Vasilopita reteta originala

Vasilopita reteta originala

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

500 gr cozonac 200 gr ciocolata neagra (reteta originala are ciocolata alba) 250 gr glazura de ciocolata 150 ml smantana dulce 60 gr migdale feliate (reteta originala are seminte de pin)

Vasilopita, prăjitura care vă aduce noroc de Anul Nou

O rețetă grecească ce nu trebuie să lipsească de pe masă la începutul anului. Se prepară foarte simplu și este extraordinar de gustoasă!

Socată de casă - rețeta originală

Rețetă de socată autentică, de casă, așa cum o făcea bunica. Se prepară rapid, iar singurul test este să aveți răbdare câteva zile, până se macerează socul.

Cozonaci fara framantare

Ingrediente aluat: 3 oua mici 10 g drojdie uscata 125 g zahar 200 ml lapte 60 g unt 550 g faina 1/2 lingurita sare esenta de lamaie coaja de portocala optional Ingrediente umplutura: 200 g nuca macinata( eu doar am rupt-o in bucati mai mici) 3 linguri mari cu cacao 100 g zahar 1 albus de ou esenta de lamaie si rom (reteta originala nu are esenta de rom) 2-3 linguri de lapte Amestecati nuca macinata cu zaharul cacao si albusul de ou batut apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare. Ingrediente pentru uns: 1 albus de ou batut zahar tos (reteta originala: 1 galbenus 2 linguri lapte)

Supă cremă de linte - rețeta originală

Supa cremă de linte este o rețetă de inspirație orientală, extrem de gustoasă și care a devenit cunoscută în toate bucătăriile lumii. Este gustoasă, sățioasă și se face ușor.

Brioșe - rețeta originală

Brioșele, sau muffins, sunt un desert foarte gustos, rapid și ușor de făcut, atunci când aveți poftă de ceva dulce sau vreți să pregătiți prăjituri rapide pentru musafiri.  Rețeta originală de brioșe este una foarte simplă și, pornind de la ea, puteți improviza și adăuga ce alte ingrediente vă plac, cum ar fi cacao, vanilie sau fulgi de cocos. Astăzi vă prezentăm cea mai simplă rețetă originală de brioșe, pe care le puteți prepara în mai puțin de o oră. 

Tiramisu - rețeta originală

Tiramisu este un desert tipic italian, care a devenit popular în toată lumea. Există mai multe modalități de a-l prepara, dar rețeta originală de tiramisu este una singură. Fără frișcă, doar cu cremă pe bază de ouă și mascarpone.  Tiramisu înseamnă, în limba italiană, ”ridică-mă” și este, așa cum sugerează și numele, o prăjitură irezistibilă. Astăzi vă prezentăm rețeta originală de tiramisu, așa cum o prepară italienii și cum o găsiți în restaurantele cu specific. 

Macarons, Reteta Originala

Un desert sofisticat si foarte apreciat, care este mai usor de preparat decat pare.

Sos Alfredo - rețeta originală

Vrei să faci sos Alfredo ca la carte? Urmărește rețeta originală pas cu pas și bucură-te de un sos cremos și delicios. Perfect pentru paste sau pui!

Spaghete carbonara - rețeta originală

Descoperă rețeta originală de spaghete carbonara, direct din inima Italiei. Urmărește pașii simpli pentru a pregăti acest delicios preparat tradițional cu ingrediente proaspete și autentice.

Ciorbă rădăuțeană de pui după rețeta originală

Descoperă cum să prepari o ciorbă rădăuțeană de pui ca la carte! Urmează rețeta originală, de la alegerea ingredientelor până la modul corect de a fierbe. Gust autentic garantat!

Fursecuri Trufe

200 g ciocolata rupta bucatele 90 g unt 100 g zahar un virf cutit sare 2 oua (in reteta originala sint 3) o fiola vanilie 200 g faina (un pahar si jumatate) 25 g cacao (adica 2 linguri) 1/2 lingurita praf de copt 3/4 pahar zahar pudra

Ayran - rețeta originală turcească și beneficiile sale

Află cum să prepari Ayran, băutura tradițională răcoritoare, urmând rețeta originală. Perfect pentru zilele calde de vară, Ayranul este o alegere sănătoasă și delicioasă!

Paella (reteta Originala)

300g orez arborio 100g creveti curatati 200g midii 50ml vin alb 2 ardei grasi (unul verde si unul rosu) 1 ceapa tocata marunt 4lg mazare verde sofran (cateva filamente) 2lg ulei de masline

Sos tahini - rețeta originală de pastă de susan

Descoperă sosul tahini, un ingredient versatil și sănătos, bogat în proteine și nutrienți, perfect pentru a adăuga savoare și cremozitate în preparate precum hummus, salate, sandvișuri și multe altele.

Omletă turcească cu roșii. Rețeta originală de menemen

Descoperă rețeta autentică a menemenului, delicioasa omletă turcească cu roșii și ardei. Este sățioasă, se face ușor și este perfectă pentru vară, când avem la îndemână o mulțime de legume proaspete.

Cum faci Labneh - rețeta originală libaneză de cremă de iaurt

Labneh este o cremă fină obținută din iaurt. Preparatul este foarte popular în Orientul Mijlociu, se pregătește ușor, din doar două ingrediente simple, este plin de nutrienți și poate fi servit în numeroase moduri.

Creme Brulee - rețeta originală franțuzească de cremă de zahăr ars

Crème Brûlée  - aceasta este cea mai bună și mai cremoasă rețetă. Aveți nevoie doar de 6 ingrediente simple, iar în doar 15 minute este gata de coacere.

Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

175 g faina alba (nu pentru patiserie!) 100 g faina de malai 2 ardei iuti rosii maruntiti 2 oua 2 lingurite zahar 4 linguri cocos ras 6 linguri ulei (de floarea soarelui) 1 lingurita garam masala 50 g unt 4 cartofi mari patrunjel verde sare. (Reteta originala se face din faina de orez si naut pisat - inaccesibile pentru multi dintre noi. De aceea am sa va impartasesc reteta "acomodata" la conditiile autohtone fara sa diminuez mult din savoarea acestui preparat delicios.)

Baba Ganoush - rețeta originală de salată de vinete arăbească

Baba Ganoush: Descoperă secretele acestei delicioase salate de vinete de origine arabă. Află despre istoria sa fascinantă, variațiile de rețetă, beneficiile pentru sănătate și cum să o servești pentru a impresiona la orice ocazie.

Paste Amatriciana - rețeta originală

Savurați delicioasele paste Amatriciana - rețeta originală, direct din inima Italiei. Descoperă secretele bucătăriei italiene și pasii simpli pentru a prepara acest fel de mâncare clasic.

Salata cu ton si cartofi

1 kg cartofi, 250 g ton in ulei (eu am cumparat ton maruntit in reteta originala din Practic in bucatarie scria "ton bucati"), 1 lamaie, 50 g masline (umplute cu ardei eu am folosit simple), 3 oua, 1/2 ceapa rosie, 2 linguri smantana (sau maioneza), 1 legatura patrunjel, sare piper.

Clătite americane (pancakes) pufoase și rapide - rețeta originală

Clătitele americane (sau pancakes) sunt un desert delicios, dar pot foarte bine să țină loc de mic dejun. Sunt hrănitoare și gustoase și, în funcție de topping-ul pe care alegeți să-l puneți deasupra, puteți controla cât de dulci să fie.

Sosul Veloute - Ce este și cu ce se mănâncă. Rețeta originală explicată pas cu pas

Sosul Velouté este destul de ușor de preparat cu doar trei ingrediente de bază și mai puțin de 10 minute. Vezi rețeta originală explicată pas cu pas și la ce feluri se mâncare se potrivește.

Creveti Cu Mango Si Busuioc, O Reteta Indiana Originala

Un preparat indian cu creveti dulci, mango parfumat si busuioc condimentat.

Guacamole - rețeta originală mexicană

Rețeta de guacamole este una foarte simplă și rapidă. Vezi cum se prepară, cu ce se mănâncă și câte calorii are celebrul sos clasic mexican care a ajuns cunoscut în toate bucătăriile lumii.

Paste Aglio, Olio e Peperoncino - rețeta originală

Descoperă rețeta originală de paste Aglio, Olio e Peperoncino. Savurează combinația perfectă de usturoi, ulei de măsline și ardei iute în această rețetă tradițională italiană, perfectă pentru orice ocazie!

Cubulete de pui pe pat de varza si orez

Reteta am cules-o din revista Bucataria pentru toti si imi place...de fapt mie imi place cam tot ce este vu varza :) Ingrediente: -300 gr piept de pui (in reteta originala este piept de curcan) -250 gr varza murata -150 gr orez -1 ceapa -250 ml supa de pui -1 lingurita boia -1 lingurita cimbru -150 ml bulion -ulei de masline -sare piper

Gazpacho - rețeta originală spaniolă de supă rece

Descoperă rețeta originală de gazpacho, supa rece spaniolă perfectă pentru zilele toride de vară. Află despre beneficiile nutriționale, trucuri pentru prepararea perfectă și idei pentru servirea acestui fel de mâncare răcoritor și sănătos.

Vită Stroganoff - rețeta originală

Dintre toate rețetele cu carne de vită, Stroganoff este una dintre cele mai apreciate și mai gustoase. Și pe bună dreptate! Rețeta aceasta datează de la sfârșitul anilor 1800 și are o poveste cel puțin interesantă.  Un bucătar a câștigat un concurs de gătit în Rusia cu această rețetă de carne de vită. Cel care a consacrat-o era bucătarul personal al contelui Pavel Stroganoff, de aici și numele rețetei care a rămas același până astăzi.  Există mai multe modalități de a face vită Stroganoff, o mulțime de rețete au apărut pe parcurs. Principiul este același, doar că ingredientele sunt ușor diferite. De exemplu, unele rețete nu conțin muștar, altele nu conțin sos de roșii etc. Noi vă prezentăm astăzi o rețetă completă, delicioasă, pe care merită să o încercați măcar o dată. 

Hummus - rețeta originală libaneză

Încearcă rețeta originală libaneză de hummus și pregătește-te să te îndrăgostești de gustul său unic și delicios.

Salam de biscuiți cu ciocolată - rețeta originală italiană

Rețeta tradițională italiană de salam de biscuiți cu ciocolată. Nu ai nevoie decât de 5 ingrediente pentru cel mai bun salam de biscuiți.

Sos olandez (hollandaise) - rețeta originală. Cum se prepară, trucuri utile și la ce feluri de mâncare poate fi folosit

Rețeta originală de sos olandez (hollandaise) explicată pas cu pas. Ce este sosul olandez, ce gust are și la ce feluri de mâncare poate fi folosit.

Salată grecească. Rețeta originală, ca în insulele grecești

Rețeta originală de salată grecească cu brânză feta, simplă și de efect, cu care nu aveți cum să dați greș. Respectați proporțiile și nu aveți cum să nu obțineți o salată perfectă.

Gogoși cu lingura, ușoare și pufoase. Rețeta originală, pas cu pas

Gogoși cu lingura, ușoare și pufoase, cu doar câteva îngrediente simple, pe care probabil le aveți în bucătărie chiar acum. Nu sunt sunt prea dulci și au o aroma fină de vanilie.

Sos tzatziki - rețeta originală grecească. Preparare și trucuri utile

Rețeta autentică grecească de sos tzatziki cu castraveți, lămâie și usturoi. Se consumă rece și merge de minune vara când căldura este insuportabilă.

Zacusca de peste (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

4 kg de peste (se poate folosi orice fel de peste intreg sau file) 4 kg ceapa curatata si taiata pestisori 1 kg morcov 1 l ulei 1 kg ardei capia sau gogosari copti 3-4 linguri bulion sau pasta de tomate sare, dupa gust 4-5 linguri zahar

Placinta ciobanului

In reteta originala se foloseste carne de miel, eu am preparat-o cu carne tocata de vita..................................................................700 gr carne tocata vita2 morcovi2 cepe7-8 cartofi potriviti50 ml ulei1/2 ardei iute1 lingurita rasa cimbru1 lingura boia dulce2 linguri margarina2 linguri apa plata

Panna Cotta - rețeta originală italiană

Descoperă rețeta originală de Panna Cotta, un desert italian cremos și delicat care te va cuceri. Realizată cu ingrediente autentice, rețeta noastră îți aduce savoarea tradițională a unei Panna Cotta direct în bucătăria ta.

Cum faci Muhlama. Rețeta originală de mămăligă turcească

Descoperă cum să prepari Muhlama, mămăliga turcească care cucerește papilele gustative. Urmează rețeta noastră originală și bucură-te de un preparat excepțional!

Tagliatelle (de casa) cu sos bolognese

Pentru tagliatelle: * 200 grame faina * 2 oua * sare Pentru sos: * carne tocata de porc (reteta originala foloseste si carnea de vita) * 2 cepe * 2 morcovi * 1 conserva rosii * 4 lingurite de bulion * 4 boabe de usturoi * 1 cana vin (aprox. 200 ml) * oregano busuioc foi de dafin * sare si piper

Tort Medovik - rețeta originală a tortului cu miere și smântână

Descoperă rețeta autentică a tortului Medovik, tortul rusesc cu miere și smântână care a cucerit lumea! Intră în universul dulce al acestui desert plin de tradiție și află istoria sa fascinantă.

Snickers - reteta originala

Foi:5 galbenusuri450 grame faina150 grame zahar1/2 pachet margarina sau 200 grame untura1 praf de copt3-4 linguri smantana5 albusuri300 grame nucaCrema:4 oua12 linguri de zahar1 pachet mic de cacao1/2 pachet de margarinaCiocolata pentru ornat,1 lingura de lapte ,putin unt

Cum faci Mille-Feuille după rețeta originală

Vrei să prepari Mille-Feuille perfect? Urmărește rețeta originală și trucurile esențiale pentru foi crocante și cremă fină. Descoperă secretele desertului francez legendar!

Sos marinara - rețeta originală italiană

Sosul Marinara, unul dintre cele mai cunoscute și iubite sosuri din bucătăria italiană. Perfect pentru paste, pizza, chiftele și multe altele, află istoria, modul de preparare și utilizările variate ale acestui sos versatil.

Salata coleslaw. Rețeta originală de salată cu varză și morcovi

Salata Coleslaw este o salată de crudități, de inspirație americană, extrem de simplu de făcut, având ca ingrediente de bază varză, morcovi și maioneză. Vezi cum se prepară.

Spaghete bolognese cu ton - rețeta originală, ușor de făcut

Spaghete bolognese cu ton, o rețetă tradițională italiană, ușor de preparat și delicioasă. Cu o combinație perfectă de arome, această rețetă aduce un suflu nou în bucătăria ta, fiind ideală pentru o masă savuroasă și rapidă.

Salată Tabbouleh - rețeta originală libaneză

Descoperă salata Tabbouleh, o combinație delicioasă de ingrediente nutritive, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Află cum această salată versatilă poate fi integrată în diferite feluri de mâncare și cum poate îmbunătăți calitatea alimentației tale.

Limoncello - rețeta originală de lichior de lămâie

Descoperă rețeta originală de Limoncello, lichiorul italian de lămâie. Învață cum să prepari această băutură dulce și răcoritoare pas cu pas, perfectă pentru serile de vară sau ca digestiv după cină.