Atunci când vine vorba de gătit, preparatele simple au cele mai mari șanse să nu-ți iasă. Asta pentru că nu e nevoie de așa multă atenție și implicare, iar de aici până la a da greș este un singur pas. 

Pieptul de pui este cel mai bun exemplu în acest sens. Da, banalul piept de pui, pe care oricine l-a gătit cel puțin o dată. Este foarte ușor să dai greș atunci când gătești piept de pui și să îți iasă fie prea uscat, fie nefăcut, fie ars la exterior și crud în interior.

De aceea, metoda aceasta de a găti pieptul de pui este cea mai de succes din câte am încercat noi.

Fie că ai nevoie de piept de pui pentru o salată, sau vrei o friptură simplă, dar bună, există o mulțime de metode și sugestii de a pregăti pieptul de pui. De la grătar, până la cuptor sau pui marinat înainte de a fi gătit.

Dacă nu ai la îndemână un grătar, dar îți dorești o bucată de piept de pui suculentă și bine gătită, iată de ce ai nevoie și ce pași trebuie să urmezi!

Cum să gătești pieptul de pui fraged și suculent de fiecare dată
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 2-3 bucăți de piept de pui, fără os și piele
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 linguriță unt

Mod de preparare

Așezați bucățile de piept de pui pe un tocător din lemn și presați-le cu fundul unui borcan. Mișcarea ar trebui să aplatizeze carnea, dar să nu distrugă fibra, cum se întâmplă atunci când folosiți un ciocan.

Asezonați carnea cu sare și piper pe ambele părți.

Puneți pe foc o tigaie sau o cratiță pentru care aveți și capac, topiți untul și uleiul și intindeți-le pe toată suprafața vasului.

Când s-a încins, puneți carnea de pui și lăsați-o așa timp de un minut, fără să o mutați sau întoarceți. Focul trebuie să fie mediu.

După un minut, întoarceți bucățile de pui, dați focul mai mic și puneți capacul. Lăsați așa timp de 10 minute, fără să ridicați capacul!

După cele 10 minute, pieptul de pui este gata. Bucățile de pui nu ar trebui să fie mai groase de două degete, pentru ca timpul de gătire să fie eficient.

Dacă vreți să fiți siguri că este gătit, puteți folosi un termometru de bucătărie, pe care să-l înfigeți în mijlocul bucății de carne. Temperatura din interior trebuie să fie de cel puțin 74 de grade Celsius.

Veți obține o friptură de pui bine gătită, delicioasă și suculentă, pe care o puteți servi în orice fel vă place.

Lăsați carnea câteva minute să se ”odihnească”, după care o puteți tăia sau servi ca atare.

Poftă bună!