Un ecler cremos, cu aluat pufos și cremă delicioasă, poate fi desertul perfect atunci când ai poftă de ceva dulce. Iar dacă este făcut în casă, lucrurile sunt cu atât mai deosebite. 

Aluatul pentru ecler nu este deloc unul pretențios, în ciuda aparențelor. Există câteva secrete care vă asigură reușita și vă ajută să obțineți niște forme de ecler perfecte, crocante și rumenite la exterior, dar pufoase și aerate la interior. 

Forme pentru eclere și choix a la creme
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 150 ml apă
  • 150 ml lapte
  • 120 g unt
  • un praf de sare
  • 240 g făină
  • 7-8 ouă

Mod de preparare

Puneți apa, laptele, sarea și untul într-o oală pe foc. Când ajunge la punctul de fierbere, dați focul la minim și începeți să turnați făina în ploaie. Amestecați cu o lingură de lemn, având grijă să nu se formeze cocoloașe.

Amestecați până când aluatul se îngroașă și capătă un aspect uniform. Acesta va forma o bilă și se va dezlipi de fundul vasului. Atunci veți ști că aluatul este gata și îl puteți da la o parte de pe foc.

Când aluatul s-a răcit, începeți să încorporați ouăle unul câte unul, folosind mixerul la viteză mică. La final, aluatul va avea un aspect cremos.

Preîncălziți cuptorul la 250 de grade sau la treapta maximă.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați compoziția cu ajutorul unui poș. Puteți face forme lunguiețe, mai mici sau mai mari, pentru ecler, sau forme rotunde, dacă vreți să faceți choix a la creme.

Dați tava la cuptor și reduceți focul la 220 de grade. Coaceți aluatul pe treapta din mijloc a cuptorului, timp de 15 minute la această temperatură, după care reduceți din nou focul la 170 de grade și mai lăsați 15-20 de minute.

Opriți focul și lăsați cojile să se răcească bine, la temperatura camerei. Acestea vor fi rumenite la exterior, dar pufoase în interior și cu goluri de aer, perfecte pentru a fi umplute cu crema preferată.