Varza a la cluj cu afumatura

Varza a la cluj cu afumatura retete: cum gatesti varza a la cluj cu afumatura si cele mai gustoase retete de mazare cu afumatura, turte cu varza la tigaie, ciorba de fasole verde cu afumatura, turte cu varza, ciolan cu varza murata, varza cu orez bulgareasca, rata salbatica cu varza, varza cu ciolan crud, toros cu varza murata, varza calita cu sunca.

Varză a la Cluj cu afumătură, rețetă simplă și rapidă. Cum se prepară pentru un rezultat delicios

Varză a la Cluj cu afumătură este gustoasă și ușor de preparat. Este o combinație de varză călită, afumătură , orez și condimente, așezate pe straturi și pregătite la cuptor.

Varză a la Cluj - rețetă tradițională

Varza a la Cluj este un preparat extrem de popular în zona Ardealului, dar îl puteți pregăti indiferent de unde proveniți. Puteți încerca o rețetă tradițională și delicioasă.

Varza cu afumatura

500gr afumatura de porc 1,5kg varza 2 ardei capia 1 ardei gras 500gr rosii

Ciorba de varza cu afumatura

½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel

Varza noua cu afumatura in vas roman

.2 verze proaspete .750 g afumatura . 1 ceapa (eu am avut ceapa rosie) .2-3 fire de ceapa verde .1 legatura de marar .o cana suc de rosii .boia .foi de dafin .piper boabe .sare,piper .ulei

Varza acra calita cu afumatura

1 varza acra mai mare (vreo 2 kg)300 gr kaiser in cazul meu500 ml suc de rosiicimbru uscatpiper boabesare daca mai este cazulfoi de dafin

Varza noua cu marar si afumatura

2 verze de 1,5 kg 3 legaturi ceapa verde 5 linguri ulei 3 linguri bulion 3 legaturi de marar tocat afumatura sare piper.

Varza cu carnati si afumatura

1 varza murata 1 ceapa mare tocata 2 cani suc de rosii ulei 4 carnati semi-afumati cateva bucatele de capete de coaste afumate

Ciorba de bolboroace sau de bolbotine

ceapa, morcov, varza, ardei (gras si iute), un carnat afumat (merge orice afumatura buna), dovlecel, fasole verde si cartof, zeama de varza, cimbru, sare, piper.

Sarmale cu varza dulce si afumatura

1,5 kg varza proaspata 1/2 lingurita sare de lamae 1 bucata os afumat(eu am folosit de la jambon) 600g carne tocata de porc 2 cepe medii 1 catel de usturoi 75g orez 1 lingurita boia dulce de ardei 1/2 lingurita piper negru 1 praf de sare 3 rosii medii Cimbru proaspat Marar proaspat 2 foi de dafin 500ml suc de rosii (facut in casa)

Ciorbita cu afumatura

Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii

Ciorbă de spanac cu afumătură

Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta.  În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!

Mancare de fasole boabe cu afumatura

.500g fasole boabe .500 g afumatura .2 cepe .1 ardei gras .2 morcovi .2-3 rosii .foi de dafin .cimbru .piper boabe .sare

Mazare cu afumatura

2 cutii mici de mazare Bonduelle pe post de afumatura am folosit coaste afumate 3 cartofi 2 morcovi 1 ceapa foi de dafin 2 linguri pasta de tomate marar ulei sare piper macinat

Ciorba de fasole verde cu afumatura

1 kg fasole1 morcov mare2 cepe1 capatana de usturoi1 ardei200 g afumatura3 rosii4 lg bulion3 lg fainauleimarardelikat

Sarmale sarbesti

un kg carne de porc 300 g afumatura 3 cepe un morcov 100 g orez 400 g bulion concentrat de ardei capia varza acra ardei iuti sare piper cimbru

Ciorba de fasole cu afumatura

700 g afumatura: ciolan afumat sau orice afumatura2 morcovi potriviti1 ardei capia rosu daca aveti1 cepa alba1 ceapa rosie albitura1 telina1 legatura leustean proaspat (pentru ca nu am gasit am pus patrunjel proaspat si leustean uscat)Pasta de tomate sau rosii aproximativ 300 mlCimbru300 g fasole boabe alba sau pestritaFrunze dafinPiperVegeta1 cub de concentratBorsPaprika

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Dacă mergeți într-un restaurant din zona Ardealului, este imposibil să nu găsiți în meniu ciorba de cartofi cu afumătură și tarhon. Este una dintre cele mai populare ciorbe din bucătăria ardelenească, se poate face cu sau fără smântână, iar ingredientul secret care îi dă aromă este tarhonul. Puteți folosi orice fel de carne afumată, de la costiță până la cârnați. 

Tocanita de marar cu ceapa verde si afumatura

4legaturi de marar 4-5legaturi de ceapa 500gr afumatura de porc 2-3linguri bulion

Zama cu afumatura

Pentru vreo 10 portii am folosit: 1,2 kg oase de porc afumate (cu ceva carne pe ele) - am avut bucati de ciolan 1 morcov mare 1 pastarnac o bucata telina (un sfert de telina mare) 1 ardei (am folosit din cel oparit si congelat in vara) o ceapa 130 g taietei 1,5 litri zeama de varza sare (optional) la noi zeama era destul de sarata incat n-am mai pus

Varza calita a la Ina

1 varza medie1 ceapa rosie mare1 rosie marecateva linguri de ulei 200 g gusa de porc afumata

Pui mănăstiresc cu afumătură și smântână

Rețeta de pui mănăstiresc este una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți face cu carne de pui. Combinația de pui cu smântână, la cuptor, aromat cu usturoi și afumătură este extrem de gustoasă și sățioasă.  Puiul mănăstiresc se potrivește foarte bine cu mămăliguță sau cartofi, dar poate fi servit și simplu. Se face ușor, iar la final se rumenește puțin la cuptor, cât să se îngroașe sosul și carnea să capete crustă crocantă.  Pentru această rețetă puteți folosi pui cumpărat sau pui de țară și puteți adapta cantitățile în funcție de cât de mult vreți să vă iasă. Puteți pune tot puiul sau jumătate, caz în care veți înjumătăți cantitățile și pentru celelalte ingrediente.

Sarmale cu afumatura

1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri de orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingura cimbru 2-3 kg varza murata piper 300 g costita afumata 2-3 foi de dafin sare

Ciorbă ardelenească de fasole verde (cu afumătură)

Dintre toate influențele din bucătăria românească, ciorbele ardelenești au un gust aparte. Și asta se datorează în general celor trei ingrediente-cheie: afumătura, tarhonul și boiaua de ardei. Sigur că puteți face ciorbe foarte gustoase și fără carne, dar gustul nu va mai fi același. Astăzi vă propunem o ciorbă ardelenească de fasole verde (sau galbenă, de care aveți la îndemână), aromată cu costiță afumată. Puteți renunța la costiță, dacă vreți să preparați varianta de post. 

Fasole verde cu afumatura si cabanos

Pentru 4 persoane: 500 g fasole verde 100 g afumatura 300 g cabanos 1 ceapa 1 rosie 4 linguri ulei pentru calit ulei pentru prajit cabanosul cateva fire de patrunjel 50 ml bulion sau ketchup sare piper chili paprika 2-3 lingurite faina optional 3-4 catei usturoi

K"urt"os Kolak (ca la Cluj)

Aluat: - 30 gr drojdie - 300 ml lapte - 2 linguri zahar tos - 500 gr faina - 2 oua intregi - 2 galbenusuri - 80 gr margarina - un varf de cutit de sare Pentru presarat pe deasupra: -8 linguri zahar tos - nuca macinata

Ciorba cu cartofi si afumatura

- 1 ceapa mare- 1 morcov mare- 7-800 gr cartofi- 4-5 bucati taiate din coasta afumata sau scarita- 4-5 linguri ulei- 1 lingura piper boabe- 1/2l zeama de varza sau bors- 2 oua- 1 leg. patrunjel verde- 1 lingura sare- 100 gr smantana

Varza calita cu afumatura

3 verze potrivite2 morcovi2 cepe1 ardei capia rosu1 ardei gras verdeCostita afumataKaizer impanatSlanina afumata1 legatura de marar½ kg rosii1-2 linguri pasta concentrata de tomateBoia dulcePiper mozaicCimbru uscat romanescFoi de dafinUlei pentru calit

Varza la gratar cu costita si vinete

1/2 varza marime medie 1/2 kg.costita porc cruda 2 buc. vinete 4-5 rosii decojite crude sau de la borcan,ulei floarea soarelui supco piper macinat,putina boia rosie.

Placinta cu varza la cuptor

aluat de paine , 4 cepe, varza murata, sare, piper, boia, lapte

Varza Dulce Cu Ciolan La Cuptor

1,5- 2 kg varza varza sau verzele sa fie de marime mijlocie si mai "indesate" un ciolan de cca 1- 1,5 kg 2 cepe 1-2 buc ardei un morcov mai micut 6 rosii sau bulion,pasta de tomate 1 l bors pentru fiert ciolanul,dar mai opriti un pahar pentru adaugat in varza sare,piper boabe,boabe de coriandru ,piper macinat,cimbru 3 foi de dafin 1 legatura marar

Varza cu carne tocata la cuptor

1,5 kg varza tocata murata la borcan sau o varza acra si 1 morcov ras 1 ceapa 1 ardei kapia sau gras rosu 800-850 g carne tocata de porc 2-3 rosii 20 ml ulei 1 legatura marar + patrunjel 4-5 foi de dafin piper cimbru boia curry dupa gust

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură

Ciorba ardelenească de cartofi cu afumătură este genul acela de ciorbă de care te îndrăgostești de la prima gustare. Aromată, sățioasă, puțin picantă și cu gustul inconfundabil de afumătură, această ciorbă tipic ardelenească nu are cum să nu vă placă. Se face simplu, din ingredientele la îndemână și este un fel de mâncare economic, pe care îl puteți prepara oricând, pentru întreaga familie. Puteți folosi orice fel de carne afumată, de porc sau de vită. Trebuie să luați în calcul că dacă alegeți o carne care este doar afumată și nu este gătită în prealabil, trebuie să-i acordați mai mult timp de gătire.  Fierbeți carnea separat, iar când este pe jumătate fiartă, o puteți transfera în oala de ciorbă. Dacă alegeți kaizer sau costiță afumată, acestea nu au nevoie de fierbere prealabilă. 

Varza -a -la Gily

Pt.6-8 portii 1 varza mare 2 cepe 2 morcovi 3 ardei capia 1 kg rosii 500 g cap de piept 300 g scarita 1 legatura patrunjel 1 legatura marar

Varza acra cu afumatura si masline negre

-3 verze acre (eu am avut 2 verze si niste ramasite) -cimbru -piper -ulei -750ml suc de rosii -3 foi de dafin -200g masline negre -1,2 kg scarita afumata (a mea s-a nimerit cu putine coaste si multa carne-nu stiu cum de le-a scapat) -apa

Varza cu taitei de casa

1 kg Faina4 Oua2,5kg Varza alba dulce250g Untura5g Piper50g Sare

Placinte Cu Varza

Vreau sa precizez ca aceasta reteta e preluata de la o persoana draga mie Menuca pe care am avut fericita ocazie sa o cunosc la Alba-Iulia la o intalnire cu forumistele de pe Gustos. Pt aluat: 1 kg faina de grau 2 cubulete de drojdiuta proaspata 1 lingura zahar 1 lingurita sare 2 linguri ulei apa calduta pt framantat Pt umplutura: 1,5 kg de varza proaspata care sa caleste putin in ulei se condimenteaza cu piper sau ardei iute. Vara eu pun si cate o rosie bine coapta peste varza. Atentie pe aluat punem varza calita care s-a racit deja.

Piept de pui la hot-pan cu piure de cartofi si salata de varza

- 2 bucati piept de pui fara os - 4-5 cartofi pentru piure - sare,vegeta - 1 pahar lapte - nucsoara - smantana de frisca Pintru salta de varza: - varza taiata marunt - sare - otet - marar - ulei - optional putin zahar

Turte cu varza la tigaie

Faina 500g-600g ,42g drojdie(un cub de drojdie proaspata),200ml apa calduta ,un praf de zahar ,un praf de sare,50ml uei,500g varza murata.

Varza croata (Prisiljeno Zelje)

aprox 600 g varza taiata100 g slănină putin impanata4- 5 rosii coapte1 lingurita chimen1 lingurita otet1 lingura uleiVegeta Podravkapiper macinat

Varza cu costita afumata a la Sic

- 1 varza (1,5 kg) - 100 g costita afumata - 200 g bulion (2-3 rosii proaspete) - 2 frunze de dafin - 20 g chimen - piper sare

Varza calita cu costita afumata

1 varza mare1 morcov2 cepecostiata afumata (optional)ardei grassare,piper,patrunjel

Varza dulce

1 varza cam la 1 kg - 1 1/2 kg 1 ceapa taiata marunt 1/2 kg scarite de porc bulion sare si piper 1/2 lingurita zahar

Paste cu varza dulce

1 varza mijlocie, 1 ceapa mare, 400 g paste fara ou, 100ml ulei, sare, piper

Varza dulce la cuptor

o varza mijlocie 2 morcovi 200 g costita afumata 200 g smintina 200 ml lapte 4 oua 2 linguri pesmet o lingura faina alba 1-2 cuburi Knorr Legume - se folosesc la inceputul prepararii ca baza pentru mancare 2 cubulete unt de masa oregano sare piper marar tocat cascaval ras

Varza cu masline la cuptor

-1 1/2 kg varza murata -2 cepe -200g masline verzi -1kg cartofi albi -sare -piper -chimen -250ml supa de carne -200ml smantana -100g cascaval ras

Rata caramelizata aromata pe pat de varza rosie

Pt rata la cuptor:1 rata3 mere acrisoare si tarisare, piperrozmarin5 catei de usturoi5 cuisoare1 baton scortisoara2 linguri miere1 lingura mustar Dijon1 portocalaPt salata de varza:1 varza rosie2 mere rosiiun varf de scortisoara1 lingura zahar

Varza la cuptor cu rasol de porc

Ingredientele sunt: * 1 varza dulce mai mare ( aprox 1- 1,5 kg) * 1 gogosar sau 1 ardei gras rosu * 2 cepe * 2- 3 rosii * ulei * cimbru foi de dafin * sare si piper

Varza noua calita cu pui la punga

1 varza mai mare 50ml ulei 2 linguri pasta de tomate sare si piper dupa gust 1/2 lingurita cimbru uscat 1 foaie de dafin 4-5 catei de usturoi 1 pui condiment dupa gust 1 punga pentru bagat puiul la cuptor

Varza murata la butoi

Pentru un butoi de 60 kg: 25 kg varza o legatura de crengi uscate de marar o legatura crengi schinduf 2 kg sare grunjoasa 1 lingura orez boabele de la un cocean de porumb 4 radacini de hrean.