O porție de hummus este o alegere delicioasă și sănătoasă în orice moment al zilei, fie că țineți post sau nu. Puteți combina năutul din conservă, gata fiert, cu tot felul de ingrediente, pentru a-i da de fiecare dată alt gust. 

Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă, sănătoasă și potrivită pentru perioada postului. Hummusul cu avocado este o alegere foarte sănătoasă și gustoasă, care vă asigură o sursă importantă de fibre, carbohidrați și grăsimi sănătoase pentru orice moment al zilei. 

Hummus cu avocado - de post
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 conservă năut
  • 1 avocado bine copt
  • 3 linguri tahini
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță chimion
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Scurgeți năutul de apă și puneți-l în blender. Pasați năutul până când obțineți o pastă. Adăugați jumătățile de avocado curățate, usturoiul și mixați din nou, până când toate ingredientele sunt mărunțite și omogenizate.

Turnați uleiul în fir subțire și adăugați și pasta de susan (tahini). Asezonați cu sare, piper și chimion și puneți zeamă de lămâie după gust. Mixați până când pasta este omogenă și pe gustul vostru. Dacă vreți să o subțiați, o puteți face adăugând puțină apă.

Puneți hummusul într-un bol și decorați cu fulgi de ardei iute și cu ulei de măsline. Serviți cu lipii sau pâine prăjită.

Poftă bună!