Uleiurile esentiale au fost folosite de secole pentru anxietate, depresie, artrita si alergii, asa ca ideea ca pot fi folosite pentru a lupta impotriva bacteriilor si virusillor nu este noua. Ultimele cercetari arata ca uleiurile esentiale pot ucide in mod eficient bacteriile, fara a le dezvolta rezistenta.

Ulei de scortisoara

Uleiul de scortisoara este un ulei puternic si are o aroma picanta. Acesta este foarte util pentru persoanele care se simt obosite sau slabite. Stimuleaza atat mintea cat si corpul si este eficient in tratarea problemelor legate de stres.

Uleiul de scortisoara ajuta si la ameliorarea spasmelor digestive si lupta impotriva constipatiei si a diareei. De asemenea stimuleaza circulatia, in special la extremitati.

Este excelent pentru inmiresmarea camerei, creand o atmosfera revigoranta. Puternicile proprietati antiseptice ale scortisoarei protejeaza impotriva infectiilor si al bolilor.

Ulei de cimbru

Uleiul de cimbru antimicrobian. Au fost efectuate studii la Universitatea din Tennessee pentru a evalua efectul impotriva bacteriilor gasite in lapte si Salmonella. Bogat in carvacrol si timol, uleiul de cimbru protejeaza sistemul imunitar contra infectiilor ce pot afecta capacitatea de autoaparare a organismului.

Ulei de oregano

Interesant, dar nu surprinzator, rezistenta bacteriana la antibiotice standard a devenit o mare problema in industria sanatatii. Acest lucru a adus in atentie plantele ca posibile alternative pentru a lupta impotriva bacteriilor.

Studiile au aratat ca uleiul de oregano lupta eficient impotriva tulpinilor bacteriene rezistente la medicamente. Rezultatele au aratat ca dezintegreaza celulele bolnave.

Ulei din arbore de ceai

Si uleiul de arbore de ceai este o alternativa sanatoasa in lupta impotriva bacteriilor. Cercetarile din India au aratat ca este eficient impotriva bacteriei E. coli si infectiilor stafilococice, mai ales atunci cand este combinat cu uleiul de eucalipt.

Folosind acest ulei esential, se evita cazurile de rezistenta a bacteriilor la tratament sau de recidiva a infectiei.


Pentru un rezultat cat mai bun, se recomanda amestecarea unuia dintre aceste uleiuri cu o lingurita de miere de Manuka si/sau ulei de cocos si aplicarea pe zona afectata.