Retete cu tahini

Retete cu tahini

Salata De Cartofi Cu Sos Tahini Si Verdeata

O salata gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru o cina usoara.

Cremă arăbească de iaurt cu tahini

Bucătăria orientală este una extrem de ofertantă, mai ales în ceea ce privește sosurile. Un sos cremos și aromat de iaurt se potrivește cu orice, de la preparate din carne, până la legume coapte și chiar simplu, cu pâine prăjită sau lipie.  Astăzi vă propunem o cremă arăbească de iaurt cu tahini, usturoi și lămâie. Pentru un rezultat delicios, alegeți un iaurt gras, de calitate. Un iaurt grecesc sau cu 10% grăsime ar fi ideal. 

Sos tahini - rețeta originală de pastă de susan

Descoperă sosul tahini, un ingredient versatil și sănătos, bogat în proteine și nutrienți, perfect pentru a adăuga savoare și cremozitate în preparate precum hummus, salate, sandvișuri și multe altele.

Conopidă la aburi cu sos tahini

Descoperă cum să prepari conopida la abur, însoțită de un sos tahini cremos și savuros. O opțiune sănătoasă și delicioasă pentru masa de prânz sau cină.

Praline de tahini

200 gr tahini 3 Lg carob (sau cacao) 3 Lg miere (sau dupa gust) 1 Lg pudra de lucuma (optional) 50 ml ulei de cocos presat la rece (sau unt de cacao)

Tahini halva

2 cani zahar brun 2/3 cana tahini (pasta de susan) 2/3 cana lapte Arome la alegere: 1 lingurita esenta de vanilie sau 1 lingurita cacao sau fistic taiat bucatele sau migdale taiate bucatele

Hummus cu dovleac copt

Dovleacul este vedeta toamnei și poate fi inclus într-o mulțime de rețete, fie ele dulci sau sărate. Putem face plăcintă sau cheesecake cu dovleac, dar și supă sau hummus. Este la fel de gustos atât în combinații dulci, cât și sărate, iar aroma de copt dă preparatelor o savoare aparte.  Astăzi vă propunem o rețetă de hummus cu dovleac copt, simplă și delicioasă. Puteți savura pasta de năut cu dovleac cu lipii, pâine prăjită sau tartine, pe post de aperitiv. 

Burger vegetarian de naut

300 g naut uscat sau din conserva zeama de la 1/2 lamaie 1 ou 1 lingura de pasta de susan (tahini) 2 linguri de pesmet 1 lingura de ulei de masline 2 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 1 lingurita de curry

Baba Ganoush - rețeta originală de salată de vinete arăbească

Baba Ganoush: Descoperă secretele acestei delicioase salate de vinete de origine arabă. Află despre istoria sa fascinantă, variațiile de rețetă, beneficiile pentru sănătate și cum să o servești pentru a impresiona la orice ocazie.

Hummus cu ardei copți

Dacă v-ați plictisit de gustul de hummus tradițional, îi puteți da o notă de originalitate combinându-l cu ardei copt. Pe lângă gustul deosebit și aroma de fum, hummusul va avea și o culoare foarte frumoasă, portocalie, care îl va face extrem de apetisant. Puteți alege năut gata fiert, pentru a vă ușura treaba, sau puteți să îl fierbeți voi, dar trebuie să țineți cont de faptul că necesită câteva ore bune de fierbere. Și dacă tot aveți ardei copți la îndemână, vă invităm să încercați și Muhammara, această pastă de ardei copți cu nuci, inspirată tot din bucătăria orientală. 

Hummus - rețeta originală libaneză

Încearcă rețeta originală libaneză de hummus și pregătește-te să te îndrăgostești de gustul său unic și delicios.

Hummus cu ardei copți și roșii uscate

Hummusul, celebra pastă de năut atât de cunoscută și apreciată în bucătăria orientală, poate fi combinată cu tot felul de alte ingrediente, în funcție de gusturi și de preferințe. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă de hummus cu ardei copți și roșii uscate, cu o culoare foarte apetisantă și o aromă deosebită. Se face în câteva minute, poate fi savurată inclusiv în perioada postului și este potrivită și pentru vegetarieni. 

Hummus cu iaurt - gustarea perfectă cu puține calorii

Un tandem cremos și delicios: hummus cu iaurt! Dă un boost sănătos zilei tale cu această combinație perfectă de proteine și arome savuroase!

Hummus cu avocado - rețetă de post

Hummus cu avocado se prepară rapid și ușor și este o variantă gustoasă a rețetei clasice.

Clătite vegane cu hriscă și sos de ciocolată

Clătite vegane cu hriscă și sos de ciocolată - o combinație de ingrediente sănătoase și delicioase, perfectă pentru un mic dejun sau o gustare.

Cilbir - ouă poșate cu cremă de iaurt și usturoi

Cilbir este un preparat tradițional turcesc, o rețetă extrem de veche și de populară în bucătăria otomană. Se spune că sultanii otomani mâncau acest preparat delicios încă din secolul al 15-lea. Rețeta s-a păstrat până în zilele noastre și a devenit populară și în alte locuri din lume.  Cilbir este o combinație de cremă de usturoi cu iaurt, ouă poșate și unt infuzat cu mirodenii. Este o alternativă spectaculoasă la ouăle ochiuri sau poșate, simple, și îl puteți prepara pentru orice masă și în orice moment al zilei. 

Hummus cu carne tocată de vită - o combinație sățioasă și plină de arome

Hummusul cu carne de vită este o alegere delicioasă și sănătoasă pentru cei care își doresc o gustare rapidă și satisfăcătoare.

Fatteh-Vita adaptat

200 gr orez basmati 2 linguri unt 350 gr carne de vita tocata 500 ml supa de carne 5 catei de usturoi 3 linguri tahini o p^aine araba mare un borcan de iaurt mare

Biscuiti Anzac Vegani

360g fulgi de ovaz 70g faina de nuca de cocos 160 ml sirop de artar 2 lingurite pasta de vanilie 90g tahini 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2 linguri ulei de nuca de cocos 70g de nuca de cocos tocata

Napolitane cu ciocolata - pentru prieteni

1 pachet de foi de napolitane 200 gr unt 1 pahar zahar 1/2 pahar apa 5 linguri cacao 1-2 linguri de tahini putina esenta de rom pentru ornat - nuca macinata sau faina de migdale sau ciocolata alba rasa

Hummus cu sfeclă coaptă (de post)

Descoperă rețeta noastră de hummus cu sfeclă roșie coaptă, perfect pentru post! Bogat în nutrienți și delicios, acest hummus se prepară rapid și e ideal pentru gustări sănătoase.

Conopidă la airfryer - rețete delicioase & crocante

Rețete delicioase de conopidă la airfryer, crocante și ușor de preparat, perfecte pentru o masă sănătoasă și gustoasă.

Pasta din fasole neagra

400 gr de fasole neagra muiata peste noapte si fiarta pana devine moale. ptr pasta ne folosim de un pahar de fasole fiarta 1/3 pahar de tahini curat neprelucrat 2-3linguri de apa sucul de la o lamaie mica sau de la 1/2 mare 1-2 catei de usturoi sare, putin ulei de masline virgin

Conopidă la cuptor în 3 feluri: italian, mexican și indian

Conopida la cuptor este varianta de top în cazul preparatelor din conopidă. Vezi cum o condimentezi în stil italian, mexican sau indian.

Urzici la tigaie (sote) cu usturoi - delicioase în doar câteva minute

Urzici sote, trase la tigaie cu usturoi - o mâncare tradițională de primăvară, simplă, delicioasă și plină de vitamine, gata în doar câteva minute.

Mici picanti de peste

500 gr de peste alb-cod,pangasius-fara oase-macinat sau tocat marunt 1ceapa taiata cubulete mici 2catei de usturoi 1/2pahar frunze de patrunjel 1/2pahar frunze de menta 1/2ardei iute crud sare,piper coaja rasa de la 1/2 de lamaie 1-2linguri ulei de masline 2linguri de pesmet putin cumin ptr servire felii de lamaie iaurt de capra sos de tahini-mai consistent

Cartofi cu mărar (și smântână) în stil ucrainean - 2 rețete

Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Poate și pentru că, în trecut, cartofii erau de bază la fermă sau în grădini. Asta deoarece erau foarte ieftini, atât pentru a fi cultivați cât și pentru a fi cumpărați și gătiți. Oricum, pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât sunt de savuroși.

Chiftele de post în 7 rețete care îți lasă apă în gură

Chiftele de post prăjite, cu cartofi, cu dovlecei, sotate, coapte, fierte, la grătar sau gătite în sos de roșii - 7 rețete din care să alegeți cea mai bună variantă.

Clătite americane (pancakes) simple, din 3 ingrediente

Potivite atât ca mic dejun, cât și ca desert, aceste clătite americane se fac foarte rapid și ușor și aveți nevoie doar de trei ingrediente.

Hummus cu ceapă dulce caramelizată

Încearcă rețeta de hummus cu ceapă caramelizată. Este extrem de delicioasă și se face repede. Unde mai pui că este și sănătoasă.

Piure din fasole boabe alba si linte rosie

&nbsp400 g fasole alba cu boabe mici &nbsp200 g linte rosie &nbsp1 lingurita de bicarbonat de sodiu &nbsp1 lingurita coriandru macinat &nbsp1 lingurita chimen macinat &nbsp1 lingurita rasa boia &nbsp1/2 lingruita pudra de turmeric (curcuma) &nbsp100 ml ulei la alegere (eu am folosit de masline) &nbsp50 g susan sau 4-5 linguri de pasta tahini &nbsp2 lingurite de sare &nbsp1 lingurita oregano uscat &nbsp1/2 de lam&acircie &nbsp1 ceasca de lapte dulce.

Cheesecake Cu Susan Si Curmale

300g crema de branza 200g iaurt grecesc 2 linguri malai 4 oua, usor batute 200g zahar pudra 2 linguri de tahini 6 smochine, injumatatite 100g miere 50g fistic, prajit, tocat Blat de susan: 60g zahar pudra 60g unt 75g seminte de susan 2 linguri malai 2 linguri faina 1/2 lingurita praf de copt 1 ou, usor batut 1 lingurita esenta de vanilie Compot de curmale: 100g curmale, fara samburi 50g fistic, prajite, macinat fin

Cuscus Cu Verdeata

Prepara acest cuscus pentru un pranz rapid si sanatos. Este gata in numai 20 de minute.

Cea mai simplă salată de vinete (fără maioneză)

Descoperă cea mai simplă rețetă de salată de vinete, fără maioneză, pentru un gust autentic și sănătos. Află istoria acestei deliciose salate românești, sfaturile esențiale pentru preparare și cum să o servești.

Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă

Sote de ciuperci este foarte ușor de făcut și nu are nevoie de multe ingrediente. În doar 15 minute ai o garnitură gustoasă și foarte aromată.

Baiț pentru miel - 6 rețete de marinadă pentru cea mai bună friptură de miel

Cel mai bun baiț pentru carnea de miel la cuptor și de ce este el important atunci cănd faci o friptură. Rețete de marinadă pentru miel foarte simplu de făcut.

Sparanghel la tigaie, cu parmezan

Sparanghelul tras la tigaie, cu un strop de parmezan este o garnitură gustoasă gata în câteva minute. Crocant și cu aromă de brânză, se potrivește cu orice fel de carne - pește, pui, vită, curcan sau porc.