Cheesecake-ul este genul acela de desert pe care nu ai cum să-l refuzi. Cu atât mai mult dacă are un topping de fructe de pădure, ciocolată sau caramel. 

Astăzi vă propunem o rețetă de cheesecake cu coacere, îmbrăcat într-un sos delicios de caramel. Este un desert care necesită puțină răbdare și atenție, dar rezultatul final merită!

Sosul caramel e cel mai solicitant, pentru că trebuie să aveți grijă să nu ardeți zahărul. În caz contrar, sosul va fi amar și nu va avea acea textură cremoasă de caramel. 

Cheesecake cu topping de caramel
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • Pentru bază:
  • 250 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • Pentru cheesecake:
  • 750 g cremă de brânză
  • 250 g zahăr brun
  • 2 linguri unt topit
  • 5 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Topping:
  • 350 g zahăr
  • 60 ml apă
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 250 ml smântână lichidă
  • 150 g caramele simple

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.

Zdrobiți biscuiții și amestecați-i cu zahărul brun și untul topit. Turnați compoziția într-o tavă rotundă și nivelați.

Amestecați crema de brânză cu zahărul și bateți totul cu un mixer, până când se omogenizează. Adăugați untul, vanilia și ouăle, unul câte unul și continuați să mixați.

Turnați peste baza de biscuite și dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute sau până când s-a rumenit deasupra.

Pentru topping, puneți apa, zahărul și zeama de lămâie într-un vas pe foc. Când zahărul s-a topit, lăsați să fiarbă încă 10 minute, amestecând ocazional. Puneți smântâna lichidă și mai lăsați să fiarbă încă 5 minute. Adăugați caramelele și amestecați, până când acestea s-au topit, iar topping-ul s-a îngroșat.

Turnați peste cheesecake, după ce acesta s-a răcit. Lăsați câteva ore la rece înainte de a servi.

Poftă bună!