicioase

Rețeta de sarmale in foi de ștevie este mai usor de facut și necesită un timp de preparare mai scurt decât sarmalele clasice. Se pot face chiar și fără carne, pentru cei care țin post.

Pilaf cu ciuperci și legume

Pilaful este una dintre cele mai populare mâncăruri cu orez din bucătăria românească. Îl puteți prepara simplu, cu legume, cu ciuperci etc. Este un fel de mâncare economic și potrivit pentru perioarele de post sau pentru cei care urmează un stil de viață vegetarian.  Astăzi vă propunem o rețetă ușoară de pilaf cu ciuperci și legume. Se face ușor și îl puteți servi pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine. 

Cum să faci un risotto PERFECT

Se spune că la preparatele simple sunt cele mai mari șanse să greșești în bucătărie și asta pentru că tindem să nu le acordăm prea mare atenție. Să ne gândim la un banal piure sau o porție de risotto și cât de greu este să obținem acea combinație perfectă de textură și gust.  Astăzi vă propunem o rețetă de risotto ca la mama ei, adică așa cum se prepară el în mod tradițional în bucătăria italiană. Pentru rezultate optime, folosiți ingrediente de calitate. 

Budincă de orez cu vanilie și frișcă

Clasicul orez cu lapte poate fi reinterpretat foarte ușor, astfel încât să îi dăm o notă de originalitate și personalitate. O aromă subtilă de vanilie, puțină frișcă și câteva fructe proaspete pot face dintr-o porție banală de orez cu lapte, un desert deosebit care să ne aducă în continuare aminte de copilărie. 

Pui Tikka Masala cu orez

Atunci când vine vorba despre rețete exotice cu carne de pui, Tikka Masala este un fel de mâncare pe care nu trebuie să îl ratați. O combinație de carne de pui, sos cremos și condimente parfumate, servit cu orez fiert, simplu, pentru un gust echilibrat.  Ingredientul-cheie din această rețetă este garam masala, un condiment destul de rar întâlnit, dar care dă farmec mâncării.

Prăjitură Oreogasm

Deserturile fără coacere sunt cele mai la îndemână și mai simplu de făcut. În mai puțin de o jumătate de oră, puteți obține o prăjitură sau un desert delicios, potrivit pentru orice ocazie, fără prea multă bătaie de cap. Prăjitura pe care v-o propunem astăzi este o combinație de biscuiți Oreo cu fulgi de ovăz și bezele, simplă și rapidă. Nu vă ia mai mult de 15 minute să o preparați și 15 minute să stea la rece, înainte de a o servi. 

Arancini - chifteluțe de orez cu bacon și mozzarella

Chifteluțele sunt un preparat care, în mod clasic, se face din carne tocată, dar poate fi preparat din orice vă place, inclusiv pește sau diverse legume. Chifteluțele de legume sunt mai ușoare pentru digestie, iar dacă conțin doar legume, pot fi preparate și savurate în perioada postului foarte bine.  Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de Arancini, adică chifteluțe în stil italian, făcute din orez cu bacon și mazăre și umplute cu mozzarella. Sunt delicioase și ușor de făcut și le puteți prepara oricând pentru o cină sau un prânz în familie, iar copiii le vor adora. 

Supă grecească de pui cu lămâie

Există multe feluri de a face supă de pui, iar una dintre cele mai gustoase rețete este cea de supă de pui cu lămâie și ou, după rețeta grecească. Este diferită de ce știm noi sub denumirea de supă a la grec, pentru că nu conține deloc smântână.  Supa de pui cu lămâie este excelentă, mai ales în sezonul rece, pentru că vă ajută să țineți la distanță răceala și este un remediu natural menaipomenit împotriva acesteia. 

Ciorbă de legume (de post)

Supele și ciorbele sunt o alegere perfectă pentru prânz. Sunt potrivite și dacă țineți dietă, pentru că nu au multe calorii. În plus, în sezonul rece, o supă caldă vă ajută să combateți gripa și răceala și vă dă un boost de energie, datorită legumelor.  Astăzi vă propunem o rețetă vegetariană sau de post, spuneți-i cum vreți. O ciorbă de legume, simplă, delicioasă și foarte sănătoasă. Puteți adăuga orice alte lume vă plac și aveți la îndemână în casă, cum ar fi dovlecel, vânătă etc. 

Piept de pui cu sos de alune

Bucătăria asiatică este foarte ofertantă atunci când vine vorba de rețete cu carne de pui și diverse sosuri. Bogată în condimente, arome și tot felul de mirodenii, este foarte ușor să faci combinații delicioase, care să se potrivească pentru toate gusturile.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și delicioasă, care pune în valoare perfect pieptul de pui. Dacă aveți o bucată de piept de pui și nu vreți să o gătiți simplă, aceasta este o alternativă excelentă. 

Yakimeshi - orez prăjit în stil japonez

Dacă există un preparat la care asiaticii se pricep de minune, atunci acela este, fără doar și poate, orezul. Pe post de garnitură, desert sau fel principal, sunt o mulțime de modalități de a prepara orezul, care mai de care mai aromate și mai delicioase.  Astăzi vă propunem o rețetă tipic japoneză, yakimeshi, adică orez prăjit, cu ou, legume și sos de soia. Puteți adăuga și alte legume care vă plac și puteți servi orezul ca atare sau pe post de garnitură. 

Varză a la Cluj - rețetă tradițională

Varza a la Cluj este un preparat extrem de popular în zona Ardealului, dar îl puteți pregăti indiferent de unde proveniți. Puteți încerca o rețetă tradițională și delicioasă.

Curry de vinete cu roșii (de post)

Rețetele de inspirație orientală sunt nemaipomenite atunci când v-ați plictisit de gustul clasic al preparatelor românești. Cu sau fără carne, rețetele orientale au avantajul condimentelor din belșug, care le dau un gust și o aromă aparte.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă, doar cu legume, potrivită și pentru vegetarieni, dar și în perioadele de post. Puteți profita cât timp mai găsiți vinete și roșii românești, proaspete, pentru a vă bucura de acest curry de legume delicios. 

Pui cu susan și sos de soia

Rețetele inspirate din bucătăria asiatică au avantajul că se prepară repede și nu necesită foarte multă grijă sau atenție. În mai puțin de 30 de minute, aveți o masă completă, cu tot cu garnitură, delicioasă și aromată.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și la îndemână. Singurul lucru care v-ar putea pune probleme îl reprezintă ingredientele, pe care nu oricine le are în casă în mod obișnuit. Pentru că este o rețetă asiatică, și o parte dintre ingrediente sunt specifice bucătăriei asiatice. 

Orez prăjit (fried rice) cu ouă și bacon

Orezul prăjit, sau fried rice, așa cum mai este cunoscut, este o garnitură foarte populară în bucătăria asiatică. Simplu, cu legume sau cu bacon, orezul prăjit este servit uneori pe post de garnitură, alteori simplu.  Astăzi vă propunem și noi o rețetă de fried rice, cu ouă și bacon. Se potrivește de minune pe post de mic dejun consistent sau brunch, sau în orice moment al zilei. Orezul trebuie fiert înainte, dar cu grijă, pentru a nu deveni prea moale. Tot farmecul la fried rice este că bobul de orez trebuie să rămână al dente. 

Yayla Çorbasi - ciorbă turcească de iaurt

Bucătăria turcească este destul de asemănătoare cu cea românească, mai ales în ceea ce privește ciorbele și mâncărurile tradiționale. O mulțime de mâncăruri sunt inspirate din bucătăria otomană, iar această ciorbă de iaurt își face loc, timid, și între mâncărurile noastre. Ciorba de iaurt sau Yayla Corbasi este un remediu excelent pentru răceală și seamănă, ca mod de preparare, cu ciorba a la grec, mult mai cunoscută la noi.