Budinca Toffee Cu Sos De Caramel
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

  • 200g curmale, fara samburi
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 75g unt
  • 175g zahar
  • 2 lingurite ghimbir
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 225g faina
  • 380ml sos de caramel (gata preparat)

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170 grade. Se pun curmalele intr-un bol cu bicarbonatul de sodiu si 200ml apa fiebinte. Se agita si se lasa deoparte. Se bat untul, zaharul, ghimbirul si scortisoara intr-un castron mare cu ajutorul unui mixer, pana devine cremos. Apoi se adauga vanilia si ouale, unul cate unul, amestecand bine.

2. Se adauga faina, se amesteca bine, apoi se adauga curmalele si apa in care au stat. Se amesteca pana la omogenizare. Se toarna compozitia intr-un vas, care a fost uns cu unt. Selasa la cuptor timp de 50-60 minute, pana cand partea de sus este ferma la atingere, iar interiorul nu este lipicios cand este intepat cu scobitoarea.

3. Dupa ce budinca este scoasa din cuptor, se incalzeste sosul de caramel, fie intr-un cuptor cu microunde, fie pe aragaz, pana curge. Cu o scobitoare, se fac gauri in budinca, apoi se toarna peste o parte din sosul caramel fierbinte, permitandu-i sa se infiltreze in budinca. Se lasa sa stea timp de 15 minute, apoi se taie in patrate. Se serveste cu restul de sos incalzit peste.