O garnitura foarte simplu de facut care merge cu majoritatea preparatelor din carne. Cartofii impreuna cu rozmarinul merg de minune impreuna, aromele lor facandu-va sa la lingeti de degete si sa mai cereti o portie :) Va sfatuiesc sa folositi rozmarin proaspat daca aveti plantat in ghiveci (se gaseste de cumparat in aproape toate supermarketurile). Merge si cu rozmarin uscat dar parca nu are acelasi gust ca si cu cel proaspat.
Ingrediente
- 1 kg cartofi - 3 crengure de rozmarin - 5 catei usturoi - 1/2 lingurita boia - ulei de masline - sare (eu am folosit sare cu chilli pentru un gust mai picant)Mod de preparare
Punem cartofii la fiert in coaja si ii lasam in jur de 5 minute. Trebuie doar sa ii fierbem pe jumatate deoarece ii vom baga la cuptor. Facem asta pentru a deveni crocanti la exterior si moi la interior.Scurgem cartofii de apa, si ii lasam putin sa se raceasca pentru a nu ne frige pe degete, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem rondele sau sferturi in functie de preferintele fiecaruia.
Ii punem intr-o tava, stropim cu ulei de masline din belsug, adaugam cateii de usturoi taiati feliute, rozmarinul tocat marunt si jumatatea de lingurita de boia, punem sare dupa gust si amestecam bine toate ingredientele.
Dam tava la cuptor la 180-200 de grade pentru circa 30-40 de minune, pana capata o culoare aurie frumoasa.