O muratura are in jur de 7-20 de calorii si par o gustare perfecta, sanatoasa. Exista doar o problema: o muratura poate avea pana la 1200 mg de sodiu. Asta inseamna foarte multa sare.

Deci, sunt muraturile sanatoase?

Aportul zilnic recomandat de sodiu este de 1500mg-2300mg. Asta inseamna ca o muratura poate insemna 50% -80% din cantitatea zilnica recomandat. Dietele bogate in sodiu pot duce la hipertensiune arteriala si la un risc crescut de accident vascular cerebral, osteoporoza si pietre la rinichi.

Asta cu siguranta nu suna promitator, dar sa ne uitam la unele dintre beneficiile pe care le au muraturile asupra sanatatii. Muraturile sunt o mare sursa de probiotice care pot ajuta digestia.

Otetul are, de asemenea, o serie de beneficii pentru sanatate, inclusiv imbunatatirea nivelului de hemoglobina la pacientii diabetici, reducerea leziunilor hepatice si chiar ajuta la reducerea ulcerului.

Sfatul specialistului
Angela Michele Tyson, nutritionist, spune ca: "Muraturile sunt foarte bogate in sodiu, le-as sugera mai mult ca o aroma adaugata, cum ar fi cateva felii in sandwich-uri. Daca nu ai hipertensiune, sunt o gustare buna".

In concluzie, muraturile sunt sanatoase? Nu chiar. Cu toate acestea, ele nu sunt nici teribile. Sunt o modalitate excelenta de a adauga aroma la un sandwich sau la o salata fara a adauga o multime de calorii si chiar au cateva beneficii pentru sanatate.

Ca cele mai multe lucruri, ele sunt bune cu moderatie, asa ca bucura-te de muraturi fara sa te simti vinovat... pur si simplu nu incerca sa mancati un borcan intreg.