Daca te-ai saturat de fripturile clasice, incearca aceasta reteta cu arome speciale.
Timp total 6 ore
Ingrediente
- 1/3 ceasca otet balsamic
- 2 smochine confiate, tocate
- 450g muschi de vita
- 1/4 lingurita sare
- piper boabe
- 1/3 cana de crema de branza cu usturoi si verdeata
Mod de preparare
1. Se pun smochinele si otetul balsamic intr-un blender si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pun intr-o punga mare de plastic, se adauga friptura si se marineaza in frigider timp de cel putin 6 ore sau pana la 24 de ore.2. Se incalzeste o tigaie grill.
3. Se ia friptura de la marinat. Se unge grill-ul. Se pune friptura pe gratar si se lasa timp de 4 pana la 6 minute pe fiecare parte. Se transfera intr-un vas, se condimenteaza cu sare si piper, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa timp de 5 minute.
4. Intre timp, se pune branza intr-o tigaie, la foc mic, amestecand des, pana cand se topeste. Se taie friptura in felii subtiri. Se serveste cu o lingura de sos de branza.
Nota: Preparea dureaza maxim 30 minute, dar pentru un gust deosebit este necesar ca friptura sa stea la marinat cel putin 6 ore